Posthumus levert OMP fiberlasers voor buis en profiel

Posthumus Machines in Drachten heeft per 1 juni de OMP fiberlaser buis-en profielmachines exclusief opgenomen in haar leveringsprogramma. De OMP Group is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van volledig in Italië geproduceerde machines voor buis- en kokerbewerkingen.

Het leveringsprogramma van OMP Group omvat fiberlaser buis- en profielmachines geschikt voor buis capaciteiten van Ø120-Ø220 en Ø320 mm met diverse vermogens, 2D en 3D uitvoering, laadstations tot 12 meter in diverse uitvoeringen en ontlaadstations tot 6 meter.

De OMP Group heeft een uitgebreid kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma, dat onder andere bestaat uit fiberlaser buis-en profielsnijmachines, zaagstraten voor koker en buis, dubbelkops zaagmachines, buis eindbewerkingsmachines, bundelmachines en speciaal machines.

Buis- en kokermateriaal

Het bedrijf is in 1977 opgericht door Luciano Dalla Vecchia met als vestigingsplaats Santorso in Noord-Italië. OMP heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van machines voor het bewerken van buis- en kokermateriaal. Sinds de oprichting heeft de machinefabrikant zich sterk weten te ontwikkelen door steeds tijdig te anticiperen op veranderingen in de markt. De vragen en behoeften van de eindgebruikers spelen hierbij een belangrijke rol.

In 1987 was OMP een pionier op het gebied van CNC bestuurde bewerkingsmachines voor buis en koker, waarna implementaties en innovaties plaatsvonden zodat de machines niet alleen op de Italiaanse markt maar wereldwijd werden verkocht met de steun van meer dan dertig importeurs in even zoveel landen. In de vroege jaren negentig vonden de ‘made in Italy’ machines hun weg in Europa, van Amerika tot Australië en Rusland.

Kwaliteitscertificaat

OMP was het eerste bedrijf in Italië dat het UNI EN ISO 9001 kwaliteitscertificaat behaalde. Dit stelde het bedrijf in staat om eersteklas normen zoals kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie te garanderen in zowel management, productieprocessen, personeel, administratie als milieubescherming. Al deze processen worden voortdurend gecontroleerd door de externe gecertificeerde organisatie RINA Services.

Vandaag de dag is OMP een dynamisch bedrijf, dat alert inspeelt op de voortdurende veranderingen in de markt, waar technologie kansen biedt en waar toegevoegde waarde ligt in productinnovatie. Dankzij de nieuwe generatie techneuten en ontwikkelaars worden hightech ontwikkelingen geïmplementeerd in fiberlaser buis-en profielsnijmachines, zoals hulp en ondersteuning op afstand en as controlesystemen van de nieuwste generatie die de klanten in staat stellen om met minder uitgaven een hogere productie te bereiken.

Fiberlasers voor buis en profiel

De laatste jaren vinden de ontwikkelingen bij OMP met name plaats op het gebied van fiberlaser buis-en profielsnijmachines. De werking van deze machines is betrouwbaar, nauwkeurig en eenvoudig. Het is mogelijk om op hoge snelheid producten te bewerken waarbij een reeks aan handelingen worden geëlimineerd, zoals aftekenen, zagen, boren, frezen en bewerking van gevormde geometrieën. Voordeel van de machines is ook dat er aanzienlijk minder interne verplaatsingen van het materiaal zijn waardoor de oppervlakte van de eindproducten veel schoner en krasvrij uit de machine komt ondanks dat productietijden enorm worden verkort.

Uitgebreid programma

Het programma omvat machines geschikt voor buis capaciteiten van Ø120-Ø220 en Ø320 mm met diverse vermogens, 2D en 3D uitvoering, laadstations tot 12 meter in diverse uitvoeringen en ontlaadstations tot 6 meter. De machines zijn voorzien van een uniek systeem van universele rollen zodat instellen van de rollen bij verschillende diameters en afmetingen niet meer nodig is.
OMP gebruikt in haar machines uitsluitend componenten van gerenommeerde leveranciers, zoals Precitec snijkoppen, IPG fiberlaserbronnen, ALMA CAD/CAM programma’s, ESA automation besturingen enzovoorts. Alle machines zijn Industrie 4.0 geschikt voor optimalisering van productieprocessen.

OMP is gespecialiseerd in het produceren van klantgerichte machines. Er zijn veel opties leverbaar zodat iedere machine geheel naar wens van de klant 100% made in Italy kan worden geproduceerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

CLT Metal Service trekt sprint in productiesnelheid en capaciteit

01-12 Met deze configuratie zet het Limburgse metaalbedrijf in op de toekomst met een optimale…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Bystronic stelt 15 kW fiberlaser voor op Technology Days

15-02 De technologische sprong van de huidige 3 tot 12 kilowatt naar het nieuwe level…

Plaatbewerking

Amada introduceert nieuwe fiberlaser op digitale en fysieke huisshow

23-11 Amada organiseert nog tot 11 december de ‘It’s your SOLUTION’ huisshow in het Solution…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X