Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant Mios in haar leveringsprogramma opgenomen. Dit zijn compacte, stabiele C-frame persen van 10 tot 130 ton. Inmiddels zijn er acht in Nederland en België geïnstalleerd, zowel als standalone machine als in lijnen voor continu productie.

De machines van Mios zijn instapmodellen voor het kleinere gebied en hebben het persenprogramma van Hoffmann-Metalcare compleet gemaakt. Dit programma omvat ook portaalexcenterpersen, hydraulische C-frame persen, hydraulische portaalpersen en hydraulische 4- koloms persen, onder andere van de bekende persenfabrikanten Müller en Omera. Maar Hoffmann-Metalcare doet veel meer dan persen leveren.

Het bedrijf ontwikkelt, levert en onderhoudt productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines voor metaalbewerkingsbedrijven. Zo kunnen complete perslijnen inclusief randapparatuur worden ingericht. Op verspanend gebied wordt dezelfde dienstverlening geboden met zaagtechniek. “De kracht van ons bedrijf is dat we gebruik maken van standaard machines en componenten en deze door onze eigen aanvullende engineering modificeren en ontwikkelen tot klantspecifieke systemen voor de toepassingen van onze klanten”, zegt directeur Gerrit Eysink.

Groei tegen de trend in

En dat gaat goed. Want de perswereld in Nederland mag dan zijn geslonken, Hoffmann-Metalcare is de afgelopen jaren tegen die trend in gegroeid. Met vijf servicebussen op de weg en drie man in de werkplaats in Zwijndrecht, die componenten maken voor perslijnen, biedt het bedrijf een combinatie van service en klantspecifieke aanpassingen. Daarbij is er, sinds het samengaan van Hoffmann en Metalcare, flink gemoderniseerd.

Het engineeren gebeurt met het moderne CAD-tekenpakket Autodesk Inventor en het verouderde ERP-systeem is vervangen door Ridder iQ. De monteurs langs de weg hebben nu tablets bij zich, waarop ze alle service-objecten met de historische gegevens kunnen raadplegen. “Zo proberen we voorop te lopen en klaar te zijn voor de tijd na corona”, aldus Eysink, die opmerkt dat de moderne ERP-software duidelijk voordeel biedt in de coronatijd: “We kunnen prima thuiswerken.”

Drie series Mios persen

De mechanische excenterpersen van Mios kunnen worden ingezet in tal van omgevingen en processen, variërend van laboratoria tot productiebedrijven. De mechanische C-frame excenterpersen zijn leverbaar in drie series: FV (10, 20 en 40 ton), TV (45 ton) en TR (55, 80, 105 en 130 ton). Ze hebben een gestandaardiseerde stalen constructie en as uit gelegeerd staal. De rem/koppelingcombinatie is pneumatisch uitgevoerd. Het pneumatische systeem bestaat verder uit drukregelaar, pers- en veiligheidsventiel, filter, magneetventiel met dynamische besturing en drukschakelaar. De smering verloopt centraal via een instelbare oliedosering. De machine is voorzien van besturing met programmeerbare slagenteller. De persen zijn voorzien van PLC voor integratie van de pers in productielijnen. Om het geluid te reduceren is de onderbouw van de persen gevuld met geluidsisolerend materiaal.

Veiligheid

Standaard aanwezige veiligheidsschermen van plexiglas in een aluminium raamwerk bieden bescherming voor de gebruiker. Om het onderhoud en de vervanging van stempels zo makkelijk mogelijk te maken, kunnen deze schermen volledig worden geopend zonder te worden gedemonteerd. Hoffmann-Metalcare gaat nog wat verder met de veiligheid. Er is bijvoorbeeld een pers verkocht aan de sociale werkplaats in Den Haag, waarbij een engineeringprogramma is gestart voor extra veiligheidsschermen.
Met Mios biedt Hoffmann-Metalcare een goede optie om de vele verouderde persen met draaispiekoppelingen die nog in Nederland functioneren te vervangen door een prima instapmodel. “Als er problemen zijn met zo’n oud model, is het altijd de vraag of je gaat repareren en reviseren of  een nieuwe machine koopt”, zegt Eysink. “Kies je voor een nieuwe pers van Mios, dan heb je een goede machine, die technologisch volledig bij de tijd is en voldoet aan alle veiligheidseisen en normen.”

Unieke oplossingen

De Mios persen functioneren uitstekend in productielijnen die werken met coil. Hoffmann-Metalcare kan hierbij ook het aanvoersysteem, de richtmachine en de afwikkelinstallatie voor continu productie leveren. Eysink: “Met onze eigen engineering kunnen we unieke oplossingen realiseren, niet alleen voor platte profielen maar ook voor profielen met afwijkende vormen, die nogal wat vragen van de aanvoer van het materiaal. We gebruiken hiervoor de aanvoersystemen van de Zwitserse fabrikant Zehnder & Sommer. Deze levert naast rollenaanvoerapparaten namelijk ook servo-aangedreven tangenaanvoerapparaten, die geheel vrij programmeerbaar zijn. Daarnaast zetten we op persgebied ook veelvuldig de haspels, richtmachines en rollenaanvoerapparaten van Strega in.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare maakt materiaalopslag efficiënter met Böckelt opslagsysteem

06-12 Tot voor kort werd het materiaal bij Hoffmann-Metalcare in de eigen werkplaats opgeslagen in…

Toeleveren

Verbeterde machineveiligheid met naloopwegmeting van Hoffmann-Metalcare

19-10 Hierbij wordt exact gemeten welke tijd er zit tussen het activeren van een (nood)stop…

Plaatbewerking

Hydraulische persen Profi Press gaan de hele wereld over

16-06 Al vanaf het begin af aan levert RHTC Profi Press hydraulische persen in verschillende…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Automatisering

Camera’s zien vreemde onderdelen

23-12 Het is de nachtmerrie van elke persbediener: een vergeten schroefsleutel in de machine. Wordt…

Plaatbewerking

Flexibel ponsen vanaf coil

18-12 Flexibiliteit is de grote kracht van de volledig servo-elektrische Linapunch MC-E lijn die Dimeco…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X