Quinso en Hänel verbeteren magazijnautomatisering

Quinso en Hänel hebben samen een innovatieve oplossing ontwikkeld, waarin SAP ERP integreert met de automatiseringssoftware van Hänel. Hierdoor kunnen klanten hun magazijnprocessen verder automatiseren en optimaliseren, waardoor ze tijd en kosten besparen.

Door de koppeling tussen SAP ERP en het HänelSoft-N WMS-systeem is er altijd 100% grip op de voorraad, inzicht in het verbruik, een verhoogde veiligheid, minder tijdverlies en natuurlijk ook minder kosten.

Hänel is actief in de magazijnautomatiseringssector en heeft oplossingen voor het opslaan, ophalen en beheren van goederen. Het bedrijf is actief in meer dan 60 landen en heeft meer dan 70 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van automatische magazijnsystemen. Quinso is al meer dan 15 jaar actief in de SAP-markt en gespecialiseerd in duurzame supply chain oplossingen.

Grip op de voorraad

Quinso heeft een koppeling ontwikkeld die in realtime het ontvangen, opslaan, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen, ook wel de inslag- en uitslag-opdrachten, vanuit het SAP-systeem doorzet naar het HänelSoft-N WMS-systeem. Dat systeem gaat op basis daarvan volautomatisch aan de slag met het beheren van voorraden en het eventueel bijbestellen van goederen. Na iedere opdracht worden de gegevens weer teruggekoppeld naar het SAP ERP-systeem.
Door de nieuwe koppeling is er altijd 100% grip op de voorraad, inzicht in het verbruik, een verhoogde veiligheid, minder tijdverlies en natuurlijk ook minder kosten. Deze innovatieve opslagsystemen zijn daardoor een flexibele en kostenbesparende oplossing en helpen met het optimaliseren van de gehele supply chain.

Logistieke processen optimaliseren

“We zijn blij met deze samenwerking met Hänel, omdat we onze klanten zo een nog breder scala aan oplossingen bieden op het gebied van magazijnautomatisering”, zegt Bas Tiggelman, Business Developer van Quinso. “Door onze expertises te combineren, helpen we onze klanten om hun logistieke processen verder te optimaliseren.” Reinier Atzema, Rayonmanager van Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen, voegt toe: “Deze samenwerking helpt ons bij het integreren van ons magazijnautomatiseringssysteem met SAP. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor een nog betere service bieden aan onze klanten en de markt voor magazijnautomatisering verder kunnen ontwikkelen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tandem met mogelijkheden

29-01 Jacfriesland beschikte over een kantbank die jarenlang uitstekend heeft gefunctioneerd en waarover managing director…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?