Timtos 2023 maakt er weer een internationaal feest van

Taipei International Machine Tool Show, ook bekend als Timtos, keert in 2023 terug van 6 tot 11 maart in Nangang Exhibition Center. Met 1.000+ exposanten en bijna 6.100 stands wordt Timtos 2023 de grootste vakbeurs ooit nadat Taiwan onlangs alle grenscontroles sinds de uitbraak van Covid-19 heeft opgeheven.

Timtos 2023 opent van 6 tot 11 maart haar deuren. Tijdens de persconferentie gaf de organisatie en diverse panelleden aan dat de maakindustrie slimmer, efficiënter en duurzamer moet produceren.

Op dit moment kunnen buitenlandse professionals vrij naar Taiwan reizen om deel te nemen aan beurzen. Als gevolg daarvan is er steeds meer vraag naar grotere standruimtes, en ondertussen komen er delegaties uit de wereldwijde werktuigmachine-industrie naar Taiwan.

Slimmer, efficiënter en duurzamer

Tijdens een persconferentie voor Timtos 2023 onthulden de organisatoren, Simon Wang, President & CEO van Taitra en Larry Wei, voorzitter van Tami, de hoogtepunten van de komende Timtos. Taitra CEO Wang wees erop dat de nieuwe slogan voor Timtos ‘Keep Rolling in Metalworking’ de claim van de mega show benadrukt om het wereldwijde ecosysteem van werktuigmachines te verbinden om metaalbewerking slimmer, efficiënter en duurzamer te maken. “Het is geen understatement om te zeggen dat de groeiende metaalverwerkende industrie wereldwijd een van de belangrijkste krachten is die aanhoudende wereldwijde groei stimuleren”, aldus Wang.

Ook Tami-voorzitter Wei heeft vertrouwen in het succes van Timtos 2023. “De Taiwanese werktuigmachine-industrie is veerkrachtiger geworden sinds de pandemie, en blijft werken aan intelligente transformatie en het toevoegen van waarde aan hun producten. Timtos, een megashow die de meeste Taiwanese spelers in de werktuigmachine-industrie bijeenbrengt, is een niet te missen evenement voor wie op zoek is naar betrouwbare en innovatieve producten of diensten van Taiwanese fabrikanten.”

Merken vanuit de hele wereld komen naar Timtos 2023

Tijdens de persconferentie deelden de diverse panelleden prachtige inzichten over hoe veranderende markttrends van invloed zijn op de overgang van de industrie naar veerkracht en duurzaamheid. De beurs trekt zowel grote binnenlandse merken als merken uit 17 andere landen naar Taiwan. Merken Onder andere Hiwin, PMI, YLM, Shinbu, Kafo, Chmer, Hartford, Soco, YOU JI, Takisawa, YCM, Kao Ming, Victor Taichung, Delta, Siemens, Heidenhain, Trumpf, Fanuc, igus, Mazak, Mitsubishi, THK, Zeiss, Universal Robot, Mitutoyo, Keyence en Renishaw zullen de nieuwste modellen en slimme oplossingen presenteren.

Bovendien zal Timtos 2023 drie nieuwe themagebieden introduceren: ‘Advanced Metalworking Technology’, ‘Additive Manufacturing’ en ‘Future Manufacturing’. De organisatoren moedigen deelnemers ook aan om gebruik te maken van de spannende en productieve evenementen op Timtos 2023, zoals Future Manufacturing Forum, Corporate Carbon Footprints Consultation, Podcast Live, Maker Workshop en Guided Tours.

De bezoekers- en mediaregistratie voor Timtos 2023 is beschikbaar op www.timtos.com.tw. Ga voor volledige informatie over het evenement naar de officiële website of volg de beurs op sociale media.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Relevantie AM-processen blijft toenemen

15-11 Onder de metatrend van duurzaamheid benadrukten de 859 exposanten het hogere volwassenheidsniveau van hun…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

Verspanen

Mikrocentrum lanceert nieuwe vakbeurs AM for Production

12-10 Additive Manufacturing breekt door in de hightech productieketen. De laagsgewijze technologie groeit de laatste…

3D

NTS investeert in additive manufacturing

21-02 Additive manufacturing wordt door toonaangevende hightech OEM’s steeds meer als een volwaardige productiemethode beschouwd.…

Verspanen

Megashow werktuigmachines in Taiwan van start

21-02 De organisatoren, TAITRA, TAMI en TMBA, brengen de industrie en exposanten allemaal samen op…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?