Professionaliteit medewerkers visitekaartje in machinetransport

Investeren in een nieuwe machine is één ding, maar hoe krijgt u die machine perfect afgeleverd op de productievloer? Dat is waar Jan van Dam Machine Transport voor tekent. Met meer dan dertig jaar ervaring in de bagage, weet het bedrijf als geen ander hoe ze de levering van een machine tot in de puntjes moet voorbereiden. De combinatie van goed uitgeruste vrachtwagens met een professioneel team van ervaren mensen maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de implementatie.

Of het nu gaat om een industriële verhuizing of een levering uit de fabriek, om draai- en freesbanken of lasersnijmachines … het team van Jan van Dam waakt erover dat dit met de grootst mogelijke zorg gebeurt.

Toen Jan van Dam 32 jaar geleden zijn transportbedrijf oprichtte, zag hij zijn medewerkers al als zijn belangrijkste visitekaartje. “Alles begint met respect voor mensen. Een goed team betekent een goede samenwerking en dat straal je uit naar de klanten. Want naar de komst van een nieuwe machine komt iedereen wel kijken. Dan moet je op je best zijn.”
Tegenwoordig telt Jan van Dam Machine Transport bijna 50 medewerkers. Een deel ervan leerde het bedrijf zelfs eerst kennen als stageplek. “Daar steek je veel tijd in, ja, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Als je kennis deelt, kan deze zich pas echt vermenigvuldigen. Dat is belangrijk in onze sector.”

Gedurende die 32 jaren werkte van Dam voortdurend aan het optimaliseren, moderniseren en professionaliseren van zijn machinevloot. “Het gaat om meer dan transport alleen. Je moet machines kunnen heffen, hijsen en in intern transport voorzien om ze helemaal tot op het juiste plekje op de productievloer brengen. Je moet de juiste spullen bij hebben. We proberen onze klanten bij dat volledige traject zo goed mogelijk te ontzorgen.”

Grondige voorbereiding cruciaal

Alles staat of valt volgens Van Dam met een goede voorbereiding. “Machines zijn flinke investeringen. Dan moet je op voorhand nadenken over hoe je ze op de juiste manier kan afzekeren zodat er werkelijk geen krasje op komt tijdens het transport. Daarnaast moet je grondig voorbereid zijn op de situatie bij de klant waar je de machine aflevert. Dat begint met goed te luisteren naar wat zijn noden zijn. We spreken alles zo goed mogelijk door en gaan ter plekke kijken hoe we de machine het beste kunnen krijgen waar ze moet komen. Door goed voor te bereiden, verliest de eindklant zo weinig mogelijk tijd bij de eigenlijke implementatie. De productie kan immers even tot stilstand wanneer er een nieuwe machine arriveert. Dankzij de inzet van onze medewerkers kan dat zo efficiënt en zo professioneel mogelijk gebeuren.”

Het gaat bij machinetransport om meer dan transport alleen. Je moet machines kunnen heffen, hijsen en in intern transport voorzien om ze helemaal tot op het juiste plekje op de productievloer brengen.

Het gaat bij machinetransport om meer dan transport alleen. Je moet machines kunnen heffen, hijsen en in intern transport voorzien om ze helemaal tot op het juiste plekje op de productievloer brengen.

Referentie in machinetransport

Jan van Dam heeft zich de voorbije jaren opgeworpen als referentie voor machinetransport in de metaalsector. Of het nu gaat om een industriële verhuizing of een levering uit de fabriek, om draai- en freesbanken of lasersnijmachines … het team van Jan van Dam waakt erover dat dit met de grootst mogelijke zorg gebeurt. Zelfs als ze overzee moeten. Dan loopt dit via Jan van Dam Global Machine Logistics. “Mijn drijfveer is de beste te willen zijn in mijn werk. Een enthousiasme dat ik probeer over te brengen op al mijn medewerkers en in het bijzonder mijn drie kinderen die nu in de zaak actief zijn. Als je daar in slaagt, dan groei je vanzelf. Dat we de voorbije jaren zoveel successen hebben mogen vieren, samen met onze klanten, heeft er alles mee te maken dat we met het hele team erin slagen om te ontzorgen. En dat doen we op een heel open en transparante manier.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Next level machinetransport

24-08 Jan van Dam vervoert al een aantal jaren alle machines die Okuma Benelux bij…

Transport en Logistiek

Jan van Dam klaart ‘zware’ klus voor Okuma en Witec

04-07 Zelf kijkt Jan van Dam met veel genoegen op dit project terug. “Want zo’n…

Transport en Logistiek

Multifunctionele truck met kraan voor Jan van Dam

30-11 “Deze truck kan ook gebruikt worden als hoogwerker”, zegt Stef van Dam. “Daarnaast is…

Transport en Logistiek

Dashcams op 35 voertuigen Jan van Dam

08-06 35 Voertuigen van het wagenpark van Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater worden…

Logistiek

Pas op…daar rijdt een machine!

18-04 Achter in de showroom van Bendertechniek kwam tijdens de Demoweek regelmatig een flinke machine…

Featured

180 Machines door het dak

23-01 Jan van Dam Machinetransport heeft bij de Leidse instrumentmakers School (LiS) maar liefst 180…

Featured

Beursspecial TIV Hardenberg 2016

31-08 Technische Industriële Vakbeurs (TIV), het jaarlijks terugkerende netwerkmoment voor de technische industrie, wordt op…

Featured

Krachtpatser zet zware jongens feilloos op hun plek

30-08 Om zwaardere machines (vanaf 20 ton) professioneler en gemakkelijker te kunnen laden, lossen en…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema