RoboJob opent technologiecentrum in Duitsland

0

RoboJob neemt in januari haar nieuwe technologiecentrum in Duitsland officieel in gebruik. Duitsland is veruit de grootste markt van de Belgische specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series.

“Sinds 2013 zijn we in Duitsland actief,” vertelt Jelle De Roovere, directeur van RoboJob Deutschland. “Door de jaren heen hebben wij hier fantastische relaties en een fantastisch klantenbestand opgebouwd. Met namen als Schunk, Weber Hydraulik, Gerhard Schubert, Kocks, MK Technologies, Manfred Zaiser, et cetera bevindt de Duitse maakindustrie zich momenteel aan de start van een transformatie.”

Grootste markt
De Roovere vervolgt: “Dit is veruit onze grootste markt, met meer dan 300 installaties verspreid over het ganse land.  Wij willen onze klanten de best mogelijke service bieden en daartoe is een logische volgende stap een Duits sales en service center. Met de opening van ons technologiecentrum is het nu de bedoeling om de volledige ondersteuning van onze klanten in Duitsland van hieruit te doen.  Er zullen dan ook nog verschillende Duitse collega’s bijkomen.”

RoboJob Turn Assist 270
RoboJob Turn Assist 270

Het Technologiecentrum is al een maand actief, en biedt behalve 220 vierkante meter kantoorruimte ook vergaderzalen, een Spare Part Center en een showroom van 650 vierkante meter.  “Alles wat nodig is om onze klanten en partners hier te ontvangen,” aldus De Roovere. “We beschikken over een mooie showroom waar we niet enkel demo’s kunnen organiseren, maar ook events en workshops voor en met onze klanten en partners in Duitsland.” Het eerste event staat al gepland voor januari, wanneer RoboJob het gebouw officieel zal inhuldigen.

Snelst groeiende regio
Het nieuwe technologiecentrum is gevestigd in Lehrensteinsfeld, op een steenworp afstand van Heilbronn en vlak bij Stuttgart.  “Dit is één van de belangrijkste regio’s in de Duitse maakindustrie.  Heilbronn is niet alleen de snelst groeiende regio in Duitsland, het biedt ook perfecte verbindingswegen naar alle windrichtingen.  We zijn dan ook enorm fier met deze belangrijke stap in onze verdere internationale uitbreiding”, besluit De Roovere.