Onderhoudsvriendelijke palletiseermagneet bespaart robot en mankracht

Het door Goudsmit Magnetics uit Waalre aangepaste ontwerp van de palletiseermagneet is opgebouwd uit modules die in meerdere uitvoeringen variëren. De onderhoudsvriendelijke magneet is geschikt voor het palletiseren en depalletiseren van blikken, aerosols, bussen en glazen potten met stalen deksel.

De modulaire opbouw van de palletiseermagneet biedt gebruikers een aantal keuzes die zorgen voor een besparing van een extra robot en mankracht.

De modulaire opbouw biedt gebruikers, zoals integrators, verpakkingsbedrijven, producenten van voedingsmiddelen of farmaceutische bedrijven een aantal keuzes die zorgen voor een besparing van een extra robot en mankracht. Bijvoorbeeld een lichtgewicht uitvoering, of de keuze van een spring suspension unit. Dit is een verende ophanging voor een flexibele veerweg die product-beschadigingen voorkomt en correct positioneren mogelijk maakt.

De opties vacuümsysteem en/of palletgrijper zorgen ervoor dat handelingen als het wegnemen van een pallet, neerleggen of wegnemen van een tussenlegvel tussen een laag blikken door één robot kunnen worden uitgevoerd. De kosten die de gebruiker hiermee bespaart, zorgen volgens Goudsmit Magnetics voor een snelle terugverdientijd van dit nieuwe systeem.

Uitvoering

Het centrale schaarmechanisme bestaat uit twee cilinders die een gelijkmatige in- en uitschakeling van de palletiseermagneet waarborgen en de plaat in één keer aansturen. Dit zorgt voor een evenwijdige krachtverdeling, wat bij aansturing met vier cilinders niet altijd gelijk loopt. Het geïntegreerde vacuümsysteem is bestemd voor het oppakken en verwerken van ieder formaat en type tussenlegvel.

Het parallelle schakel mechanisme garandeert een onderhoudsarm en storingsvrij productieproces; ook bij ongelijkmatige belading, bijvoorbeeld bij het oppakken van een ongelijkmatige laag. De magneet is te voorzien van meerdere poolsystemen. Dit maakt dat het veld bij lichte blikken of aerosols sterker is aan de oppervlakte en bij zwaardere lasten, zoals gevulde (conserven)blikken, qua magneetkracht dieper gaat.

Veilig en duurzaam

De palletiseermagneet is eenvoudig aan te sturen met pneumatiek en uitgerust met sensoren voor de aan/uit detectie. De spring suspension unit maakt positioneren makkelijk en voorkomt productbeschadigingen. Bovendien is deze uitgerust met sensoren die scheefstand (schranken) en vastlopen voorkomen, evenals het crashen van de robot bij onregelmatigheden. In een geautomatiseerde omgeving is veiligheid een belangrijk aspect.

Doordat er wordt gewerkt met permanent magneet blijft de last ook bij verlies van energie aan de magneet. Dit verkleint de kans op onveilige situaties enorm, alsmede de kans op beschadigingen. Het schakelen met enkel een luchtdruk puls maakt bovendien dat het een duurzame en energiezuinige oplossing is.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Magneetscheider voor lithium batterijpoeder

06-10 De kwaliteit van kathode poeders zoals nikkel, cadmium en lithium moet optimaal zijn om…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Automatisering

Magneetgrijper voor robots

21-10 De vernieuwde magneetgrijper van Goudsmit Magnetics dient voor het geautomatiseerd opnemen, neerzetten of positioneren…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X