RoboJob en Humacs Krabbendam slaan handen inéén

Het zijn twee bekende bedrijven uit de maakindustrie die met een strategisch partnership naar buiten komen: Humacs Krabbendam staat bekend als een dienstverlener voor service en onderhoud aan CNC-machines. RoboJob is gespecialiseerd in CNC-automatisering. Deze beide partijen zijn een samenwerking overeengekomen met als doel gezamenlijk een oplossing te bieden voor het automatiseren van bestaande CNC-machines.

De laatste jaren heeft CNC-automatisering een sterke opmars gekend. Sinds de eerste deelname van RoboJob aan de TechniShow in 2010 is er heel wat veranderd. Niet alleen is het aanbod aanzienlijk vergroot, ook is Nederland uitgegroeid tot de Europese top bij het inzetten van industriële robots op de werkvloer. Toch bleek volgens RoboJob en Humacs Krabbendam dat de meeste robots worden geplaatst aan nieuwe CNC-machines, terwijl er een gigantisch potentieel bestaat aan bestaande machines. “Het merendeel van de industriële robots wordt inderdaad aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd,” bevestigt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. “Maar in feite heeft het meer zin om bestaande machines te automatiseren. Wanneer je je capaciteit wilt verhogen, hoef je niet noodzakelijk machines bij te kopen. Probeer eerst eens om meer rendement uit je bestaande machines te halen, om die capaciteit ten volle te benutten. Een robot kan daarbij heel mooie resultaten halen, en ze kost een pak minder dan een nieuwe machine. Bovendien kan je ze later nog altijd verplaatsen naar een andere machine.”

Rendement
Dat vinden ook Wim Hudepohl en Han Krabbendam, Eigenaren van Humacs Krabbendam. “Bij Humacs Krabbendam is het onze missie is om de machines van onze klanten draaiende te houden”, aldus Hudepohl. “Dat verwezenlijken we door het aanbieden van kwalitatieve machines, het onderhoud van machines en het oplossen van storingen wanneer deze zich voordoen. De laatste jaren krijgen we echter heel wat vragen van onze klanten over het nut van automatisering, het aanbod in de markt en welke machines daar dan het meest geschikt voor zijn. Maar eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen: uit welke machines haal ik te weinig rendement? Of, waar heb ik te weinig capaciteit? Dat zijn de machines die je kunt automatiseren. Ook daar wil Humacs Krabbendam de klant in bijstaan.”

Neutraal
Vanuit die optiek hebben Humacs Krabbendam en RoboJob elkaar gevonden. Bij RoboJob beschikt de klant over een breed portfolio in CNC-automatisering, en met meer dan 700 installaties op de teller, ook over veel ervaring. Bij Humacs Krabbendam is juist veel kennis van interfacing en machinebesturingen beschikbaar, iets dat goed van pas komt wanneer bestaande machines geautomatiseerd moeten worden. “Met deze overeenkomst hebben we de eerste stap alvast gezet in een gezamenlijke missie: samen willen we ook de bestaande CNC-machines in de Benelux gaan automatiseren. De komende weken en maanden gaan we dit concreet uitwerken, zodat we op de TechniShow ons partnership kunnen uitdragen,” blikken Hudepohl en De Roovere vooruit. “Daarbij willen we nu al wel benadrukken dat zowel RoboJob als Humacs Krabbendam beiden neutraal zullen blijven werken, zeker wanneer het gaat over de verschillende aanbieders die er bestaan in onze markt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Humacs Krabbendam verduurzaamt

29-09 Het bedrijf is een aantal jaren geleden opgericht door Wim Hudepohl en Han Krabbendam.…

Verspanen

Oude Reimer toont geautomatiseerd voorinstellen met robotprimeur op Nederlandse Metaaldagen

08-09 Om het rendement van CNC-draai- en freesmachines optimaal te benutten, kiezen veel verspaners voor…

Automatisering

Archimes Drive laat productierobot veel meer werk leveren

18-08 IMSystems heeft een € 3 miljoen series-A-investering opgehaald van Finindus, Linamar en InnovationQuarter. De…

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Automatisering

Fanuc produceert 750.000ste robot

05-07 Op dit moment produceert Fanuc ongeveer 8.000 industriële robots per maand in zijn fabrieken…

Verspanen

Nieuwe generatie geeft JEVA Metaalbewerking duw richting toekomst

23-06 Met een stabiele basis werkt JEVA nu aan meer spreiding en verdere groei. Om…

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X