Prima Power neemt verkoop lasersnijmachines in Nederland in eigen hand

0

De Belgische vestiging van Prima Power heeft per 1 januari ook de verkoop van de productlijn lasersnijmachines in Nederland in eigen beheer genomen. Deze werd tot dusverre verkocht door Tuwi. Tussen Tuwi en Prima Power blijft een vergaande samenwerking bestaan, waardoor Tuwi nog minimaal 5 jaar het onderhoud en de service van alle Prima Power lasersnijmachines (onder gelijkblijvende condities) kan blijven garanderen. Voor bestaande klanten verandert hierdoor niets.

De lasersnijmachines van Prima Power werden sinds 2001 exclusief door Tuwi vertegenwoordigd. Na de overname van Finn-Power door de Prima groep in Italië (in 2008) zijn de productlijnen en verkooporganisaties wereldwijd samengevoegd. Ondanks de uitstekende verkoopresultaten van Tuwi Nederland is nu ook voor Nederland besloten dat de eigen vestiging van Prima Power, Prima Power Benelux gevestigd te Nazareth nabij Gent, de verkoop van lasersnijmachines integreert in de bestaande verkooporganisatie.

Logische keuze
Tuwi betreurt de beslissing. “Maar we hebben wel begrip voor de logische strategische keuze dat één verkooporganisatie voor het gehele Prima Power gamma meer duidelijkheid geeft naar de markt”, zegt Tuwi-directeur Marco Mans. “Tuwi heeft de lasersnijmachines van Prima Power met veel succes kunnen verkopen omdat deze een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben.”

Als 100% dochter van de Prima Power Groep, verdeelt en ondersteunt Prima Power Benelux de plaatbewerkingsmachines van zowel het Finse Finn-Power als het Italiaanse Prima Industrie. Na de fusie, in 2008, tussen beide bedrijven werden beide merknamen omgedoopt tot Prima Power. “Het aangeboden gamma is het ruimste in zijn soort en omvat pons-, laser- en buigmachines alsook combinatiemachines en volautomatische productielijnen”, zegt sales manager Dirk Jan Potharst. “In België, Nederland en Luxemburg staat Prima Power Benelux in voor de verkoop en dienst naverkoop van voorvermelde machines. Tot op heden was de verkoop en service van lasersnijmachines in Nederland hierop een uitzondering. Wegens historische redenen, lag de verdeling van deze in Nederland in de handen van een dealer, Tuwi. Dankzij hun inspanningen is de Prima Power lasersnijmachine daar uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Door deze wijziging wordt Prima Power Benelux ook in Nederland een ‘one stop shop’ en menen we dat we onze bestaande en toekomstige klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”