Rapidfinish brengt kwaliteit van 3D geprinte eindproducten dichter bij elkaar

0

Voor Rösler stond de deelname aan de TechniShow vooral in het teken van de wereldpremière van RapidFinish, een procesinnovatie om de oppervlaktekwaliteit van 3D geprinte onderdelen te verbeteren. Maar het was ook de grote straalmachine op de stand in hal 8, die in het oog sprong.

RapidFinish is ontwikkeld omdat een reproduceerbaar resultaat niet altijd is gegarandeerd met Additive Manufacturing. Deze procesinnovatie van Rösler brengt de kwaliteit van eindproducten veel dichter bij elkaar. “Onze techniek maakt produceren met Additive Manufacturing mogelijk en dat bewijzen onze diverse klanten. Bedrijven produceren al in serie met batches van honderden kunststoffen en metalen 3D geprinte producten”, zegt marketing manager Peter Post Uiterweer. “De wereldpremière is goed verlopen en heeft ons nieuwe product bekendheid opgeleverd binnen en buiten Europa. 3D print bedrijven leveren producten aan bij Rösler om deze te laten nabehandelen, of zij schaffen een machine van ons aan.”

Demonstraties
Aan de hand van de demonstraties van de RapidFinish techniek op de TechniShow, werden mensen geïnspireerd na te denken over de vraag hoe zij dit zouden kunnen inpassen in een eigen productieomgeving. Getoond werd de automatiseerde nabewerking van 3D geprinte objecten, in dit geval titanium schedelimplantaten, alvorens die zonder complicaties kunnen worden ingebracht. Om te laten zien wat er kan worden bereikt, is Rösler een samenwerking aangegaan met de 3D-printservice en community Shapeways. Door deze samenwerking is het mogelijk dat mensen een prototype van eigen design laten printen door Shapeways en nabehandelen/afwerken door Rösler.

RapidFinsh
RapidFinish is een procesinnovatie om de oppervlaktekwaliteit van 3D geprinte onderdelen te verbeteren.

Metaalconservering
Als marktleider in mechanische oppervlaktebewerking heeft Rösler ook een breed assortiment op het gebied van straaltechniek. De grootste leverancier in conserveringslijnen, die machines heeft geïnstalleerd bij onder andere Van Leeuwen Buizen en Meyer Werft, had het hart van een dergelijke lijn opgesteld op de beurs. Deze rollenbaan straalmachine is een tijdbesparende oplossing voor het stralen van grote hoeveelheden lasconstructies, staalprofielen en plaatwerk. De straalbewerking reinigt staalproducten, gietstukken en dergelijke van vet en vervuiling. Deze voorbehandeling voor het lakken en coaten verbetert ook de lakhechting, corrosiebestendigheid en geeft meer controle over het aanbrengen van de juiste laagdikte lak of coating.

www.rapid-finishing.com
www.rosler.com