Retrofit van LVD kantbank inclusief EFL hoekmeetsysteem

Morris Solutions heeft in opdracht van het Belgische C-Metals opnieuw een LVD kantbank geretrofit op locatie bij een plaatbewerkingsbedrijf in België. Het bijzondere aan dit project is dat voor de eerste keer ook het Easy-Form Laser (EFL) hoekmeetsysteem in de retrofit is meegenomen.

Morris Solutions en C-Metals hebben deze PPEB Turbo 135 ton LVD kantbank met EFL-hoekmeetsysteem volledig geretrofit bij de klant op locatie.

C-Metals in Herseaux (een deelgemeente van Moeskroen) is een partner in tweedehands machines voor plaatbewerking. Het bedrijf van Wim Matthys koopt, reviseert en verkoopt machines. Dat reviseren gebeurt heel grondig. Als een machine naar de werkplaats in Herseaux komt, wordt hij volledig uit elkaar gehaald. Alle onderdelen worden gereviseerd en samengebouwd tot een machine die weer functioneert als nieuw. Als de ombouw geschiedt op locatie bij een klant is de operatie uiteraard minder ingrijpend, maar ook dan is er sprake van een grondige revisie. “Je kunt C-Metals dan ook beter een handelaar in geretrofitte machines noemen dan een handelaar in tweedehands machines”, zegt Wim Matthys.

Samenwerking met Morris

C-Metals neemt per jaar zo’n honderd machines onderhanden. Het gros daarvan betreft kantbanken van de Belgische machinebouwer LVD. Hierbij werken Matthys en zijn medewerkers al vele jaren samen met Morris Solutions, de retrofitter uit het Friese Joure. Morris neemt altijd de besturing en de elektronische onderdelen voor zijn rekening, C-Metals doet de rest. Zo’n tien jaar geleden heeft Morris op verzoek van C-Metals al een besturing ontwikkeld die softwarematig en qua gebruiksvriendelijkheid heel dicht tegen de originele LVD besturing aan ligt. Hiervoor is de software van de ESA besturingen, die Morris bij zijn retrofits altijd gebruikt, speciaal aangepast voor de LVD machines. Samen hebben ze hiermee in de afgelopen jaren vele succesvolle retrofits uitgevoerd.

Morris heeft een speciaal systeem ontwikkeld waarbij naast de besturing ook het oude EasyForm Laser hoekmeetsysteem en de camera’s worden vervangen.

Morris heeft een speciaal systeem ontwikkeld waarbij naast de besturing ook het oude EasyForm Laser hoekmeetsysteem en de camera’s worden vervangen.

Retrofit EFL-hoekmeetsysteem

Nu zijn Morris Solutions en C-Metals echter nog een stap verder gegaan. Voor de eerste keer is een LVD kantbank inclusief het hoekmeetsysteem geretrofit. Kon een dergelijke operatie voorheen alleen worden uitgevoerd met een nieuwe LVD touchscreen besturing en een nieuw EFL-systeem, nu kan de ombouw ook geschieden naar een hoekmeetsysteem met ESA-besturing. Hiervoor heeft Morris een speciaal systeem ontwikkeld waarbij naast de besturing ook het oude EasyForm Laser hoekmeetsysteem en de camera’s worden vervangen.

C-Metals en Morris Solutions presenteerden deze oplossing eind maart samen op de vakbeurs Machineering in Brussel. Hun presentatie leverde gelijk de eerste klant op in België. Een PPEB Turbo 135 ton LVD kantbank met EFL-hoekmeetsysteem is volledig geretrofit bij deze klant op locatie. “Dit was een knap staaltje teamwork tussen het team van Morris en dat van C-Metals”, vertelt Matthys. “Morris heeft het hoekmeetsysteem geretrofit, de nieuwe besturing geplaatst en de camera’s afgericht. Wij hebben alle mechanische revisie gedaan.”

Het voordeel van zo’n retrofit is duidelijk: de klant krijgt voor een aantrekkelijke prijs een geheel gereviseerde kantbank, waarbij naast de besturing ook de werking van het hoekmeetsysteem heel dicht in de buurt komt van het origineel. Wim Matthys is ervan overtuigd dat heel wat plaatwerkbedrijven in Nederland en België, die met oudere besturing zitten of met een EFL-systeem dat niet meer werkt, baat kunnen hebben bij deze oplossing.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Plaatbewerking

Meer tonnage voor Bormstaal met gemoderniseerde kantbank

25-04 Bormstaal is een specialist in snijden, constructiewerk en plaatbewerking. Met tien medewerkers en een…

TechnishowNieuws

Slim investeren in machines met MSE

22-08 MSE Machines uit Maastricht is al sinds 1976 gespecialiseerd in onderhoud, reparaties en retrofit…

MetavakNieuws

LaserCheck hoekmeetsysteem maakt kantbank productiever

29-09 Variërende materiaaldikten en spanningen in de plaat maken het in de plaatbewerking vaak lastig…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

Snelle hulp voor onmisbare doornbuiger

02-12 Weko Group in Nederweert maakt onder meer inrichtingen voor varkens- en kalverstallen. Hierin zit…

Plaatbewerking

Supergoede kantbank functioneert weer als nieuw

19-10 Van Oirschot Roestvrijstaal, opgericht in 1948, is specialist in roestvast staal maatwerk. Sinds 1990…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema