NTS-Group overstijgt eigen verwachtingen

NTS-Group uit Eindhoven, eerstelijnstoeleverancier van de hightech maakindustrie, heeft in 2021 een recordomzet geboekt van €318 miljoen.

CEO Tjarko Bouman van NTS-Group: “Het was voor ons een uitstekend jaar en we zien in de prognoses dat die lijn zich gestaag doorzet.”

CEO Tjarko Bouman kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Het was over de volle breedte van de organisatie een uitstekend jaar en we zien in de prognoses dat die lijn zich gestaag doorzet.”

Bijstelling doelstellingen

Met een omzet van 318 miljoen euro realiseerde het bedrijf een groei van 13% ten opzichte van een jaar eerder. Ook de prognoses zijn positief. Voor 2022 verwacht NTS wereldwijd een groei van meer dan 15%, aldus Bouman: “Onze huidige langetermijndoelstellingen stellen we nu om die reden bij: we overstijgen ook onze eigen verwachtingen.”

Koerswijziging

Sinds een aanscherping van de strategische koers in 2020 focust het bedrijf nadrukkelijk op de semiconductor- en analytische markt. Daarnaast heeft NTS het kennisportfolio en de ontwikkeling- en engineeringcapaciteiten de laatste twee jaar meer geïntegreerd op de productielocaties.
“Onze internationale klanten zijn technologieleiders in hun vakgebied. Het is daarom voor ons essentieel om trends en innovaties goed in de gaten te houden en onze competenties daarop af te stemmen”, legt Bouman uit. “We bieden onze klanten met deze koers overal ter wereld dezelfde kennis, specialistische knowhow en manier van werken. Bovendien: door meer focus aan te brengen op de kernmarkten kunnen we de kosten voor onze afnemers verlagen.”

Duurzame productiefaciliteit in Drachten

In vergelijking met 2020 ziet het bedrijf volume-, personeels- en omzetgroei terug en daar plukken alle vestigingen de vruchten van. Om de wereldwijde kansen en mogelijkheden te kunnen realiseren blijft NTS wereldwijd investeren in gebouwen, machines en personeel. Zo werd onlangs het contract ondertekend voor de verhuizing van de twee vestigingen in Singapore. Daarnaast komt er in Drachten een nieuwe en volledig duurzame productiefaciliteit waar het maken van ultra-precieze onderdelen en precisiebewerking plaatsvindt.

Uitdagingen

Naast de positieve vooruitzichten zijn er voor het bedrijf ook de nodige uitdagingen. De energiecrisis en het Rusland-Oekraïne-conflict hebben gevolgen voor de beschikbaarheid van materialen. Ook is er onzekerheid over de prijsontwikkelingen in de (handels)keten en productie: algemene kosten van grondstoffen, energie, transport en verpakkingen stijgen significant.
Bouman: “Vanzelfsprekend volgen we de internationale ontwikkelingen op de voet. We houden rekening met allerhande scenario’s om aan de groeiende en aanhoudende vraag, als gevolg van ontwikkelingen zoals IoT, 5G en autonoom rijden, te kunnen blijven voldoen.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Frans van Lierop nieuwe topman NTS Group

07-02 Hij neemt de taken over van CFO Ed van der Sluijs die de CEO-rol…

Toeleveren

NTS groeit veel harder dan verwacht

15-05 De omzet van 412 miljoen euro betekende een groei van 30% ten opzichte van…

3D

NTS investeert in additive manufacturing

21-02 Additive manufacturing wordt door toonaangevende hightech OEM’s steeds meer als een volwaardige productiemethode beschouwd.…

Toeleveren

‘Unieke Nederlandse maakindustrie kan wereld ook in toekomst blijven bedienen’

04-08 Via het Youtube kanaal van NTS kan het webinar ‘Meesters in de Maakindustrie’ worden…

Toeleveren

Tjarko Bouman nieuwe ceo NTS-Group

27-05 Tjarko Bouman (49) zal per 1 augustus in dienst treden als ceo van NTS-Group…

Plaatbewerking

NTS CombiMetaal creëert in 10 weken complexe module voor RGS

25-03 NTS CombiMetaal, onderdeel van de NTS Groep, heeft een Wafer Outfeed Bin module opgeleverd…

3D

K3D-AddFab schaalt 3D metaalprinten op voor hightech- en luchtvaart

17-04 In 2013 was AddLab in Eindhoven een van de eerste open innovatiecentra voor 3D…

Plaatbewerking

NTS Campus in Eindhoven

24-05 De plaatwerkfabriek van NTS-Group in Bergeijk en de verspaningsfabriek op bedrijventerrein Esp in Eindhoven…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV