Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

LVD brengt versie 8.7 van zijn CADMAN softwarepakket uit met daarin belangrijke nieuwe functies, waaronder integratie van vreemde operaties zoals tappen, afschuinen en verven, en updates voor CADMAN-JOB (Manufacturing Execution System), CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer), CADMAN-P (ponsen), CADMAN-L (lasersnijden), CADMAN-B (buigen) en Touch-i4 (sorteren en valideren).

Vreemde operaties zijn zichtbaar in het overzichtsscherm van CADMAN-JOB en kunnen in het productieproces worden getraced voor realtime transparantie.

LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk.

Van basismateriaal tot eindproduct

Met de nieuwe versie kunnen vreemde operaties – zijnde secundaire operaties, waaronder tappen, ontbramen en slijpen – worden geïntegreerd. Hierdoor kan CADMAN het productieproces van basismateriaal tot eindproduct opvolgen. Vreemde operaties zijn zichtbaar in het overzichtsscherm van CADMAN-JOB en kunnen in het productieproces worden getraced voor realtime transparantie. Het gebruik van één systeem houdt de user interface eenvoudig en verhoogt de procesefficiëntie.

CADMAN v8.7 biedt ook een realtime interface tussen ERP en plaatbewerking. Het ERP-systeem stuurt de bestellingen door naar CADMAN-JOB voor verwerking. Op zijn beurt geeft CADMAN-JOB ERP een realtime status van de bestelling door. Zo kan de bestelling in beide systemen worden opgevolgd. Door het analyseren van de verzamelde gegevens kunnen procesverbeteringen doorgevoerd worden.

Voor groot en klein

CADMAN v8.7 kan het plaatbewerkingsproces beheren zonder dat een ERP-systeem nodig is. Het is mogelijk werkopdrachten aan te maken in CADMAN-SDI en door te sturen naar CADMAN-JOB. Het bundelen en automatisch verwerken van opdrachten vereenvoudigt het ‘art to part’ proces met beperkte manuele invoer. Hierdoor is CADMAN een praktische oplossing voor plaatbewerkingsbedrijven van elke grootte, ook wanneer ze geen ERP-systeem hebben.

CADMAN-SDI heeft in v8.7 een belangrijke update gekregen en herkent nu vreemde operaties in de 3D-geometrie. Een gat met een diameter tussen de 4,1 en 4,3 mm kan nu bijvoorbeeld worden gedetecteerd en gedefinieerd als een M5 tapgat. Dit bespaart tijd en operatoren krijgen op de werkvloer instructies over de 3D-geometrie. Ook is het mogelijk om operaties die niet zichtbaar zijn in de geometrie, zoals slijpen en verven, toe te voegen in ERP of CADMAN-JOB bij aanmaak van de werkopdracht.

Waarschuwen

CADMAN-SDI controleert ook de maakbaarheid, kijkt welke machines en gereedschappen beschikbaar zijn, checkt de geometrie van het stuk en waarschuwt voor mogelijke problemen. Wanneer gaten te dicht bij de buiglijn zitten met risico op vervorming na het kanten, kan CADMAN-SDI automatisch een vrijsnede aan het DXF-bestand toevoegen.
CADMAN-JOB optimaliseert de procesflow door creatie van een uitvoeringsplan rekening houdend met noodzakelijke operaties en eventuele beperkingen. Een harde beperking kan zijn dat het lasersnijden altijd eerst komt, andere bewerkingen, zoals tappen, kunnen zowel voor als na het kanten uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk om in CADMAN-JOB v8.7 ongeplande operaties toe te voegen tijdens productie.

Het importeren van bestanden in CADMAN-P en CADMAN-L kan nu ook via ‘drag-and-drop’. CADMAN-L kan interne contouren wegnemen door middel van een spiraalsnede, om botsingen te voorkomen en verwerkingstijd te besparen. De CAM-software voor ponsen en lasersnijden maximaliseert materiaalgebruik met de nieuwe optie ‘expand parts’. Als de plaat niet volledig is gebruikt maar er is onvoldoende materiaal over om een extra stuk te maken, kan CADMAN onderdelen automatisch over de volledige plaat spreiden, waardoor de marges tussen stukken breder zijn en de stabiliteit tijdens het snijden verhoogt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Voortman zet grote stappen met nieuwe software

21-12 “We ontwikkelen ons naast machinebouwer tot een softwareontwikkelaar”, onderstreept marketing manager Michan Katerbarg de…

Plaatbewerking

Eenvoudige start met Smart Factory

14-12 Op de stand van LVD waren al op de eerste dag van de beurs…

Plaatbewerking

LVD breidt Dyna-Press lijn uit met 60 tons afkantpers

31-10 Met een vermogen van 60 ton, 2 meter werklengte en een vijf-assige achteraanslag is…

Plaatbewerking

LVD brengt smart factory naar Euroblech

17-10 De kostenefficiënte Smart Factory-cel brengt de volgende machines samen: de YSD LaserONE, een eenvoudige…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Plaatbewerking

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen