Robojob trekt steeds meer internationale werknemers aan

0
102

Het bedrijf RoboJob groeit. Dat werd in januari al duidelijk, toen bekend werd dat 2018 werd afgesloten als een nieuw recordjaar. Het jonge groeibedrijf blijkt daarbij niet enkel Belgische werknemers aan te trekken, maar ook steeds meer internationale werkkrachten.

Het afgelopen jaar werd de Belgische marktleider in CNC-automatisering naar nieuwe hoogtes gestuwd: nieuwe records in de verkoop, installaties en omzet hebben hun effect niet gemist op de tewerkstelling. Zo kwamen er meer dan 10 werknemers bij, waardoor het bedrijf nu circa 50 werknemers telt. De zoektocht naar nieuwe collega’s heeft daarnaast ook een internationale wending gekregen.

Omdat de zoektocht naar technisch talent ook bij RoboJob geen evidentie blijkt, gooit de robotspecialist het namelijk over een andere boeg: RoboJob gaat op zoek naar technisch talent in die landen waar het haar robots gaat installeren. Ook internationale werkkrachten die zich in België gevestigd hebben zijn welkom. “Het zijn heus niet allemaal Belgen die bij ons werken”, weet CEO Helmut De Roovere. “We hebben ondertussen collega’s die afkomstig zijn uit Duitsland, Nederland, Polen, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Als ze over de juiste technische skills beschikken, mogen daar wat mij betreft heus nog nationaliteiten bijkomen. Sinds we eind vorig jaar nieuwe partners hebben aangetrokken in Italië en Spanje, zijn we in heel West-Europa actief. Meer dan 80% van onze systemen installeren we in het buitenland. Dat betekent dat onze installateurs en techneuten vaak moeten reizen, en dat is niet voor iedereen weggelegd.”

Ook talenkennis blijkt een grote troef. “We installeren onze machines bij klanten in Duitsland, Frankrijk, Spanje en ga zo nog maar even door”, vervolgt De Roovere. “Als Vlaming spreken we gelukkig best een mondje van heel wat talen, maar dat is nog altijd niet hetzelfde als je moedertaal. Wanneer we bij onze klanten kunnen binnenwandelen met een ‘native speaker’, neemt dat heel wat hindernissen weg.” RoboJob blijft dus hard op zoek naar technische profielen. Om dat extra in de verf te zetten, opent het bedrijf haar deuren op donderdag 11 april. Jong, technisch talent kan dan deelnemen aan een Jobdag.