Open huis All Special Products ASP

All Special Products ASP in Eindhoven, gespecialiseerd leverancier in hoogwaardige snijgereedschappen, tooling en toebehoren voor metaalbewerkingsmachines, houdt op vrijdag 23 september open huis. In samenwerking met de eigen leveranciers, de machineleveranciers Dormac en Jatec en Dormatec krijgen de bezoekers een aantrekkelijk programma voorgeschoteld met praktische demonstraties en een stukje theorie.

ASP viert het 12½-jarig bestaan en is vorig jaar verhuisd van Veldhoven naar een nieuw onderkomen aan De Sleutel in Eindhoven. Hier is alle ruimte voor een interessant open huis. Machineleverancier Dormac CNC Solutions stelt hiervoor een Doosan Puma 2600 CNC draaibank beschikbaar, waarop RVS 304 met een diameter van 45 mm wordt gedraaid. Afsteken, boren, kopiëren, binnensteken et cetera zal allemaal uitgebreid worden gedemonstreerd. Dormatec, waarvan ASP dealer is, laat hierbij een hoge druk installatie en de nodige afzuigers zien.

Bewerkingscentrum LK Machinery
Ook het frezen komt tijdens het open huis ruimschoots aan bod. Hiervoor wordt in samenwerking met Jatec Machines een verticaal bewerkingscentrum gedemonstreerd. Deze machine van het Taiwanese merk LK Machinery is zeer compleet met 12.000 toeren DCS spindel, 36 meter ijlgangen op alle assen, ATC met 24 gereedschappen en BT40 opname. Dankzij samenwerking tussen ASP en Jatec is deze machine snel leverbaar. De afspraak is namelijk dat ASP de machine kan gebruiken voor demonstraties. Wordt hij verkocht, dan kan Jatec hem snel leveren, waarna direct een nieuwe machine in Taiwan wordt besteld. Zo beschikt ASP steeds over een machine voor demonstratiedoeleinden en heeft Jatec altijd een machine op voorraad. De machine die tijdens het open huis wordt getoond, is ook snel leverbaar.

Op dit bewerkingscentrum zullen een nulpuntspansysteem, 5-ssige klem, enkele gewone klemmen en touchdeck (vierde as) van OML worden gedemonstreerd. Tevens wordt het trochoïdaal frezen getoond. Dat gebeurt met volhardmetalen frezen van de Franse fabrikant Amaya, die door ASP exclusief op de Nederlandse markt wordt vertegenwoordigd. Hiervoor geldt tijdens het open huis een speciale actie.
ASP benadrukt echter dat tijdens het open huis niet de verkoop, maar kennisoverdracht centraal staat. Ieder half uur zijn er demonstraties op de machines en eveneens ieder half uur is er theoretische uitleg in de presentatieruimte.

Afsteken
Naast de eerder genoemde leveranciers zal ASP de bezoekers van het open huis ook informeren over haar andere vertegenwoordigingen, zoals Arno Werkzeuge (specialiteiten: steken, frezen, draaien en boren), dat dankzij zijn gepatenteerde koelsysteem ACS momenteel erg succesvol is op het gebied van afsteken, Kemmler (gereedschapshouders en andere toebehoren) en de voorinstelmachines van Elbo Controlli.

Voorinstelmachines
Het Italiaanse Elbo Controlli levert acht verschillende systemen, waardoor elk bedrijf (klein, middelgroot en groot) van een betaalbare toepassing kan worden voorzien. De apparatuur is concurrerend qua prijsstelling en wordt compleet met optische camera geleverd, maar is ook uit te breiden naar een 3D camera om profileringen te kunnen meten. Bovendien levert Elbo Controlli levenslang gratis software updates. De apparatuur is eventueel uit te breiden met een systeem voor toolmanagement. De software hiervoor maakt Elbo Controlli ook zelf. Zo ontstaat een alternatief dat veel goedkoper is dan de systemen die gebruik maken van gereedschapskasten.

Het open huis begint op vrijdag 23 september om 12.00 uur en wordt na de demonstraties overdag gevolgd door een feestavond. Professionele bezoekers zijn van harte welkom, maar in verband met de catering is aanmelding vooraf gewenst.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Itter investeert in gezond binnenklimaat én stabiele temperatuurhuishouding

07-05 Itter is gespecialiseerd in de bewerking van aluminium. Het is dan ook het enige…

Verspanen

HWI verwelkomt drie nieuwe DN Solutions in half jaar tijd

04-03 Ton Wolvers heeft in 2016 HWI Machining overgenomen en sindsdien heeft het bedrijf de…

Verspanen

Humacs Krabbendam trekt publiek met vijfassers en automatisering

06-12 “Ons open huis was een groot succes”, zegt Salesmanager Bert Versteeg. “Klanten uit het…

Verspanen

‘Hoofdaannemer’ Dormac biedt altijd een totaaloplossing

20-11 “Door de wens van klanten hebben we onze diensten de laatste jaren steeds verder…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Verspanen

Efficiënt verspanen in een gezonde werkomgeving

02-10 De PUMA DNT serie is voorzien van de geavanceerde Fanuc i Plus-besturing met een…

Plaatbewerking

Nieuw Technology Center in Enschede onderstreept ambities Bodor Laser

20-09 Met het Technology Center, dat geheel gewijd is aan de fiberlasers van Bodor, heeft…

Verspanen

Optimaal verspanen in een digitale fabriek

30-05 Samen met een aantal partners laat Heidenhain in zes workshops zien wat de mogelijkheden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV