Open Mind introduceert hyperMILL versie 2021.2

Open Mind heeft versie 2021.2 van de hyperMILL CAD/CAM-suite geïntroduceerd. De nieuwe versie biedt een hoger gebruiksgemak, verbeterde bewerkingsstrategieën en verdere opties voor datacommunicatie. De software loopt voorop als het gaat om het programmeren van verspanende bewerkingen (van 2,5D tot vijfassig simultaan) en additive manufacturing.

De nieuwe versie van Open Mind hyperMILL versie 2021.2 biedt een hoger gebruiksgemak en verbeterde bewerkingsstrategieën. (foto: Open Mind)

Verschillende nieuwe functies in versie 2021.2 zorgen voor een verbeterde bewerking bij het finishen van 3D-vormen. Zo is de sortering van gereedschapspaden geoptimaliseerd, waardoor terugtrekkingen worden verminderd en meer homogene gereedschapspaden worden gecreëerd.

De functie ‘Smooth overlap’ zorgt voor een overgangsvrije bewerking. De optie ‘Trim toolpath to stock’ vermijdt onnodige gereedschapspaden. Bovendien kan nu ook een vrije gereedschapsgeometrie worden gebruikt voor de berekening en simulatie van de gereedschapsbanen.

Op NC-code gebaseerde machinesimulatie

HyperMILL Virtual Machining maakt simulaties en analyses met een hoge nauwkeurigheid mogelijk omdat het werkt met de echte NC-codes. Twee van de belangrijkste verbeteringen in versie 2021.2: Overtredingen van de asbeperkingen worden gedetecteerd en bewegingssequenties worden dienovereenkomstig geoptimaliseerd.

Om dit te doen, kan de Optimizer-tool G1-gereedschapspaden verbreken, een nieuwe paring vinden binnen de aslimieten en doorgaan met bewerken. Vervolgens worden de aan- en terugloopbewegingen soepel gekoppeld aan de gereedschapsbanen en gecontroleerd op botsingen. Dit zorgt ervoor dat de asgrenzen niet worden overschreden.

CAM voor 3D-printen

HyperMILL is tevens geschikt voor de gemakkelijke en betrouwbare programmering van additive manufacturing. HyperMILL Additive Manufacturing is in de nieuwe versie uitgebreid met de Weave-modus. Hier wordt een gereedschapspad in een golfvormige of zigzagbeweging gegenereerd om materiaal aan te brengen op contouren of opvulgebieden.

Hierdoor kan het toepassingsgebied worden verbreed en de aanbrengdikte worden vergroot voor de individuele beweging. De continue toepassing verbetert ook de metallurgische eigenschappen van het aangebrachte materiaal.

Uitlijning met één druk op de knop

Open Mind optimaliseert de werkvoorbereiding met hyperMILL BEST FIT. In plaats van de werkstukken in de opspanning handmatig uit te lijnen met het NC-programma, lijnt het hyperMILL CAM-systeem het NC-programma automatisch uit op de positie van het onderdeel.

De nieuwe functie maakt optimaal gebruik van de opties die worden geboden door de virtuele machine in het CAM-programma en de communicatie met een vijfassig bewerkingscentrum dat in staat is tot 3D-metingen om de onzekerheid die gepaard gaat met handmatige uitlijning te elimineren.

CAD voor CAM-gebruikers

Met hyperCAD-S biedt Open Mind een eigen CAD-programma in haar productsuite dat is afgestemd op de behoeften van CAM-programmeurs. Belangrijke innovaties zijn dit keer extra bestandsformaten voor import en export. De nieuwe hyperCAD-S-versie biedt drie extra formaten voor het importeren van bestanden: SAT als standaard ACIS-tekst en OBJ en 3MF voor het importeren van mesh-gegevens.

Meer overzicht

Een kleine maar subtiele verandering wordt geboden door de visualisatiemogelijkheden: Via het snelmenu kan per opdracht de gebruikte voorraad zichtbaar worden gemaakt. Ook kan de weergave van entiteiten die in een taak worden gebruikt, zoals curven, vlakken of punten, nu eenvoudig met een druk op de knop worden in- en uitgeschakeld wanneer de entiteiten zijn geselecteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Verspanen

Meerwaarde hyperMILL is goud waard

07-02 Het familiebedrijf werd in 1966 gesticht door grootvader Marcus Dhont. Als gediplomeerd horlogemaker startte…

Automatisering

OPEN MIND verwerft meerderheidsbelang in MES-fabrikant Hummingbird

02-02 Met de overname van Hummingbird Systems breidt OPEN MIND zijn portfolio van genetwerkte, gedigitaliseerde…

Automatisering

Uitbreiding hyperMILL met nieuwe functies en geoptimaliseerde strategieën

06-12 hyperMILL Virtual Machining draait om het betrouwbaar genereren, optimaliseren en simuleren van de NC-code.…

Automatisering

Cadac toont CAM-mogelijkheden Autodesk bij Promas

01-11 De huidige trend naar multi-tasking draaibanken is duidelijk merkbaar en bedrijven hebben naast de…

Verspanen

Werkstuk uitlijnen met één druk op de knop

07-07 Deze methode bespaart tijd en verhoogt de procesbetrouwbaarheid. Dit komt vooral tot uiting bij…

Automatisering

Nieuwe versie Edgecam nu standaard met Designer

30-06 De Designer Companion licentie is met de komst van Edgecam 2022.0 automatisch toegevoegd voor…

Automatisering

Automatisering CAM-programmering groeit sterk

19-04 “Hoe krachtiger de bewerkingscentra en de gereedschappen worden, hoe vaker CAM-programmering een knelpunt wordt”,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X