Nieuwe website geeft gratis info over (gevaarlijke) stoffen/chemisch producten

0

Met de nieuwe website Toxic Wiki stelt Toxic veiligheidsinformatie per stof/product gratis beschikbaar voor organisaties die veilig willen werken met chemische producten/gevaarlijke stoffen. Toxic wil op deze wijze heel Nederland in staat stellen veilig te werken met chemische producten.

 

De site www.toxic-wiki.nl is in eerste instantie bedoeld voor de veiligheidsprofessional die verantwoordelijk is voor de medewerkers die met chemische producten werken. Maar ook medewerkers op de werkvloer kunnen nu zelf zien, welke maatregelen ze moeten nemen om zich te beschermen als ze met een chemisch product werken.

Producten/stoffen opzoeken
Toxic Wiki bevat circa 19.000 chemische producten met specifieke informatie over het gebruik en de veiligheid bij werken met chemische producten/gevaarlijke stoffen. De meest voorkomende stoffen waar in Nederland mee gewerkt wordt zijn opgenomen. De gegroepeerde veiligheidsinformatie op de ‘Wiki’ is uniek en deze site is de eerste in zijn soort binnen Europa.

Toxic

Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival
Toxic Wiki ondersteunt de gedachte van het Ministerie SZW dat naast de overheid en brancheorganisaties, ook het bedrijfsleven met innovaties veilig werken beter mogelijk moet maken. Op donderdag 14 maart aanstaande vindt het Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival van het ministerie plaats. Toxic Wiki is aangemeld als innovatie.