Renishaw biedt totaaloplossing voor additief produceren

0

Renishaw laat op Rapidpro zien wat mogelijk is met additief produceren. Het bedrijf biedt een totaaloplossing voor metalen additive manufacturing systemen, metaalpoeders, ondersteunende producten en software met deskundig advies en ondersteuning.

De laatste ontwikkeling qua systeem is de RenAM500Q. Deze efficiënte 3D metaalprinter is ontwikkeld voor industriële productie en is voorzien van vier hoogvermogen 500W lasers waarmee een hoge productiviteit bereikt kan worden. Het innovatieve machineontwerp van de RenAM500Q bestaat uit een – in-huis ontwikkelde en op een Renishaw 3D metaalprinter geproduceerde – optische module waardoor vier lasers tegelijkertijd het hele werkgebied kunnen bereiken. Door de ingebouwde metaalpoeder recyclage en de volledig afgesloten bouwkamer wordt een veilige situatie verkregen met minimale operator interventie, een efficiënte gasstroom en extreem laag Argongas verbruik.

RenAM 500M
Daarnaast is er de RenAM500M; ideaal voor industriële toepassingen. De RenAM 500M heeft een hogere mate van automatisering in vergelijking met het meer flexibele AM250 platform en AM 400 platforms. De RenAM 500M is een additief productiesysteem met lasersmelten van poeder, dat specifiek ontwikkeld werd om metalen componenten te produceren op de fabrieksvloer. Het systeem heeft automatische poeder- en afvalverwerking, waardoor consistente proceskwaliteit mogelijk is, minder handelingen van de operator nodig zijn en de systeemveiligheid gegarandeerd van hoog niveau is. Bouwvolume van 250mm x 250mm x 350 mm. De RenAM 500M is uitgerust met een door Renishaw ontworpen en geproduceerd optisch systeem en besturingsplatform.

QuantAM software
QuantAM is specifiek voor Renishaw AM-platforms ontwikkeld, zodat het nauwer met de machinebesturing geïntegreerd kan worden en alle productiebestanden voor Renishaw AM-systemen nauwkeurig en snel te bekijken zijn, inclusief de bestanden die uit andere pakketten komen. QuantAM is ook te gebruiken als hulpmiddel om het ontwerpproces voor additief produceren te begeleiden, zodat men meer voordelen haalt uit de additieve productie.

Op 7 maart zal Stephen Crownshaw, AM Sales Development Manager van Renishaw, een lezing geven in Zaal 1 met als titel: Design and Manufacture using the AM metals process.

Renishaw, RapidPro stand 47