Pramet breidt gereedschapsserie voor hoekfrezen uit

De serie gereedschappen van Pramet voor hoekfrezen is uitgebreid met nieuwe frezen, geometrieën en wisselplaten. Hiertoe behoren lange snijkantsfrezen voor voorfreesbewerkingen.

De frezen realiseren een snijdiepte van maximaal 108 mm, kunnen gebruikt worden in combinatie met de veelzijdige ADMX 16-wisselplaten van Pramet en zijn geschikt voor de middelzware bewerking van de meeste materialen, waaronder gietijzer, roestvast staal en aluminiumlegeringen. De grote spaanruimte tussen de snijtanden en het gebruik van inwendige koelkanalen bevorderen een efficiënte spaanafvoer. Dankzij de axiale klemming van de wisselplaten op de snijtanden neemt de freesstabiliteit toe. Hierdoor zijn het geluids- en trillingsniveau lager, wat weer tot minder slijtage leidt en daardoor prettiger werkomstandigheden.

Karel Tiefenbach, productmanager voor wisselplaatgereedschappen bij Dormer Pramet: “De nieuwe serie spiraalfrezen biedt hogere prestaties en een grotere betrouwbaarheid bij uiteenlopende bewerkingen, waaronder hoekfrezen, groeffrezen en contourfrezen.  De serie ADMX 16-wisselplaten is een van onze populairste series. Door de uitbreiding met een nieuwe frees wordt het assortiment nog veelzijdiger. Klanten kunnen nu hetzelfde type wisselplaat voor verschillende frezen en toepassingen gebruiken, waardoor de efficiency en inzetbaarheid toenemen.”

Tot de gelanceerde producten behoren twee nieuwe positieve geometrieën – MF en MM – voor het frezen van roestvast staal, superlegeringen, constructiestaal en non-ferromaterialen. MF is een scherpe en zeer positieve geometrie die ideaal is voor lichte bewerkingen en nabewerkingen.  MM is een universele scherpe en zeer positieve geometrie met een stabiele snijkant voor nabewerkingen en semi-voorbewerkingen.

Voor gebruik met de hoekfreeswisselplaten ADMX11 en ADMX16 en de LNGX12-serie biedt de positieve spaanhoek van de nieuwe geometrieën een geringe snijweerstand, lagere snijkrachten en minder energieverbruik.

Ondertussen heeft Pramet ook haar serie wisselplaten voor efficiënt hoekfrezen uitgebreid. Door de toevoeging van nieuwe radii en geometrieën aan het LNGU- en LNMU16-assortiment is de keuze nog groter. Er zijn nu vier extra radii verkrijgbaar in het toepassingsbereik van 0,8 tot 4,0 mm. De nieuwe geometrieën F, M en R zijn bedoeld voor het bewerken van roestvast staal, staal en gietijzer. De zeer positieve geometrie FA dient voor het bewerken van koper en aluminium.

Een overzicht van alle nieuwe series wisselplaatgereedschappen die Dormer Pramet in november gelanceerd heeft,  staat in de recentste productbrochure.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Seco JS754 Stub-serie waardevol bij frezen moeilijkere materialen

07-06 De frees met vier snijtanden is ontworpen voor freesdraaimachines en multi-tasking-machines en bevat de…

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV