Productieketen DMG Mori vanaf 2021 CO2-neutraal

0

De hele waardeketen van productieoplossingen van DMG Mori – van de grondstoffen tot aan de levering van de machines bij de klant – zal vanaf 2021 CO2-neutraal zijn. Dat maakte Christian Thönes, voorzitter van de Raad van Bestuur van DMG Mori, onlangs bekend tijdens de online huisshow van de machinebouwer.

“De bescherming van het klimaat gaat ons allemaal aan”, verklaarde Thönes. “Ons doel is om een grote bijdrage te gaan leveren aan het milieu.”

Drie initiatieven

DMG Mori heeft drie initiatieven opgestart om de uitstoot tegen te gaan. Met ‘Greenmachine’ wordt vanaf 2021 de CO2-uitstoot gecompenseerd die ontstaat in de supply chain, bijvoorbeeld bij de productie van grondstoffen maar ook in de eigen productiefaciliteiten met moderne verwarmings-, ventilatie- en koelconcepten die het energieverbruik reduceren.

De waardeketen van productieoplossingen van DMG Mori zal vanaf 2021 CO2-neutraal zijn.
De waardeketen van productieoplossingen van DMG Mori zal vanaf 2021 CO2-neutraal zijn.

Verder wordt met ‘Greenmode’ de energie-efficiëntie van de machines verbeterd. Sinds vele jaren optimaliseert DMG Mori de energie- en emissie-efficiëntie van de machines door middel van specifieke CELOS-apps, verbruiksgeoptimaliseerde componenten zoals LED-verlichting, recuperatie van remenergie en intelligente aansturing van alle units.
Volgens Thönes zijn machines door deze oplossingen tot wel 30% energiezuiniger. Tenslotte bevordert DMG Mori met ‘Greentech’ de productie en verdere ontwikkeling van groene technologieën. Zo ondersteunt het bedrijven die onderdelen produceren voor bijvoorbeeld windenergie-installaties, waterkrachtcentrales, brandstofcellen of elektrische mobiliteit met specifieke knowhow.