Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

LVD brengt versie 8.7 van zijn CADMAN softwarepakket uit met daarin belangrijke nieuwe functies, waaronder integratie van vreemde operaties zoals tappen, afschuinen en verven, en updates voor CADMAN-JOB (Manufacturing Execution System), CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer), CADMAN-P (ponsen), CADMAN-L (lasersnijden), CADMAN-B (buigen) en Touch-i4 (sorteren en valideren).

Vreemde operaties zijn zichtbaar in het overzichtsscherm van CADMAN-JOB en kunnen in het productieproces worden getraced voor realtime transparantie.

LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk.

Van basismateriaal tot eindproduct

Met de nieuwe versie kunnen vreemde operaties – zijnde secundaire operaties, waaronder tappen, ontbramen en slijpen – worden geïntegreerd. Hierdoor kan CADMAN het productieproces van basismateriaal tot eindproduct opvolgen. Vreemde operaties zijn zichtbaar in het overzichtsscherm van CADMAN-JOB en kunnen in het productieproces worden getraced voor realtime transparantie. Het gebruik van één systeem houdt de user interface eenvoudig en verhoogt de procesefficiëntie.

CADMAN v8.7 biedt ook een realtime interface tussen ERP en plaatbewerking. Het ERP-systeem stuurt de bestellingen door naar CADMAN-JOB voor verwerking. Op zijn beurt geeft CADMAN-JOB ERP een realtime status van de bestelling door. Zo kan de bestelling in beide systemen worden opgevolgd. Door het analyseren van de verzamelde gegevens kunnen procesverbeteringen doorgevoerd worden.

Voor groot en klein

CADMAN v8.7 kan het plaatbewerkingsproces beheren zonder dat een ERP-systeem nodig is. Het is mogelijk werkopdrachten aan te maken in CADMAN-SDI en door te sturen naar CADMAN-JOB. Het bundelen en automatisch verwerken van opdrachten vereenvoudigt het ‘art to part’ proces met beperkte manuele invoer. Hierdoor is CADMAN een praktische oplossing voor plaatbewerkingsbedrijven van elke grootte, ook wanneer ze geen ERP-systeem hebben.

CADMAN-SDI heeft in v8.7 een belangrijke update gekregen en herkent nu vreemde operaties in de 3D-geometrie. Een gat met een diameter tussen de 4,1 en 4,3 mm kan nu bijvoorbeeld worden gedetecteerd en gedefinieerd als een M5 tapgat. Dit bespaart tijd en operatoren krijgen op de werkvloer instructies over de 3D-geometrie. Ook is het mogelijk om operaties die niet zichtbaar zijn in de geometrie, zoals slijpen en verven, toe te voegen in ERP of CADMAN-JOB bij aanmaak van de werkopdracht.

Waarschuwen

CADMAN-SDI controleert ook de maakbaarheid, kijkt welke machines en gereedschappen beschikbaar zijn, checkt de geometrie van het stuk en waarschuwt voor mogelijke problemen. Wanneer gaten te dicht bij de buiglijn zitten met risico op vervorming na het kanten, kan CADMAN-SDI automatisch een vrijsnede aan het DXF-bestand toevoegen.
CADMAN-JOB optimaliseert de procesflow door creatie van een uitvoeringsplan rekening houdend met noodzakelijke operaties en eventuele beperkingen. Een harde beperking kan zijn dat het lasersnijden altijd eerst komt, andere bewerkingen, zoals tappen, kunnen zowel voor als na het kanten uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk om in CADMAN-JOB v8.7 ongeplande operaties toe te voegen tijdens productie.

Het importeren van bestanden in CADMAN-P en CADMAN-L kan nu ook via ‘drag-and-drop’. CADMAN-L kan interne contouren wegnemen door middel van een spiraalsnede, om botsingen te voorkomen en verwerkingstijd te besparen. De CAM-software voor ponsen en lasersnijden maximaliseert materiaalgebruik met de nieuwe optie ‘expand parts’. Als de plaat niet volledig is gebruikt maar er is onvoldoende materiaal over om een extra stuk te maken, kan CADMAN onderdelen automatisch over de volledige plaat spreiden, waardoor de marges tussen stukken breder zijn en de stabiliteit tijdens het snijden verhoogt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

4Innovators doen aan kruisbestuiving

22-11 Over drie dagen trok het evenement in totaal ruim 150 bezoekers. Dat was minder…

Automatisering

OutShape versnelt tekenwerk zetterijen

15-11 Bij veel plaatzetterijen bestaat het gros van hun orders uit zetwerk dat relatief eenvoudig…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Plaatbewerking

LVD toont 20 kW laser en nieuwe softwarefuncties

19-10 Met de krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 liggen productiviteit en efficiëntie hoog, ook bij…

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X