Portaalmachine voor grote en complexe componenten

0

Het belangrijkste exponaat op de stand van de Nederlandse machinebouwer Unisign is de Uniport6000 portaalmachine met verwisselbare bewerkingskoppen. Deze machine is gemaakt voor meerzijdige bewerkingen van grote componenten op de meest economische manier.

Grootte is belangrijk omdat Unisign deze machine bouwt in relatief kleine afmetingen tot zeer groot; tot meer dan 20 meter. De hoge verticale vrije ruimte en een optioneel carrousel draaistation zijn geschikt voor de meest uitdagende werkstukken. De keuze van bewerkingskoppen maakt frezen, boren, tappen, draaien en zelfs slijpen en walsen mogelijk – alles in een enkele machine met kleine voetafdruk. De Uniport6000 leent zijn flexibiliteit onder meer aan de verwisselbare bewerkingskoppen; van haakse tot universele, compacte of andere klantspecifieke bewerkingskop. De capaciteit van elke bewerkingskop is meestal identiek aan de hoofdspil, waardoor een enorme krachtstabiliteit ontstaat. De machine op EMO heeft een haakse kop, een compacte haakse kop en een speciale product gerelateerde kop. Ze worden allemaal opgeslagen in het speciale pick-upstation in de machinekolom.

Precieze CNC-bewerkingscentra
Op de EMO presenteert de machinebouwer uit Panningen haar complete assortiment hoogwaardige CNC-bewerkingscentra voor frezen, boren en draaien. Door de state-of-the-art technologie, hoge dynamiek en capaciteit van de machines verbeteren klanten hun bewerkingsprestaties. En realiseren ze de laagste kosten per stuk, hoge flexibiliteit en een hoog rendement. Naast de Uniport6000 kunnen bezoekers het complete assortiment portaal-, bewegende kolommen, multi-task en speciale machines ervaren voor toepassingen in de algemene verspanende industrie, olie- en gasindustrie, energie, vrachtwagen- & treinindustrie en de luchtvaartsector.

Unisign Machine Tools, EMO Hannover
Hal 13, stand C84