Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

SafanDarley meldt de lancering van de nieuwste versie van de AutoPOL offline buigsimulatie software. Deze versie bevat nieuwe functionaliteiten die het offline programmeren van een kantpers nog efficiënter maken.

De optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit maakte automatische bewerking van meerdere enkelvoudige 3D onderdelen al langer mogelijk, nu is deze functionaliteit uitgebreid met het automatisch verwerken van 3D plaatwerksamenstellingen

Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren met AutoPOL. De intuïtieve gebruikersvriendelijkheid van AutoPOL komt ook terug in deze nieuwe ontwikkeling. Het hoekmeetsysteem is eenvoudig te programmeren door de gewenste meetmethode te selecteren waarna vervolgens de sensoren op de correcte positie zullen worden geplaatst. Indien de gewenste positie niet beschikbaar is, geeft AutoPOL een melding om actie te ondernemen. Hiermee worden foutieve metingen in een vroeg stadium voorkomen. Door het offline programmeren van de hoekmeetfunctie vervalt de programmeertijd aan de machine.

3D plaatwerk samenstellingen ontleden

Een tweede ontwikkeling is de mogelijkheid om 3D plaatwerk samenstellingen automatisch te ontleden. De optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit maakte automatische bewerking van meerdere enkelvoudige 3D onderdelen al langer mogelijk, nu is deze functionaliteit uitgebreid met het automatisch verwerken van 3D plaatwerksamenstellingen. In tegenstelling tot voorheen is deze uitbreiding niet alleen beschikbaar in de Batch & Remote add-on, maar ook in de Bendsim module waardoor alle geregistreerde AutoPOL gebruikers hier gebruik van kunnen maken.

Een 3D plaatwerk samenstellingstekening kan op de gebruikelijke, eenvoudige manier in de software geopend worden. Vervolgens kan de AutoPOL software deze samenstelling ontleden, waarbij alle eigenschappen van de afzonderlijke onderdelen in tact blijven en kunnen, indien gewenst, worden overgenomen voor productie aansturing. Na het ontleden van een samengestelde tekening kunnen automatisch (per plaatwerkdeel) de buiggereedschappen gekozen worden en de buigvolgorde bepaald worden.

Met de optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit bepaalt AutoPOL de ideale productie volgorde van de verschillende plaatwerkdelen voor minimale gereedschap wissels. Hierdoor kan stilstand van de machine tot een minimum beperkt worden, waardoor nog efficiënter gewerkt kan worden.

Part eigenschappen herkennen en toekennen

Een andere nieuwe ontwikkeling is het importeren, beheren en delen van CADCAM eigenschappen tijdens het gehele proces van buigsimulatie. Alle eigenschappen, zoals informatie over bestand, plaatwerkdeel, buigprogramma en product specifieke informatie kunnen benaderd worden door gebruik te maken van het ‘AutoPOL Industrie 4.0 Data Sharing protocol’. Met deze functie kan bovenstaande informatie geïntegreerd worden met ERP/MRP/MES-systemen om gebruikt te worden voor het automatische generen van bijvoorbeeld offertes, planning en vrijgave voor productie.

Alle geregistreerde gebruikers hebben de nieuwste versie al kunnen downloaden om de productie verder te optimaliseren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AutoPOL verwerkt nu automatisch samenstellingen

28-06 Widenhorn levert deze nieuwe versie als onafhankelijke leverancier komende week aan al haar gebruikers…

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Verspanen

Simple-CAM effectief voor (kleine) toeleverancier

26-04 “Met Simple-CAM wordt het CNC programmeren namelijk gemakkelijker en een groot aantal stappen is…

Plaatbewerking

‘Samenwerking met SafanDarley levert resultaat op’

21-04 De onderneming is gevestigd in twee fraaie hallen op een zichtlocatie langs de A50.…

Automatisering

Automatisering CAM-programmering groeit sterk

19-04 “Hoe krachtiger de bewerkingscentra en de gereedschappen worden, hoe vaker CAM-programmering een knelpunt wordt”,…

Automatisering

SafanDarley lanceert vernieuwde app

17-12 De vernieuwde SafanDarley app is live. De nieuwe app heeft een moderne uitstraling, werkt…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X