Open huis Bax Metaal en RVS Finish doorslaand succes

Als je iets doet, moet je het goed doen. Met die gedachte als uitgangspunt hielden de zusterbedrijven Bax Metaal en RVS Finish in Bergeijk op de laatste twee dagen van november een relatiedag en een open huis. Het werd een doorslaand succes, vooral doordat alle bezoekers op een interactieve manier kennis konden maken met de plaatbewerking- en finishing-technieken binnen beide bedrijven.

Elke bezoeker kreeg bij binnenkomst namelijk een op de vlakbedlaser gesneden plaatuitslag en een op de buislaser gesneden kokertje mee, met bijbehorende ordergeleidekaart. Wie aan het einde van de rondgang door de fabriek alle handelingen volgens de ordergeleidekaart had laten uitvoeren (of zelf had uitgevoerd!), ging met een prachtige RVS tabletsteun naar huis.

Aantrekkelijke demonstratie
Door te kiezen voor deze vorm konden Bax Metaal en RVS Finish op een aantrekkelijke wijze alle technieken demonstreren: het buigen op de kantbanken, het lassen op de diverse lasplekken, de nauwkeurige productcontrole met de Faro meetarm, het persen van inserts in plaatmateriaal, het glasparelstralen en de montage met het aanbrengen van de dopjes en het vastklikken van de koker met haaksysteem in het plaatwerk. “We hebben zeker 1200 tabletsteunen laten maken”, zegt Anton Bax. “Tijdens het open huis was het zo druk, dat onze lasersnijmachine op volle toeren stond te draaien om extra uitslagen te snijden. Op zeker moment stonden er wel zestig mensen bij de lasplekken te wachten.”

Enorme ontwikkeling
Bax en zijn medewerkers kijken terug op een zeer geslaagd evenement. Op de relatiedag mochten ruim 400 gasten worden begroet, de feestavond was met 300 mensen zeer geslaagd en het open huis trok meer dan 800 bezoekers. Bax wilde met het evenement laten zien welke enorme ontwikkeling Bax Metaal en RVS Finish de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en tevens de nieuwe merkenstrategie introduceren. De twee bedrijven herbergen nu vijf aparte units: engineering, laserparts, samenstelling, assemblage en finish. Deze positioneren zich allemaal op hun eigen manier in de markt en zijn ook allemaal verantwoordelijk voor hun eigen business. “De vijf units werken samen, waarbij ze naar elkaar toe fungeren als toeleveranciers”, legt Bax uit. “Daarbij is ons hele productieproces lean ingericht. Dat werkt prachtig. De hele orderflow gaat veel gemakkelijker door de fabriek en onze time to market is sterk verkort. Ook de kleine orders krijgen we snel en goed weg. Daarbij kunnen we iedere klant optimaal bedienen. Niet alleen de klant die snel plaatuitslagen nodig heeft of die alleen komt voor het finishen, maar ook de klant die een compleet product wil laten maken; vanaf de ontwikkeling, tot en met het finishen en het samenstellen toe.”

Nieuwe productieruimte
De relatiedag en het open huis vormden tevens de officiële opening van de nieuwe productieruimte en showroom die onlangs in gebruik is genomen Hier is onder meer de splinternieuwe cleanroom van RVS Finish ondergebracht. Deze nieuwste aanwinst is een zelf ontworpen cleanroom (klasse 6) met een afmeting van 8 bij 4 meter, waarin samenstellingen kunnen worden afgemonteerd/samengesteld en tegelijk kunnen worden gereinigd volgens de Grade 4 norm. Bovendien zijn de ruimtes er omheen dusdanig geprepareerd dat zij dienst kunnen doen als schone ruimte, waardoor de kans op vervuiling verder wordt verkleind.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish blijft doorpakken

08-12 Dat is bijzonder, want het vaak grove straalwerk en het hightech reinigen op cleanroom-niveau…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish doet Sublimotion van klein tot mega-groot

20-10 “Sublimotion levert de ultieme oppervlaktebehandeling op. Voor RVS is dit het hoogst haalbare”, zeggen…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?