Peters zet grotere buiglengtes op Rico

Toeleveranciers houden bij voorkeur zoveel mogelijk bewerkingen onder één dak. “Als je zelf niet over de geschikte machines beschikt, ben  je afhankelijk van derden, met het risico dat dan een deelbewerking niet op tijd wordt geleverd”, legt directeur/eigenaar Herman Peters van Peters Metaaltechniek in Emmen uit. Om die reden investeerde hij kort geleden in een extra kantpers met een grotere buiglengte.

Als allround toeleverancier werkt Peters Metaaltechniek onder meer voor bedrijven uit de bouw, zorg, industrie, zuivel en horeca. “Onze kracht is dat we snel en flexibel kunnen leveren, zowel constructiewerk, als halffabrikaten en complete eindproducten in plaatwerk.” Daarvoor beschikt het bedrijf over gekwalificeerde medewerkers en een uitgebreid machinepark voor plaatbewerkingen en lassen, waaronder een Amada EMK 3015 ponsnibbelmachine met aanvoer en twee Gasparini kantpersen. “Beide kantpersen hebben een buiglengte van 3 meter. Voor het buigen van producten met een grotere lengte zijn we afhankelijk van derden. Voor een grote order van gevelcassettes voor een nieuw theater in Barendrecht wilden we het zetwerk in eigen huis doen. De 3,56 lange aluminium gevelcassettes zetten we nu op een Rico PRCB kantpers. Metall, leverancier van onder meer Gasparini, RAS, Muratec en Boschert bood ons deze kantpers van de Portugese fabrikant Rico als alternatief aan. Na een uitgebreide vergelijking naar min of meer vergelijkbare kantpersen stak deze kantpers er volgens ons met kop en schouders boven uit,” licht Peters toe.

Prijs/kwaliteitsverhouding
De Rico PRCB 160 ton/4100 mm is standaard uitgerust met een Delem DA66T touch screen besturing die zeven assen bestuurt. Verder heeft de machine op wens van Peters een vergrote slag van de persbalk en een vergrote opening. “Daarmee beschikken we over de nieuwste techniek op het gebied van kanten. Vooral de Delem besturing maakt het makkelijk de machine te programmeren. De machine is bovendien opvallend netjes afgewerkt, wat je van veel machines in dat prijssegment niet kunt zeggen. Al met al prima techniek met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.” Rico bouwt zowel kantpersen als guillotinescharen en deze machines behoren sinds een aantal jaren tot het standaardleveringsprogramma van Metall.

Rico Kantbank

De Rico kantbank is standaard uitgerust met een Delem DA66T touch screen besturing die zeven assen bestuurt. Omdat de bovenbalk elektronisch-hydraulisch is gebalanceerd, heeft vervorming van het frame geen invloed op de buighoek

Synchro
De PRCB kantpers is een synchromachine, waarbij de bovenbalk elektronisch-hydraulisch wordt gebalanceerd. De positie van de bovenbalk wordt constant gecontroleerd door het aflezen van twee lineaire encoders (0,01 mm precisie) gesitueerd op Y1 en Y2. De plaats en wijze van montage van deze encoders is belangrijk. Bij de Rico machines zijn deze dusdanig gemonteerd, dat ze tijdens het buigen niet onderhevig zijn aan uitvering van het frame. Het voordeel hiervan is dat een vervorming van het frame geen invloed heeft op de buighoek welke wordt gebogen. De buighoek wordt gecalculeerd door de CNC zonder dat deze wordt beïnvloed door vervormingen tijdens het buigen.

Gezonde groei
Peters verwerkt naast aluminium ook staal, RVS en cortenstaal. “Ook dat kunnen we met dit tonnage op deze kantpers goed verwerken.” De investering loopt synchroon met de groei van het bedrijf. “Met 12 vaste medewerkers zitten we vol in het werk. We verwachten de komende jaren door te groeien naar 15 medewerkers. Sinds we ook actief acquisitie voeren halen we werk binnen uit heel Nederland”, besluit Herman Peters.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Ziptool reduceert gereedschapswissels op kantbank

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij is er 5 jaar geleden mee…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

Complete kantbank geeft De Wilde alle vrijheid

22-02 De Wilde Metaal is gespecialiseerd in plaat- en constructiewerk. Door de veelzijdigheid van de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X