RoboJob verwacht nog stevige piek in aantal bestellingen

Na enkele vreemde, bijna onwezenlijke maanden draait RoboJob al weer op volle toeren. De Belgische producent van laagdrempelige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de automatisering van CNC-draai- en -freesmachines merkt nu al dat er dit jaar nog een stevige piek in het aantal bestellingen zit aan te komen.

Nog voor de ‘lockdown light’ in België van kracht werd, werkte het merendeel van de ruim zestig RoboJob-werknemers al vanuit huis. De nodige tools en systemen om iedereen vlot, efficiënt en veilig aan het werk te houden werden snel opgestart, en zo kon het RoboJob-team de afgelopen maanden verder timmeren aan de toekomst. “Toen we de ernst van de situatie konden inschatten, hebben we onze productie enkele weken stilgelegd”, vertelt CEO Helmut De Roovere. “Gelukkig konden we onze klanten ook op afstand blijven ondersteunen en konden we zelfs ter plaatse gaan wanneer dat echt nodig was. Als er met deze crisis één ding duidelijk wordt in onze industrie, dan is het wel dat we opnieuw lokaal moeten produceren in West-Europa, in plaats van opdrachten uit te besteden aan goedkopere producenten in het Verre Oosten. Wie het rekensommetje maakt, beseft dat dat enkel mogelijk is door het inzetten van automatisering. En daar komen wij op de proppen.”

Robots blijven produceren

CEO Helmut De Roovere: “De crisis maakt duidelijk dat we opnieuw lokaal moeten produceren in West-Europa en dat is enkel mogelijk door het inzetten van automatisering.”

CEO Helmut De Roovere: “De crisis maakt duidelijk dat we opnieuw lokaal moeten produceren in West-Europa en dat is enkel mogelijk door het inzetten van automatisering.”

De Roovere verwacht dit jaar nog een stevige piek in het aantal bestellingen. “We merken nu al dat die er zit aan te komen. Het was hartverwarmend om ook tijdens onze ‘lockdown light’ in België positieve berichten te ontvangen van onze klanten uit gans Europa. Ze lieten ons weten dat ze dankzij onze robots toch konden blijven produceren en stuurden ons soms zelfs filmpjes toe. Deze berichten kwamen natuurlijk allemaal van bedrijven die er de laatste jaren snel bij waren om in te zetten op automatisering. Daar plukken ze nu de vruchten van.”

Spindeluren belangrijker dan ooit

Het merendeel van de maakbedrijven heeft de stap naar CNC-automatisering echter nog niet gezet, zo weet men bij RoboJob ook. “Spindeluren worden belangrijker dan ooit. Elke CNC-machine zal moeten renderen, ook wanneer een virus bepaalt dat men weinig of geen operators heeft om deze te bedienen.  Het is niet langer de vraag of men moet automatiseren, maar hoe. Bij RoboJob kunnen we onze klanten een uitgebreid portfolio in CNC-automatisering aanbieden, en bovendien hebben we al meer dan 800 installaties op te teller staan in binnen- en buitenland. Er is niemand in onze sector die ons dat nadoet.”

Installaties

En dus is het alle hens aan dek bij RoboJob. De productie werd al begin april weer opgestart, en ook de afgelopen maanden werd er hard doorgewerkt aan productinnovaties en nieuwe functionaliteiten. De installateurs zijn ook weer aan het werk, net als alle andere teams.  Beurzen staan er dit jaar niet meer op het programma, maar zo komt er heel wat tijd vrij om alle installaties in te plannen. “En dat zal nodig zijn”, weet De Roovere. “Maar wij zijn er helemaal klaar voor. Onze klanten zullen zich er nu wel bewust van zijn dat het een absolute noodzaak is om te investeren in de automatisering van het machinepark.  Nu meer dan ooit.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC-machines

06-09 Mebema is opgericht door Stan Reijrink, die zijn eerste transacties reeds heeft uitgevoerd. Hij…

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Verspanen

Nieuwe generatie geeft JEVA Metaalbewerking duw richting toekomst

23-06 Met een stabiele basis werkt JEVA nu aan meer spreiding en verdere groei. Om…

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Automatisering

RoboJob lanceert laagdrempelig automatiseringsconcept

13-01 CNC-automatiseerder RoboJob lanceert de Pallet-Load Series. Dit is een nieuw, laagdrempelig automatiseringsconcept, dat bestaat…

Automatisering

Nominatie RoboJob voor Technology Fast 50

04-11 CNC-automatiseerder RoboJob is genomineerd voor de Technology Fast 50. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X