RoboJob en Humacs Krabbendam slaan handen inéén

Het zijn twee bekende bedrijven uit de maakindustrie die met een strategisch partnership naar buiten komen: Humacs Krabbendam staat bekend als een dienstverlener voor service en onderhoud aan CNC-machines. RoboJob is gespecialiseerd in CNC-automatisering. Deze beide partijen zijn een samenwerking overeengekomen met als doel gezamenlijk een oplossing te bieden voor het automatiseren van bestaande CNC-machines.

De laatste jaren heeft CNC-automatisering een sterke opmars gekend. Sinds de eerste deelname van RoboJob aan de TechniShow in 2010 is er heel wat veranderd. Niet alleen is het aanbod aanzienlijk vergroot, ook is Nederland uitgegroeid tot de Europese top bij het inzetten van industriële robots op de werkvloer. Toch bleek volgens RoboJob en Humacs Krabbendam dat de meeste robots worden geplaatst aan nieuwe CNC-machines, terwijl er een gigantisch potentieel bestaat aan bestaande machines. “Het merendeel van de industriële robots wordt inderdaad aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd,” bevestigt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. “Maar in feite heeft het meer zin om bestaande machines te automatiseren. Wanneer je je capaciteit wilt verhogen, hoef je niet noodzakelijk machines bij te kopen. Probeer eerst eens om meer rendement uit je bestaande machines te halen, om die capaciteit ten volle te benutten. Een robot kan daarbij heel mooie resultaten halen, en ze kost een pak minder dan een nieuwe machine. Bovendien kan je ze later nog altijd verplaatsen naar een andere machine.”

Rendement
Dat vinden ook Wim Hudepohl en Han Krabbendam, Eigenaren van Humacs Krabbendam. “Bij Humacs Krabbendam is het onze missie is om de machines van onze klanten draaiende te houden”, aldus Hudepohl. “Dat verwezenlijken we door het aanbieden van kwalitatieve machines, het onderhoud van machines en het oplossen van storingen wanneer deze zich voordoen. De laatste jaren krijgen we echter heel wat vragen van onze klanten over het nut van automatisering, het aanbod in de markt en welke machines daar dan het meest geschikt voor zijn. Maar eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen: uit welke machines haal ik te weinig rendement? Of, waar heb ik te weinig capaciteit? Dat zijn de machines die je kunt automatiseren. Ook daar wil Humacs Krabbendam de klant in bijstaan.”

Neutraal
Vanuit die optiek hebben Humacs Krabbendam en RoboJob elkaar gevonden. Bij RoboJob beschikt de klant over een breed portfolio in CNC-automatisering, en met meer dan 700 installaties op de teller, ook over veel ervaring. Bij Humacs Krabbendam is juist veel kennis van interfacing en machinebesturingen beschikbaar, iets dat goed van pas komt wanneer bestaande machines geautomatiseerd moeten worden. “Met deze overeenkomst hebben we de eerste stap alvast gezet in een gezamenlijke missie: samen willen we ook de bestaande CNC-machines in de Benelux gaan automatiseren. De komende weken en maanden gaan we dit concreet uitwerken, zodat we op de TechniShow ons partnership kunnen uitdragen,” blikken Hudepohl en De Roovere vooruit. “Daarbij willen we nu al wel benadrukken dat zowel RoboJob als Humacs Krabbendam beiden neutraal zullen blijven werken, zeker wanneer het gaat over de verschillende aanbieders die er bestaan in onze markt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

RoboJob houdt Team Day in eigen huis

24-05 Het Automation Team Day concept werd voor het eerst in Duitsland toegepast: in haar…

Verspanen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

23-05 Toen Wim Hudepohl en Han Krabbendam samen met hun medewerkers in januari 2020 de…

Toeleveren

Eveliene Langedijk voorzitter jury TechniShow Awards

10-05 Langedijk kent ook het klappen van de zweep als het gaat om bedrijfsvoering. Zo…

Bedrijf en Economie

Bezoekersregistratie TechniShow en ESEF Maakindustrie gestart

04-05 De maakindustrie komt van 30 augustus tot en met 2 september eindelijk weer samen…

Verspanen

Open huis Humacs Krabbendam met demo’s en kennissessies

04-05 Humacs Krabbendam levert een breed pakket aan services en vertegenwoordigt diverse machinemerken, waaronder SMEC…

Plaatbewerking

BLM Group voor het eerst zelfstandig op TechniShow

19-04 BLM Group is al ruim dertig jaar actief op de Nederlandse en Belgische markt…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X