Order Manager legt brug tussen ERP en Amada Eco-systeem

Met de Virtual Prototype Simulation System (VPSS) oplossing, biedt Amada al jaren een oplossing om de plaatbewerking te integreren in de IT-architectuur van klanten. Recent heeft Amada Order Manager ontwikkeld.

Deze software fungeert als link tussen het ERP-systeem van de klant en de VPSS 3i-software. Order Manager maakt een geïntegreerde, automatische, real-time gegevensoverdracht mogelijk voor meer eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

De noodzaak om kleinere en vaak verschillende series te produceren vraagt ​om meer flexibiliteit en een snelle reactie op de markt. Met Order Manager van Amada is het mogelijk om productieorders volledig te controleren en te beheren, waardoor tijd wordt bespaard en fouten worden voorkomen. De software-oplossing, die sinds begin 2021 beschikbaar is, wordt geleverd als Software-as-a-Service (SaaS) via de cloud. In de praktijk maakt deze nieuwe end-to-end-besturing de productie, van de afgifte van de productieorder tot aan de fabricage aan de machine en de terugkoppeling naar het ERP-systeem, nog flexibeler en eenvoudiger te monitoren en te plannen.

Dankzij de standaard Amada-interface voor gegevensuitwisseling kan het bestaande ERP-systeem van de klant eenvoudig worden verbonden met Order Manager om de productiegegevens naar de Amada-machines te sturen en de productiegegevens van de machine te verzamelen. Om Order Manager eenvoudig te koppelen met het ERP-systeem heeft Amada drie verschillende communicatiekanalen beschikbaar gesteld om de gegevens uit te wisselen, namelijk WebAPI, een gedeelde database (gebaseerd op SQL Server) en bestandsuitwisseling (CSV, XML).

Papierloos en overzichtelijk

Dankzij de intelligente uitwisseling van informatie, zal Order Manager het mogelijk maken om in real-time een hoog niveau van informatie te verkrijgen, waardoor processen en de machineproductiviteit kunnen worden geoptimaliseerd. Ook kan de productie veel eenvoudiger worden gepland. Door Order Manager in combinatie met My V- Factory van Amada is het altijd mogelijk om een ​​overzicht te hebben van de huidige status van productie-activiteiten en -orders en kan elk aspect van de gehele productieomgeving in real-time gemonitord worden.

Om dit mogelijk te maken, geeft My V-Factory alle huidige machinetoestanden weer, evenals de lopende en voltooide programma’s. Daarnaast geeft My V-factory ook nauwkeurige informatie over looptijden en insteltijden. Dit maakt het mogelijk om maatregelen te nemen om knelpunten en stilstandtijden tegen te gaan voordat ze zich voordoen. Dankzij het cloudgebaseerde platform is het mogelijk om altijd en overal toegang te krijgen tot Order Manager, zowel binnen als buiten het bedrijf. Bovendien sluit Order Manager volledig aan bij het principe van Amada om een papierloze productie te realiseren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

De eilandjes bij Bloemhof Bolsward verdwijnen

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof zijn hun bedrijf in 1995 gestart met een gereedschapskist. Deze…

Automatisering

Heuvelman Staalhandel legt toekomstbestendig IT-fundament

11-02 Heuvelman levert een breed assortiment constructiestaal direct uit voorraad. Het bedrijf bedient met name…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

10-02 Bijna een jaar geleden schreef ik hier al hoe wij werken aan de toekomst…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Plaatbewerking

PBMachines verkoopt gebruikte machines van A-merken

04-12 Per 1 december is PBMachines van start gegaan. Dit nieuwe bedrijf gaat gebruikte machines…

Plaatbewerking

Amada introduceert nieuwe fiberlaser op digitale en fysieke huisshow

23-11 Amada organiseert nog tot 11 december de ‘It’s your SOLUTION’ huisshow in het Solution…

Plaatbewerking

Verkooptool in de cloud klaar voor gebruik

27-10 Rhodium24, de veelbelovende cloudoplossing en verkooptool voor plaatbewerkende bedrijven van start-up Metal Heaven, is…

Plaatbewerking

Supergoede kantbank functioneert weer als nieuw

19-10 Van Oirschot Roestvrijstaal, opgericht in 1948, is specialist in roestvast staal maatwerk. Sinds 1990…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X