Open Mind introduceert hyperMILL versie 2021.2

Open Mind heeft versie 2021.2 van de hyperMILL CAD/CAM-suite geïntroduceerd. De nieuwe versie biedt een hoger gebruiksgemak, verbeterde bewerkingsstrategieën en verdere opties voor datacommunicatie. De software loopt voorop als het gaat om het programmeren van verspanende bewerkingen (van 2,5D tot vijfassig simultaan) en additive manufacturing.

De nieuwe versie van Open Mind hyperMILL versie 2021.2 biedt een hoger gebruiksgemak en verbeterde bewerkingsstrategieën. (foto: Open Mind)

Verschillende nieuwe functies in versie 2021.2 zorgen voor een verbeterde bewerking bij het finishen van 3D-vormen. Zo is de sortering van gereedschapspaden geoptimaliseerd, waardoor terugtrekkingen worden verminderd en meer homogene gereedschapspaden worden gecreëerd.

De functie ‘Smooth overlap’ zorgt voor een overgangsvrije bewerking. De optie ‘Trim toolpath to stock’ vermijdt onnodige gereedschapspaden. Bovendien kan nu ook een vrije gereedschapsgeometrie worden gebruikt voor de berekening en simulatie van de gereedschapsbanen.

Op NC-code gebaseerde machinesimulatie

HyperMILL Virtual Machining maakt simulaties en analyses met een hoge nauwkeurigheid mogelijk omdat het werkt met de echte NC-codes. Twee van de belangrijkste verbeteringen in versie 2021.2: Overtredingen van de asbeperkingen worden gedetecteerd en bewegingssequenties worden dienovereenkomstig geoptimaliseerd.

Om dit te doen, kan de Optimizer-tool G1-gereedschapspaden verbreken, een nieuwe paring vinden binnen de aslimieten en doorgaan met bewerken. Vervolgens worden de aan- en terugloopbewegingen soepel gekoppeld aan de gereedschapsbanen en gecontroleerd op botsingen. Dit zorgt ervoor dat de asgrenzen niet worden overschreden.

CAM voor 3D-printen

HyperMILL is tevens geschikt voor de gemakkelijke en betrouwbare programmering van additive manufacturing. HyperMILL Additive Manufacturing is in de nieuwe versie uitgebreid met de Weave-modus. Hier wordt een gereedschapspad in een golfvormige of zigzagbeweging gegenereerd om materiaal aan te brengen op contouren of opvulgebieden.

Hierdoor kan het toepassingsgebied worden verbreed en de aanbrengdikte worden vergroot voor de individuele beweging. De continue toepassing verbetert ook de metallurgische eigenschappen van het aangebrachte materiaal.

Uitlijning met één druk op de knop

Open Mind optimaliseert de werkvoorbereiding met hyperMILL BEST FIT. In plaats van de werkstukken in de opspanning handmatig uit te lijnen met het NC-programma, lijnt het hyperMILL CAM-systeem het NC-programma automatisch uit op de positie van het onderdeel.

De nieuwe functie maakt optimaal gebruik van de opties die worden geboden door de virtuele machine in het CAM-programma en de communicatie met een vijfassig bewerkingscentrum dat in staat is tot 3D-metingen om de onzekerheid die gepaard gaat met handmatige uitlijning te elimineren.

CAD voor CAM-gebruikers

Met hyperCAD-S biedt Open Mind een eigen CAD-programma in haar productsuite dat is afgestemd op de behoeften van CAM-programmeurs. Belangrijke innovaties zijn dit keer extra bestandsformaten voor import en export. De nieuwe hyperCAD-S-versie biedt drie extra formaten voor het importeren van bestanden: SAT als standaard ACIS-tekst en OBJ en 3MF voor het importeren van mesh-gegevens.

Meer overzicht

Een kleine maar subtiele verandering wordt geboden door de visualisatiemogelijkheden: Via het snelmenu kan per opdracht de gebruikte voorraad zichtbaar worden gemaakt. Ook kan de weergave van entiteiten die in een taak worden gebruikt, zoals curven, vlakken of punten, nu eenvoudig met een druk op de knop worden in- en uitgeschakeld wanneer de entiteiten zijn geselecteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

13-09 De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het…

Automatisering

Open Mind pakt uit met hyperMILL op EMO

17-07 De Duitse CAD/CAM-ontwikkelaar is zich bewust van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Automatisering

hyperMILL 2023 is sneller, krachtiger en nog completer

11-01 Open Mind heeft hyperMILL 2023 uitgerust met een bewerkingsstrategie voor omgekeerde verzinkingen. De besturing…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Licentie om te besparen

10-11 Aesculap heeft een hoogwaardige afdeling voor prototypebouw, waar vrijwel alle nieuwe productontwikkelingen vorm krijgen.…

Automatisering

Werken met waardevolle CAD informatie

08-11 Glovius software is hiervoor een uitermate geschikt hulpmiddel. Deze software is een product van…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema