Nieuwe publicaties TEC/CAD College voor AutoCAD (LT) 2023

Binnen de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ zijn drie verschillende boeken verschenen voor AutoCAD.

Het dikste boek over AutoCAD 2023 beslaat maar liefst 1560 pagina’s.

Het dikste boek gaat uiteraard over AutoCAD 2023 en beslaat maar liefst 1560 pagina’s. Ook de versie voor AutoCAD LT 2023 mag er zijn met 1010 bladzijden. Wat meer handzaam is de paperback met de titel ‘AutoCAD 2023, Basisboek, Leerboek MBO’ dat 520 pagina’s beslaat en, zoals de titel al aangeeft, speciaal is bedoeld voor MBO-studenten.

Zoals gebruikelijk brengt TEC/CADCollege elk jaar bij verschijning van de nieuwe versies van de verschillende ontwerppakketten van Autodesk, de bijbehorende leer- en naslagwerken uit van Ronald Boeklagen. Dit jaar staan er nog boeken op het programma voor Revit, Inventor en Fusion 360.

Leerboek- en naslagwerk

Voor het leerboek over AutoCAD 2023 is bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder al te veel details. Het boek voor AutoCAD 2023 is ook geschikt voor meer ervaren ontwerpers die wat meer specialistische zaken willen toepassen. Bovendien legt Boeklagen in het boek uit hoe de lezer AutoCAD kan optimaliseren voor zijn eigen werkzaamheden. De uitgave bevat veel achtergrondinformatie en is daarmee ook geschikt als naslagwerk.

Ook voor het boek over AutoCAD LT 2023 geldt dat het is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. De lezer leert daarbij stap voor stap alle CAD-tekentechnieken in AutoCAD LT en krijg ook informatie over meer gevorderde zaken. Door de grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek ook geschikt als naslagwerk. Via de CADCollege Tools zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen te downloaden.

Instructiefilmpjes

De oefeningen uit alle boeken worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. In de boeken staan qr-codes die bijvoorbeeld door een iPad gescand kunnen worden en dan direct een film tonen met verdere uitleg. Een manier van leren die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Als de lezer het prettig vindt kan hij ook fysiek- of virtueel een cursus volgen waarbij hij ook het naslagwerk en 9000 symbolen voor AutoCAD verkrijgt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe boeken voor AutoCAD

13-09 Het meest uitgebreide boek gaat uiteraard over AutoCAD 2024 en beslaat maar liefst 1568…

Personeel en Opleiding

Nieuwe boeken voor AutoCAD

07-06 Zoals gebruikelijk brengt TEC/CADCollege elk jaar bij verschijning van de nieuwe versies van de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV