Ropa Group neemt Caap over

0

Ropa Group heeft per 1 juni de aandelen overgenomen van Caap in Amersfoort. Door deze  overname ontstaat een grote landelijke aanbieder van Siemens PLM Software en aanverwante diensten.

Het dienstenpakket van Caap is vergelijkbaar met dat van Enginia (vestigingen in Nootdorp en Hengelo), dat al tot Ropa Group behoort.  De overname komt dan ook voort uit een gerichte strategie, zo verklaart Paul Hörchner, medeaandeelhouder in Ropa Group en directeur van Enginia: “Door het aanbod van Enginia en Caap samen te voegen, creëren we extra ruimte voor innovatie en groei. Samen kunnen we bijvoorbeeld komen tot een efficiënte invulling van onze helpdesk, zodat we menskracht overhouden voor de groei die zich momenteel voordoet in onze PDM- en CAM-oplossingen. Zo kunnen we onze klanten in de maakindustrie nog beter ondersteunen bij hun transformatie naar Smart Industry. Vooralsnog blijven adressen, contactpersonen en dergelijke ongewijzigd.”

Gezonde toekomst
Voormalig Caap-eigenaar Donald Kalff, die na 20 jaar afscheid neemt van zijn bedrijf, noemt de overname een belangrijke stap voorwaarts: “Caap is in vergelijking met Enginia altijd wat meer technisch georiënteerd geweest, met een sterke focus op de software. Enginia is daarnaast ook sterk in allerlei diensten die je rond die software kunt aanbieden. Ik ben ervan overtuigd dat Caap als onderdeel van Ropa Group een gezonde toekomst tegemoet gaat.”