Opnieuw grote order VDL AGV’s

VDL Containersystemen in Hapert heeft opnieuw een grote order ontvangen van ECT Delta Terminal voor het maken van hybride VDL AGV’s (Automatisch Geleide Voertuigen) voor de Rotterdamse Haven. Dit keer voor 63 stuks.

Eind juni werd op de internationale beurs TOC Europe in Rotterdam de order definitief getekend door ECT Delta. Het bedrijf plaatste al eerder dit jaar een order van 22 AGV’s bij VDL. De TOC Europe is een beurs voor havenbedrijven, terminals en verladers en was in vele opzichten een succes voor VDL Containersystemen. Op de nieuwe stand werd de allereerste VDL AGV getoond, die reeds volop wordt ingezet in de haven, met daarop een 40 voets (12,2 meter) container en een VDL-spreader. Deze spectaculaire presentatie trok de aandacht van vele bezoekers. Daarnaast was de stand bemand met diverse leveranciers die hebben meegewerkt aan dit eerste prototype.

Automatisch Geleide Voertuigen
De VDL AGV is het resultaat van een samenwerking tussen VDL Containersystemen, VDL Steelweld, APTS en diverse VDL-toeleveringsbedrijven. In 2009 werd VDL gevraagd om een nieuw prototype AGV te ontwikkelen. Binnen een jaar lukte het VDL om een compleet nieuw product neer te zetten. Na een uitvoerige testperiode werd met de eerste order van 22 stuks vertrouwen uitgesproken in de VDL AGV. De vervolgorder van 63 stuks, waarvan de technische specificaties volledig gelijk zijn aan de huidige VDL AGV’s, geeft aan dat de klant zeer tevreden is.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Hoe kun je zware lasten vervoeren op de werkplek?

16-06 Items kunnen bovendien vallen of beschadigd worden als ze onjuist worden behandeld. Het is…

Bedrijf en Economie

Opnieuw grote order VDL AGV's

08-07 VDL Containersystemen in Hapert heeft opnieuw een grote order ontvangen van ECT Delta Terminal…

Geen categorie

VDL scoort miljoenenorder voor nieuwe AGV

07-01 VDL heeft een miljoenenorder ontvangen van ECT in Rotterdam voor de levering van 22…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV