Productiviteitswinst met Trumpfs nieuwe Oseon-software kan oplopen tot 20%

Trumpf presenteert het nieuwe softwarepakket Oseon voor productieplanning en -besturing. Bedrijven kunnen deze software gebruiken om slankere productieprocessen te creëren en productiviteitswinst te behalen.

Met de Oseon software kunnen gebruikers de materiaalstroom op de werkvloer volledig automatiseren, waardoor investeringen in een grootschalig opslagsysteem mogelijk niet meer nodig zijn.

De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en geautomatiseerd te beheren. Oseon biedt productiemedewerkers ook een duidelijke weergave van alle relevante productiegegevens direct in hun werkomgeving.

Productiviteitswinst

“Oseon is een nieuwe oplossing voor digitaal verbonden productie. De software vermindert de uitvaltijd en niet-productieve tijd, maakt beter gebruik van de machinecapaciteit en maakt het leven van de medewerkers gemakkelijker. De daaruit voortvloeiende productiviteitswinst kan oplopen tot 20 procent”, zegt productmanager Wolfgang Liertz van Trumpf. Dankzij de open interfaces is de software gemakkelijk in elke sector te implementeren.

Soepele materiaalstroom

Met de software kunnen gebruikers de materiaalstroom op de werkvloer volledig automatiseren, waardoor investeringen in een grootschalig opslagsysteem mogelijk niet meer nodig zijn. “Oseon laat gebruikers de materiaalstroom synchroniseren met hun productieschema. Zo kunnen ze sneller en flexibeler reageren op onverwachte gebeurtenissen zoals spoedorders en meer bestellingen verwerken in minder tijd”, zegt Liertz.

Zodra de gebruiker zijn productieschema in Oseon heeft geladen, neemt de software de taak over om veel van de logistieke processen van de fabriek te beheren. Oseon ontvangt continu procesdata-updates van alle productiemachines. Naast de gegevens uit het productieschema en de machines bevat de software ook informatie over batches, materiaalvoorraden, de locaties van elke transportwagen en de onderdelen die nodig zijn op de werkvloer.

Volg constant bestellingen op

Trumpf vertrouwt op een combinatie van barcodes en slimme dockingstations om de materiaalstroom efficiënt te beheren. Elke pallet die per kar of trolley wordt vervoerd, is voorzien van een barcode. Nadat de bewerkte onderdelen op de pallet zijn geplaatst, scant de medewerker deze barcode met een handscanner, waardoor de pallet aan die specifieke batch wordt ‘vastgebonden’. Vervolgens duwt hij de kar in een speciaal door Trumpf ontwikkeld dockingstation met verschillende ingebouwde sensoren.

Als alternatief kan deze reis autonoom worden gemaakt door een AGV, die wordt bestuurd door Oseon. Zodra de kar of AGV succesvol is gedockt, stuurt het dockingstation alle informatie naar Oseon. Nu heeft de software alle gegevens die nodig zijn om het transport van de materialen efficiënt te organiseren.

Slimme software

Naast het automatisch selecteren van de juiste volgorde voor het transporteren van materialen, stuurt Oseon ook automatisch transportopdrachten naar vrije AGV’s en naar medewerkers met transportwagens. Zo zorgt het ervoor dat de materialen altijd op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Als het bedrijf een spoedopdracht krijgt, kan Oseon zich eenvoudig aanpassen aan de nieuwe situatie door het materiaaltransportschema aan te passen. Dit minimaliseert de niet-productieve tijd die nodig is om te wachten op het lossen van een machine of het beschikbaar komen van meer grondstoffen.

Papierloze ondersteuning

Oseon maakt het leven van productiemedewerkers ook makkelijker. Met behulp van een tablet kunnen ze alle relevante informatie over een order zien zonder hun werkomgeving te verlaten. Dat voorkomt fouten en bespaart tijd. Oseon laat werknemers ook gewoon op hun tabletscherm tikken om gebruiksvriendelijke instructies te krijgen bij elke stap in het productieproces. De software leidt hen door alle komende taken, van het laden van de machine met grondstoffen tot het verwijderen van de afgewerkte onderdelen.

Met behulp van een tablet kunnen medewerkers alle relevante informatie over een order zien zonder hun werkomgeving te verlaten.

Met behulp van een tablet kunnen medewerkers alle relevante informatie over een order zien zonder hun werkomgeving te verlaten.

Problemen oplossen voordat ze zich voordoen

Om bedrijven te helpen hun machinedata te gebruiken om de productie te verbeteren, biedt Trumpf ook toegang tot zijn nieuwe Condition Monitoring-service. Het Predictive Service Center van Trumpf ontvangt actuele toestandsgegevens van alle digitaal verbonden machines op de werkvloer van een klant, zoals gegevens over de temperatuur of druk van afzonderlijke machinecomponenten. Telkens wanneer Trumpf abnormale zaken detecteert die een mogelijke storing of uitvaltijd zouden kunnen betekenen, wordt de klant proactief geïnformeerd. Ook worden hem mogelijke oplossingen aanbevolen per e-mail, via een melding in de service-app of in een telefoontje van een technisch expert. Dit stelt de klant in staat om problemen op te lossen voordat ze leiden tot problemen.

Toegankelijk voor elk bedrijf

Met Oseon kan elke plaatwerkfabrikant het concurrentievermogen van zijn productieactiviteiten volgens Trumpf vergroten. De software kan worden gebruikt door fabrikanten waar digitale connectiviteit nog in de kinderschoenen staat, maar ook in volwaardige slimme fabrieken. Dankzij de open interfaces is de software ook geschikt voor gebruikers die naast Trumpf machines ook machines van andere leveranciers in hun genetwerkte productie willen integreren.

De Oseon software wordt geïntroduceerd op de digitale huisshow ‘Digital Summit’ van Trumpf op 6 april.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

TechnishowNieuws

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Plaatbewerking

Trumpf verhoogt 3D-snijsnelheid

14-01 “Met BrightLine Speed ​​kunnen we de snijsnelheid tot 60 procent verhogen voor platen tot…

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X