Politie-invallen bij Vietnamese namakers Hypertherm producten

0

Fabrikant van industriële snijsystemen en software, Hypertherm, heeft naar buiten gebracht dat een inval bij makers van namaakproducten succesvol is verlopen. De inval heeft tot de inbeslagname en vernietiging van tientallen nagemaakte Powermax-elektroden, sproeiers en schilden heeft geleid.

De inval werd uitgevoerd bij het bedrijf Vietmec Import Export Equipment Technology Co., ook bekend als Vinamec Machines, dat gehuisvest is in Hanoi. De Vietnamese autoriteiten hebben snel gehandeld na de ontdekking van het namaak-Powermax-product. Zo is Vietmec schuldig bevonden aan de verkoop van nagemaakte goederen, is een boete opgelegd, is het illegale product vernietigd en Vietmec op een regelmatige controlelijst gezet.

De operatie in Vietnam volgt op een handhavingsoperatie die eind vorig jaar werd uitgevoerd in de Chinese provincie Changzhou waarbij twee van ‘s werelds grootste fabrikanten van namaakproducten en hun belangrijkste distributeurs betrokken waren. Die inval, de grootste in de geschiedenis van Hypertherm, volgde na meer dan een jaar onderzoek en de betrokkenheid van wetshandhavers uit twee Chinese provincies. “Hypertherm besteedt een enorme hoeveelheid middelen om innovatieve producten en technologieën op de markt te brengen en streeft ernaar deze producten te beschermen”, zegt Brett Hansen, Intellectual Property Manager van Hypertherm. “Dit wordt gedaan om niet alleen ons bedrijf te beschermen, maar ook om onze klanten te beschermen die in het beste geval niet zullen genieten van de prestatiekenmerken van een echt product en in het slechtste geval het risico op persoonlijk letsel en permanente schade aan apparatuur aanzienlijk verhogen door het gebruik van nepproducten die niet zijn vervaardigd volgens onze veeleisende toleranties.”

De inval werd uitgevoerd bij het bedrijf Vietmec Import Export Equipment Technology Co., ook bekend als Vinamec Machines, dat gehuisvest was in Hanoi.

Om ervoor te zorgen dat klanten niet het slachtoffer worden van namaakproducten, raadt Hypertherm klanten aan alleen producten van goedgekeurde en geautoriseerde distributeurs te kopen en voorzichtig te zijn bij het tegenkomen van abnormaal lage prijzen voor “echte” verbruiksartikelen en software. Daarom wordt ook aangeraden om zorgvuldig het uiterlijk van verbruiksgoederen en verpakkingen op afwijkingen te controleren. Hoewel vervalsers vaak erg goed zijn in het nabootsen van het exacte uiterlijk van originele producten, worden er soms fouten gemaakt. Een ander waarschuwingssignaal is slechte of inconsistente prestaties van verbruiksartikelen in vergelijking met wat gewend is. Een lijst met geautoriseerde distributiepartners is beschikbaar op de website van Hypertherm.