PowerBend zet dikkere plaatmaterialen krasarm

0

Om de beperkingen van de bestaande ‘draailijst’ gereedschappen bij het verwerken van dikkere plaat op te lossen, introduceert Holland Precision Tooling tijdens de Techni-Show zijn PowerBend oplossing. Ook presenteert HPT de Premia halfautomatische slijpmachine van Mate als logische opvolger van de VTG-I en VTG-II.

PowerBend is een probleemoplosser bij vooral het zetten van dikkere plaatmaterialen.
Bekende alternatieven zoals Wingbend gaan tot een maximale V-groef van 44 mm, waar HPT met zijn PowerBend programma grotere V-groef breedtes (V=50 en meer) kan leveren. De PowerBend voorkomt extreem hoge kantpers drukken, geeft nauwelijks beschadigingen aan plaatoppervlakken en geen vervorming van de gaten dicht bij de buigradius. Ook is Powerbend inzetbaar naast of tussen bestaand standaard gereedschap. De opbouw van de basis uit segmenten heeft een aanzienlijke gewichtsreductie tot gevolg.

Premia halfautomatische slijpmachine
HPT presenteert voorts de opvolger van de halfautomatische (VTG-I) en volautomatische (VTG-II) slijpmachine voor (revolver)ponsmachine gereedschappen. De Premia is een combinatie van verzamelde ervaringen met de VTG-I/VTG-II en de wensen die door middel van een groot onderzoek onder ponsmachine gebruikers is gehouden. Het resultaat van dit onderzoek, de bundeling van gebruikersvriendelijkheid en Mates expertise op het gebied van het slijpen van ponsgereedschap heeft geleid tot de volgende eigenschappen die in de Premia zijn terug te vinden: een standaard touch screen, universele opspantafel voor de gereedschappen, mogelijkheid tot slijpen van alle leverbare gereedschapstijlen, aanbrengen van speciale aanslijpingen zoals ‘rooftop’, ‘whisper’ en ’one-way shear’, grote capaciteit van het koelsysteem, mogelijkheid tot het definiëren en opslaan van eigen slijpprogramma’s, eenvoudig software updates laden met behulp van een USB poort.

Holland Precision Tooling (HPT), hal 7, stand A036