Open huis All Special Products ASP

All Special Products ASP in Eindhoven, gespecialiseerd leverancier in hoogwaardige snijgereedschappen, tooling en toebehoren voor metaalbewerkingsmachines, houdt op vrijdag 23 september open huis. In samenwerking met de eigen leveranciers, de machineleveranciers Dormac en Jatec en Dormatec krijgen de bezoekers een aantrekkelijk programma voorgeschoteld met praktische demonstraties en een stukje theorie.

ASP viert het 12½-jarig bestaan en is vorig jaar verhuisd van Veldhoven naar een nieuw onderkomen aan De Sleutel in Eindhoven. Hier is alle ruimte voor een interessant open huis. Machineleverancier Dormac CNC Solutions stelt hiervoor een Doosan Puma 2600 CNC draaibank beschikbaar, waarop RVS 304 met een diameter van 45 mm wordt gedraaid. Afsteken, boren, kopiëren, binnensteken et cetera zal allemaal uitgebreid worden gedemonstreerd. Dormatec, waarvan ASP dealer is, laat hierbij een hoge druk installatie en de nodige afzuigers zien.

Bewerkingscentrum LK Machinery
Ook het frezen komt tijdens het open huis ruimschoots aan bod. Hiervoor wordt in samenwerking met Jatec Machines een verticaal bewerkingscentrum gedemonstreerd. Deze machine van het Taiwanese merk LK Machinery is zeer compleet met 12.000 toeren DCS spindel, 36 meter ijlgangen op alle assen, ATC met 24 gereedschappen en BT40 opname. Dankzij samenwerking tussen ASP en Jatec is deze machine snel leverbaar. De afspraak is namelijk dat ASP de machine kan gebruiken voor demonstraties. Wordt hij verkocht, dan kan Jatec hem snel leveren, waarna direct een nieuwe machine in Taiwan wordt besteld. Zo beschikt ASP steeds over een machine voor demonstratiedoeleinden en heeft Jatec altijd een machine op voorraad. De machine die tijdens het open huis wordt getoond, is ook snel leverbaar.

Op dit bewerkingscentrum zullen een nulpuntspansysteem, 5-ssige klem, enkele gewone klemmen en touchdeck (vierde as) van OML worden gedemonstreerd. Tevens wordt het trochoïdaal frezen getoond. Dat gebeurt met volhardmetalen frezen van de Franse fabrikant Amaya, die door ASP exclusief op de Nederlandse markt wordt vertegenwoordigd. Hiervoor geldt tijdens het open huis een speciale actie.
ASP benadrukt echter dat tijdens het open huis niet de verkoop, maar kennisoverdracht centraal staat. Ieder half uur zijn er demonstraties op de machines en eveneens ieder half uur is er theoretische uitleg in de presentatieruimte.

Afsteken
Naast de eerder genoemde leveranciers zal ASP de bezoekers van het open huis ook informeren over haar andere vertegenwoordigingen, zoals Arno Werkzeuge (specialiteiten: steken, frezen, draaien en boren), dat dankzij zijn gepatenteerde koelsysteem ACS momenteel erg succesvol is op het gebied van afsteken, Kemmler (gereedschapshouders en andere toebehoren) en de voorinstelmachines van Elbo Controlli.

Voorinstelmachines
Het Italiaanse Elbo Controlli levert acht verschillende systemen, waardoor elk bedrijf (klein, middelgroot en groot) van een betaalbare toepassing kan worden voorzien. De apparatuur is concurrerend qua prijsstelling en wordt compleet met optische camera geleverd, maar is ook uit te breiden naar een 3D camera om profileringen te kunnen meten. Bovendien levert Elbo Controlli levenslang gratis software updates. De apparatuur is eventueel uit te breiden met een systeem voor toolmanagement. De software hiervoor maakt Elbo Controlli ook zelf. Zo ontstaat een alternatief dat veel goedkoper is dan de systemen die gebruik maken van gereedschapskasten.

Het open huis begint op vrijdag 23 september om 12.00 uur en wordt na de demonstraties overdag gevolgd door een feestavond. Professionele bezoekers zijn van harte welkom, maar in verband met de catering is aanmelding vooraf gewenst.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

Verspanen

Scen vindt stabiel verspaningsproces naast machine

22-09 Om meer output te genereren met het huidige machinepark en ook om een aangenaam…

Verspanen

Zes brillen ondersteunen Hetraco in overtreffende trap

20-09 Hetraco in Apeldoorn is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig bevestigingsmateriaal met gerolde schroefdraad.…

Verspanen

Dormac introduceert nieuwe Lynx 2600Y CNC draaibank

07-09 De nieuwe Lynx met Y-as (ook leverbaar als SY model met naast een Y-as…

Verspanen

Optimaliseren verspaningsproces is vaak eenvoudig

06-09 Het gaat hierbij om olieafscheiders, olie- en spanenzuigers, koelinstallaties, apparatuur voor vloeistoffiltratie en olienevelfiltratie,…

Verspanen

Cobot biedt Evink helpende hand in onbemande productie

05-05 “Er staan veel hoogwaardige CNC-machines in Nederland en dat maakt het een moeilijke markt.…

Verspanen

Dekens Metaalgieterijen excelleert met hoogwaardig gietwerk uit moderne gieterij

08-02 In 2008 heeft Dekens de activiteiten van de gieterij nog verder versterkt met een…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X