Nieuwe opties in JobControl 11.2 van Trotec

0

De laatste release van Trotec’s lasersoftware bevat nieuwe opties zoals JobControl Cut, OptiMotion+ en diverse andere verbeteringen.

JobControl Cut is een volledig in Jobcontrol geïntegreerd programma met CAM-functionaliteiten, om de gebruikers van Trotec lasers nog rendabeler te laten zijn. JobControl 11.2 bevat ook de nieuwste versie van Trotec OptiMotion+. Dit staat garant voor optimale productiviteit van lasersnijden en graveren sinds de lancering in de herfst van 2018. De Trotec Speedy 400 graveert hierdoor met hoge kwaliteit op een snelheid van 4.3 m/s. De verbeterde JobTime Calculator en de remote interface completeren de verbeteringen in JobControl 11.2.

Met JobControl Cut biedt Trotec een pakket voor hoogkwalitatief en efficiënt lasersnijden – direct geïntegreerd in JobControl. CAM-functionaliteiten zoals snijbreedte correctie, het aanmaken van een lead-in/lead-out, pad optimalisatie of aanpassingen aan de knooppunten, bieden een hoog productief en precies lasersnijproces. JobControl Cut biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van taakvoorbereiding. Tijdrovende aanpassingen in niet-laserspecifieke programma’s zoals CorelDraw of Adobe Illustrator zijn niet langer nodig. Snijlijnen kunnen direct worden verwijderd, individuele elementen verplaatst of geometrieën geoptimaliseerd in de laser software – de tijdrovende wisseling tussen de softwareprogramma’s is niet lager nodig.

Overige verbeteringen zijn JobTimeCalculator, JobControl Vision en Remote Interface. Met JobTimeCalculator worden graveer- en snijtijd voorafgaand aan het starten van de laser berekend. De JobControl Vision module is geoptimaliseerd voor de SP2000 en SP3000 large format lasers: de laserkop verplaatst zich naar boven voor het lezen van de registratiemarkeringen – het bereik van de camera is vergroot. Hierdoor zullen de markeringen sneller en beter worden geregistreerd. JobControl biedt nu ook een nieuwe functie op het gebied van automatisering: met dank aan de remote interface, is integratie van een Trotec lasersysteem in een productieomgeving probleemloos mogelijk.