Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

SafanDarley meldt de lancering van de nieuwste versie van de AutoPOL offline buigsimulatie software. Deze versie bevat nieuwe functionaliteiten die het offline programmeren van een kantpers nog efficiënter maken.

De optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit maakte automatische bewerking van meerdere enkelvoudige 3D onderdelen al langer mogelijk, nu is deze functionaliteit uitgebreid met het automatisch verwerken van 3D plaatwerksamenstellingen

Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren met AutoPOL. De intuïtieve gebruikersvriendelijkheid van AutoPOL komt ook terug in deze nieuwe ontwikkeling. Het hoekmeetsysteem is eenvoudig te programmeren door de gewenste meetmethode te selecteren waarna vervolgens de sensoren op de correcte positie zullen worden geplaatst. Indien de gewenste positie niet beschikbaar is, geeft AutoPOL een melding om actie te ondernemen. Hiermee worden foutieve metingen in een vroeg stadium voorkomen. Door het offline programmeren van de hoekmeetfunctie vervalt de programmeertijd aan de machine.

3D plaatwerk samenstellingen ontleden

Een tweede ontwikkeling is de mogelijkheid om 3D plaatwerk samenstellingen automatisch te ontleden. De optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit maakte automatische bewerking van meerdere enkelvoudige 3D onderdelen al langer mogelijk, nu is deze functionaliteit uitgebreid met het automatisch verwerken van 3D plaatwerksamenstellingen. In tegenstelling tot voorheen is deze uitbreiding niet alleen beschikbaar in de Batch & Remote add-on, maar ook in de Bendsim module waardoor alle geregistreerde AutoPOL gebruikers hier gebruik van kunnen maken.

Een 3D plaatwerk samenstellingstekening kan op de gebruikelijke, eenvoudige manier in de software geopend worden. Vervolgens kan de AutoPOL software deze samenstelling ontleden, waarbij alle eigenschappen van de afzonderlijke onderdelen in tact blijven en kunnen, indien gewenst, worden overgenomen voor productie aansturing. Na het ontleden van een samengestelde tekening kunnen automatisch (per plaatwerkdeel) de buiggereedschappen gekozen worden en de buigvolgorde bepaald worden.

Met de optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit bepaalt AutoPOL de ideale productie volgorde van de verschillende plaatwerkdelen voor minimale gereedschap wissels. Hierdoor kan stilstand van de machine tot een minimum beperkt worden, waardoor nog efficiënter gewerkt kan worden.

Part eigenschappen herkennen en toekennen

Een andere nieuwe ontwikkeling is het importeren, beheren en delen van CADCAM eigenschappen tijdens het gehele proces van buigsimulatie. Alle eigenschappen, zoals informatie over bestand, plaatwerkdeel, buigprogramma en product specifieke informatie kunnen benaderd worden door gebruik te maken van het ‘AutoPOL Industrie 4.0 Data Sharing protocol’. Met deze functie kan bovenstaande informatie geïntegreerd worden met ERP/MRP/MES-systemen om gebruikt te worden voor het automatische generen van bijvoorbeeld offertes, planning en vrijgave voor productie.

Alle geregistreerde gebruikers hebben de nieuwste versie al kunnen downloaden om de productie verder te optimaliseren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Plaatbewerking

SafanDarley toont ‘lights-out’ productie

12-10 Alle innovaties zijn ontwikkeld met het oog op de toekomst en dragen bij aan…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Plaatbewerking

Automatiseren in eigen tempo

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen