OPEN MIND verwerft meerderheidsbelang in MES-fabrikant Hummingbird

OPEN MIND Technologies heeft 51 procent van Hummingbird Systems overgenomen. Zelfs voordat Hummingbird werd overgenomen, was het hyperMILL CAD/CAM-systeem al naadloos geïntegreerd in het Manufacturing Execution System van Hummingbird. De investering van OPEN MIND stelt gebruikers nu in staat om workflows in het hele productieproces beter te netwerken, te controleren, te automatiseren en te optimaliseren. Naast deze diepe integratie blijft het Hummingbird MES-systeem open voor verbinding met andere CAM-systemen.

Volker Nesenhöner, CEO bij OPEN MIND Technologies AG: “Met de overname van Hummingbird Systems breidt OPEN MIND zijn portfolio van genetwerkte, gedigitaliseerde productieoplossingen verder uit.”

Met de overname van Hummingbird Systems breidt OPEN MIND zijn portfolio van genetwerkte, gedigitaliseerde productieoplossingen uit. “Toekomstgerichte productie hangt in grote mate af van transparantie en de naadloze stroom van processen en informatie. We verwachten dat de vraag zal toenemen omdat de eisen zullen blijven groeien en veel bedrijven nog een MES-systeem moeten implementeren”, legt Volker Nesenhöner, CEO van OPEN MIND Technologies, uit. “Hummingbird past uitstekend bij ons omdat het speciaal is ontwikkeld voor de gereedschaps-, matrijzen- en verspanende industrie. Hummingbird stimuleert innovaties die perfect aansluiten bij ons portfolio en onze manier van denken. De MES-oplossing breidt ons productportfolio uit en geeft ons tegelijkertijd de nieuwe mogelijkheid om het hele proces vorm te geven. Door onze CAM-oplossing te integreren in een MES-systeem, bieden we gebruikers een cruciale oplossing voor de toekomst.”

Geïntegreerde systemen

HyperMILL integreert al naadloos met de Hummingbird MES. Zo worden de in hyperMILL gegenereerde gegevens, zoals NC-programma’s, opspanplannen, voorraadinformatie en gereedschapslijsten, met één druk op de knop probleemloos overgebracht naar Hummingbird. Dit betekent dat de machineoperators en iedereen die betrokken is bij CAM-programmering, werkvoorbereiding en gereedschapsbeheer kunnen samenwerken via één enkel softwareplatform.

Hans-Georg Zwicker, COO bij Hummingbird Systems GmbH: “HyperMILL integreert naadloos met de Hummingbird MES. Hierdoor kan iedereen samenwerken via één enkel softwareplatform.”

Hans-Georg Zwicker, COO bij Hummingbird Systems GmbH: “HyperMILL integreert naadloos met de Hummingbird MES. Hierdoor kan iedereen samenwerken via één enkel softwareplatform.”

Hans-Georg Zwicker, COO bij Hummingbird Systems: “Automatisering en digitalisering zijn de belangrijkste drijfveren van een toekomstgerichte productie. Beide bedrijven bieden hiervoor innovatieve oplossingen die elkaar perfect aanvullen en een naadloos systeem bieden voor het netwerken, controleren, automatiseren en optimaliseren van workflows in het hele productieproces. Samen tillen we de maakindustrie naar een nieuw niveau.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Open Mind op D2M met hyperMILL CAM-innovaties

19-09 Hier zal het de innovatieve technologieën in de huidige versie 2022 van haar hyperMILL…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Verspanen

Meerwaarde hyperMILL is goud waard

07-02 Het familiebedrijf werd in 1966 gesticht door grootvader Marcus Dhont. Als gediplomeerd horlogemaker startte…

Automatisering

Uitbreiding hyperMILL met nieuwe functies en geoptimaliseerde strategieën

06-12 hyperMILL Virtual Machining draait om het betrouwbaar genereren, optimaliseren en simuleren van de NC-code.…

Automatisering

Cadac toont CAM-mogelijkheden Autodesk bij Promas

01-11 De huidige trend naar multi-tasking draaibanken is duidelijk merkbaar en bedrijven hebben naast de…

Verspanen

Werkstuk uitlijnen met één druk op de knop

07-07 Deze methode bespaart tijd en verhoogt de procesbetrouwbaarheid. Dit komt vooral tot uiting bij…

Verspanen

Open Mind introduceert hyperMILL versie 2021.2

07-06 Verschillende nieuwe functies in versie 2021.2 zorgen voor een verbeterde bewerking bij het finishen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X