Plaatopslag in het tijdperk van Industrie 4.0

Zaag- en opslagspecialist Kasto laat op de Euroblech zien hoe het bewaren van vlakke goederen er in het tijdperk van Industrie 4.0 kan uitzien. De bezoekers kunnen het gestandaardiseerde en compacte torenopslagsysteem KASTecostore live in actie beleven.

De voordelen van dit systeem zijn vooral de geringe ruimtebehoefte en de hoge opslagdichtheid, door flexibiliteit bij de materiaalopname en korte toegangstijd. Daarbij toont Kasto een nieuwe mogelijkheid op het gebied van diagnose op afstand: Met KASTO VisualAssistance kunnen gebruikers via tablet, smartphone of smart glasses live-videos naar de service-deskundigen bij Kasto sturen. Ze ontvangen dan realtime visuele hulp en informatie bij storingen of onderhoudswerkzaamheden aan hun installaties en machines.

Korte verwerkingstijden
De KASTOecostore kan al naar gelang de uitvoering platen, pallets en andere vlakke goederen met afmetingen tot 1524 mm breed en 4000 mm lang bevatten. De systeemhoogte is maximaal 8 meter maar kan flexibel worden gekozen. Dat geldt ook voor de hoogte van de laden: gebruikers kunnen per opslagsysteem drie verschillende hoogtes tussen 50 en 950 mm kiezen. De dragers van de lading worden automatisch in- en uitgeladen en met een lierwerk op de optimale be- en ontlaadhoogte gebracht. Een extra hefmiddel, zoals een heftruck, is voor het uitladen van cassettes niet nodig. Dit zorgt voor korte verwerkingstijden en ergonomisch werken.

kasto ecostor

Het compacte opslagsysteem KASTOecostore is geschikt voor het bewaren van platen en andere vlakke goederen in verschillende formaten.

De aandrijftechniek is met moderne frequentieregelaars van Siemens uitgerust, de aandrijfmotor is stationair aangebracht. Dit maakt een dynamische en nauwkeurige in- en uitneemprocedure mogelijk. Robuuste rollenkettingen zorgen voor een langdurig en onderhoudsarm gebruik. Een uitgebreid veiligheidsconcept op basis van een Safety-besturingssysteem voorkomt fouten en dure stilstandtijden. Bovendien beschikt de KASTOecostore over de Kasto-machinebesturing SmartControl. Deze is dankzij een intuïtieve user interface met touchscreen eenvoudig te bedienen. Zo is een snelle en eenvoudige bediening mogelijk, ook als het personeel vaak wisselt. Dankzij de compacte afmetingen kann de toren vlakbij de machines worden geïnstalleerd.

Onderhoud op afstand
Met VisualAssistance heeft Kasto een innovatieve oplossing voor onderhoud op afstand van zijn machines en installaties op de markt gebracht. Het hart van dit systeem is een interactieve App. Klanten kunnen hiermee per video- of audiostream contact leggen met de service-medewerkers. Gebruikers en technici delen zo realtime dezelfde beelden. Dat maakt wederzijds begrip makkelijker en helpt individuele installatiecomponenten en eventuele storingen snel te identificeren. De deskundigen van Kasto hebben via de App ook de mogelijkheid visueel hulp te bieden door bijvoorbeeld markeringen in de live video te laten verschijnen. Zo profiteren gebruikers met VisualAssistance van minimale stilstandtijden, een hoge beschikbaarheid en productiviteit van hun installaties.

Kasto, hal 12, stand H93

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

‘Klanten pakken door op automatisering zaagproces’

28-09 Van Hoorn Machining was op de vorige locatie – eveneens in Veldhoven – volledig…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Bedrijf en Economie

Vlaanderen krijgt gloednieuw toptechnologisch centrum

12-07 Vlaamse ondernemingen kunnen er ontdekken hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren…

Verspanen

Efficiënt en foutloos produceren door digitale operator ondersteuning

11-07 Zoals ook in het vorige artikel genoemd, is er binnen Smart Industry (Industry 4.0)…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Verspanen

Zero programming als stap richting Flexible Manufacturing

12-04 In een reeks artikelen in VerspaningsNieuws zal TNO deze kennis- en innovatielijnen ieder voor…

Verspanen

Van Hoorn Machining zet grote stap vooruit

08-02 “Ons huidige pand is door de groei in de afgelopen jaren echt veel te…

Verspanen

Industrie 4.0? Begin eerst maar eens met Industrie 3,5

26-01 Na ruim 40 jaar zijn Olaf en Michael Koch in 2019 gestopt met hun…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X