RoboJob en Humacs Krabbendam slaan handen inéén

Het zijn twee bekende bedrijven uit de maakindustrie die met een strategisch partnership naar buiten komen: Humacs Krabbendam staat bekend als een dienstverlener voor service en onderhoud aan CNC-machines. RoboJob is gespecialiseerd in CNC-automatisering. Deze beide partijen zijn een samenwerking overeengekomen met als doel gezamenlijk een oplossing te bieden voor het automatiseren van bestaande CNC-machines.

De laatste jaren heeft CNC-automatisering een sterke opmars gekend. Sinds de eerste deelname van RoboJob aan de TechniShow in 2010 is er heel wat veranderd. Niet alleen is het aanbod aanzienlijk vergroot, ook is Nederland uitgegroeid tot de Europese top bij het inzetten van industriële robots op de werkvloer. Toch bleek volgens RoboJob en Humacs Krabbendam dat de meeste robots worden geplaatst aan nieuwe CNC-machines, terwijl er een gigantisch potentieel bestaat aan bestaande machines. “Het merendeel van de industriële robots wordt inderdaad aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd,” bevestigt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. “Maar in feite heeft het meer zin om bestaande machines te automatiseren. Wanneer je je capaciteit wilt verhogen, hoef je niet noodzakelijk machines bij te kopen. Probeer eerst eens om meer rendement uit je bestaande machines te halen, om die capaciteit ten volle te benutten. Een robot kan daarbij heel mooie resultaten halen, en ze kost een pak minder dan een nieuwe machine. Bovendien kan je ze later nog altijd verplaatsen naar een andere machine.”

Rendement
Dat vinden ook Wim Hudepohl en Han Krabbendam, Eigenaren van Humacs Krabbendam. “Bij Humacs Krabbendam is het onze missie is om de machines van onze klanten draaiende te houden”, aldus Hudepohl. “Dat verwezenlijken we door het aanbieden van kwalitatieve machines, het onderhoud van machines en het oplossen van storingen wanneer deze zich voordoen. De laatste jaren krijgen we echter heel wat vragen van onze klanten over het nut van automatisering, het aanbod in de markt en welke machines daar dan het meest geschikt voor zijn. Maar eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen: uit welke machines haal ik te weinig rendement? Of, waar heb ik te weinig capaciteit? Dat zijn de machines die je kunt automatiseren. Ook daar wil Humacs Krabbendam de klant in bijstaan.”

Neutraal
Vanuit die optiek hebben Humacs Krabbendam en RoboJob elkaar gevonden. Bij RoboJob beschikt de klant over een breed portfolio in CNC-automatisering, en met meer dan 700 installaties op de teller, ook over veel ervaring. Bij Humacs Krabbendam is juist veel kennis van interfacing en machinebesturingen beschikbaar, iets dat goed van pas komt wanneer bestaande machines geautomatiseerd moeten worden. “Met deze overeenkomst hebben we de eerste stap alvast gezet in een gezamenlijke missie: samen willen we ook de bestaande CNC-machines in de Benelux gaan automatiseren. De komende weken en maanden gaan we dit concreet uitwerken, zodat we op de TechniShow ons partnership kunnen uitdragen,” blikken Hudepohl en De Roovere vooruit. “Daarbij willen we nu al wel benadrukken dat zowel RoboJob als Humacs Krabbendam beiden neutraal zullen blijven werken, zeker wanneer het gaat over de verschillende aanbieders die er bestaan in onze markt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Bedrijf en Economie

Al ruim 100 exposanten voor TechniShow 2024

30-05 De volgende TechniShow vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024. Dan…

Automatisering

RoboJob toont innovaties en laat klanten vertellen

24-05 Pierre Stubbe van Stubbe Draai- en Freeswerken en Pieter Cappoen van Platteau Subcontracting zullen…

Plaatbewerking

Automatisering hét thema op Tuwi Next

09-05 Met het oog op het nijpende personeelstekort en de wens om productieprocessen zo snel…

Automatisering

RoboJob organiseert opnieuw Automation Team Day Benelux

03-05 Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd…

Automatisering

RoboJob zet de deuren open voor (Robo)Jobzoekers

04-04 Al voor de derde keer in 5 jaar tijd organiseert RoboJob haar ‘RoboJob Experience…

Automatisering

Robots met power in compact ontwerp

29-03 De KR 800 overtuigt bijvoorbeeld bij de handling tot 800 kg payload. De twee…

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021