Plaatuitslagen.nl heet voortaan HvK Automatisering

0

Barry Hogeling en Mark van Kimmenaede hebben in 2009 de firma plaatuitslagen.nl opgericht. Sindsdien zijn ze met slimme software oplossingen de plaatindustrie van dienst.

Hun eerste product, OutShape, wordt nog volop gebruikt in de plaatindustrie. OutShape kan van ieder willekeurig profiel dat onder elke willekeurige hoek is ‘doorgesneden’ een plaatuitslag maken. De uitvoer is een DXF welke direct in bijvoorbeeld een ponsnibbelmachine kan worden ingelezen. “Hier valt niet tegen op te tekenen” is een veel gehoorde kreet.
De tweede stap die het bedrijf heeft genomen is een online tool voor het genereren van plaatuitslagen. Op www.plaatuitslagen.net kan de klant uit diverse vormen kiezen, zoals: vierkant naar rond, afgeknotte kegel, segment bocht et cetera. Na het invoeren van de juiste maten en het beoordelen van de ‘preview’ kan er een DXF bestand worden gedownload. “Deze dienst groeit sinds de lancering gestaag”, zegt Barry Hogeling. “We krijgen van klanten ook aanvragen voor nieuwe plaatuitslagen. Klanten zien ook toepassingen voor hun eigen producten, ‘zonder tekenen naar DXF’. We vinden het natuurlijk erg leuk om deze feedback vanuit de plaatindustrie te krijgen.”
Naast deze generieke diensten bieden Hogeling en Van Kimmenaede ook maatwerk aan. Ze hebben voor klanten al diverse softwareprogramma’s gebouwd die tekeningen genereren van hun product. Dit alles parametrisch vastgelegd, dus variabelen als maten/aantallen opgeven en de DXF rolt eruit.

Kruisbestuiving
“Wij maken desktopapplicaties, webapplicaties maar ook Excel oplossingen. Sinds kort verdiepen we ons ook in de mobiele Apps, iedereen in de werkplaats heeft wel een telefoon in zijn zak”, aldus Hogeling.
Er komen ook aanvragen binnen van buiten de plaatwereld. “Deze kruisbestuiving is natuurlijk erg interessant, zo leren we veel bij. Mede vanwege deze aantrekkende interesse van buiten de plaatwereld hebben we besloten om onze naam om te dopen tot HvK Automatisering. HvK staat voor Hogeling, van Kimmenaede.  Het woord ‘plaat’ zit weliswaar niet meer in onze naam, maar nog wel in ons DNA.”