Renovatie zetbank bij WDW met verbluffend resultaat

Verbluffend! Dat is het korte maar duidelijke antwoord van de medewerkers van WDW (Westland Dak & Wand) op de vraag wat het resultaat is van de revisie van hun zetbank door Morris Solutions. “Zeer kort na de revisie werken we al vele malen efficiënter door de nieuwe software. Ook is de machine al zeer nauwkeurig”, zegt Ilona de Ligt (sales/marketing) mede namens haar collega’s.

De trouwe zetbank van Westland werkt na de revisie door Morris Solutions zeer nauwkeurig. Zetwerken komen er tijdens de configuratieperiode al zeer nauwkeurig uit.

WDW in Maassluis is een groothandel voor sandwichpanelen, damwand, zetwerk en montagemateriaal. Dankzij een ruime voorraad sandwichpanelen kunnen de benodigde materialen snel en op maat worden geleverd voor projecten zoals een nieuwe gevel of tussenwand, een dakrenovatie of de verduurzaming van een woning.

Trouwe zetbank

Dat kan mede dankzij de eigen zetbank, waarop vlak plaatmateriaal in bepaalde zettingen wordt gebogen. Zetwerk dient voor de afwerking van de randen, hoeken en zijkanten van daken, gevels en wanden.

In de werkplaats heeft WDW de beschikking over een oude zetbank. Deze is gebouwd in 1991 en was jarenlang operationeel bij een Belgische sandwichfabrikant. De machine is al weer geruime tijd in gebruik bij WDW. Hij wordt dagelijks ingezet wordt om zetwerken te realiseren voor klanten, zowel particulieren als zakelijke afnemers. De zetwerken worden gebruikt om sandwichpanelen op bijvoorbeeld de hoeken als ook aan de onder- als bovenzijde af te werken in de gewenste kleur en coating. Het meest voorkomende materiaal dat wordt gezet is 0,63mm staal, maar ook aluminium en sendzimir in verschillende diktes zijn geen probleem. Aluminium kan worden gezet tot maximaal 3 mm dik en sendzimir tot 2 mm dik.

Hobbelige maanden

Maar WDW heeft een paar hobbelige maanden achter de rug, waarin de trouwe zetbank de medewerkers een aantal keren in de steek liet. Er was sprake van slijtage aan verschillende bewegende delen (hydrauliek) en er waren storingen in de elektronica. “Telkens wanneer er één onderdeel werd vervangen, ontstond een nieuwe uitdaging met het opvolgende – inmiddels verouderde – onderdeel”, vertelt Ilona de Ligt. “Vanwege de verouderde software in combinatie met de hoge kosten voor losse onderdelen hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten tot een complete revisie.”

De efficiëntie is voornamelijk afkomstig uit de custom-made software – waarbij standaard/veelvoorkomende zetwerken voorgeprogrammeerd zijn in de software.

De efficiëntie is voornamelijk afkomstig uit de custom-made software – waarbij standaard/veelvoorkomende zetwerken voorgeprogrammeerd zijn in de software.

Speciale besturing

Deze is gerealiseerd door Morris Solutions, dat de zetbank heeft gereviseerd inclusief besturing en het hydrauliek gedeelte. Hierbij zijn niet alleen verschillende onderdelen vervangen. Er is ook een geheel nieuw besturingssysteem geïnstalleerd. Dankzij de specialistische kennis op dit gebied, kon Morris Solutions zorgen voor een besturing, die speciaal is ontwikkeld op basis van de behoefte van WDW.

WDW is heel tevreden over het verloop van de werkzaamheden en meer nog over het resultaat daarvan. Ilona de Ligt: “De mechanische revisie zorgt ervoor dat we onze klanten weer kunnen bedienen. De nieuwe besturing stelt ons in staat om kwalitatief hoogstaande zetweken te leveren tot op de 0,5mm nauwkeurig.”

Zetwerken voorgeprogrammeerd

Ze noemt het resultaat zelfs verbluffend, al zeer kort na de revisie: “Niet alleen werken we vele malen efficiënter door de nieuwe software. De efficiëntie is voornamelijk afkomstig uit de custom-made software – waarbij standaard/veelvoorkomende zetwerken voorgeprogrammeerd zijn in de software. Ook is de machine al zeer nauwkeurig. Zetwerken komen er tijdens de configuratieperiode al zeer nauwkeurig uit. Naar verwachting zal dit de komende weken – waarin mens en machine op elkaar ingespeeld moeten raken – alleen nog maar verbeteren.”
De totale revisie door Morris Solutions is dan ook een goede keuze gebleken: “We zijn er waanzinnig blij mee. Zeker omdat wij na een moeilijke periode waarin de zetbank ons een aantal keren in de steek liet, onze trouwe klanten weer als vanouds van kwalitatief hoogwaardig zetwerk op maat kunnen voorzien.”

Morris Solutions is exposant op METAVAK.

Morris Solutions
Stand E134

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

Morris levert ETEMF een gemoderniseerde kantbank

26-10 Zo’n klant is bijvoorbeeld ETEMF in Tilburg, specialist in RVS maatwerk. Zo’n zes jaar…

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Plaatbewerking

Retrofit van LVD kantbank inclusief EFL hoekmeetsysteem

05-06 C-Metals in Herseaux (een deelgemeente van Moeskroen) is een partner in tweedehands machines voor…

Plaatbewerking

Meer tonnage voor Bormstaal met gemoderniseerde kantbank

25-04 Bormstaal is een specialist in snijden, constructiewerk en plaatbewerking. Met tien medewerkers en een…

Materialen

Grootse modernisering hoogoven 6 Tata Steel

20-03 “Dit wordt de laatste keer dat we zo’n grootscheepse operatie bij een hoogoven uitvoeren”,…

TechnishowNieuws

Slim investeren in machines met MSE

22-08 MSE Machines uit Maastricht is al sinds 1976 gespecialiseerd in onderhoud, reparaties en retrofit…

MetavakNieuws

LaserCheck hoekmeetsysteem maakt kantbank productiever

29-09 Variërende materiaaldikten en spanningen in de plaat maken het in de plaatbewerking vaak lastig…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?