Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 kondigen samenwerking aan

Sandvik Coromant heeft een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd met Autodesk. De aankondiging markeert een langdurige samenwerking tussen de merken, welke significante voordelen zal bieden voor de toekomst van Computer-Aided Manufacturing (CAM).

De eerste stap van de samenwerking zal één van de meest voorkomende uitdagingen bij het werken in CAM aanpakken, namelijk de complexe taak om snijgereedschappen te specificeren om de meest effectieve manier te bepalen waarop ze gebruikt worden.

Met de introductie van meer dan 2.500 nieuwe producten per jaar, staat Sandvik Coromant bekend vanwege haar expertise op het gebied van bewerkingsoplossingen. Het samenwerkingsverband zal Sandvik Coromant is staat stellen deze kennis met nog meer CAM-gebruikers in Autodesk Fusion 360 te delen. “De hedendaagse wereld van de maakindustrie wordt steeds competitiever,” legt Jonas Ström uit, Product Manager bij Sandvik Coromant.

Hij vervolgt: “Materialen zijn lichter, harder en sterker, machines zijn geavanceerder, series kleiner en het ontwerp van het werkstuk wordt steeds complexer. Dit alles leidt tot een toenemende noodzaak voor CAM-programmering en bekwame CAD-gebruikers. Als ingenieurs ontdekken CAM-gebruikers graag nieuwe technologieën en testen ze graag oplossingen, maar ze zijn vaak beperkt door de tijdsrestricties die gepaard gaan met CNC-bewerking. Door hen met één druk op de knop toegang te geven tot gereedschapsinformatie, aanbevelingen en kennis van unieke bewerkingsmethoden, hopen we hun proces te vereenvoudigen.”

Kortere insteltijden en minder fouten

CAM-gebruikers vertrouwen doorgaans op het handmatig overdragen van gegevens uit gereedschapscatalogi en het invoeren van de parameters in de CAM-software. Dit proces is vaak erg arbeidsintensief en kan de time-to-market verwachtingen doen toenemen. “Produceren en het verspanen van metaal zijn op zich al complexe processen en ze worden vaak moeilijker gemaakt door het handmatig beheren van de gereedschapsinformatie, hetgeen resulteert in vertraagde insteltijden en meer kans op bewerkingsfouten”, zegt Srinath Jonnalagadda, Vice President van bedrijfsstrategie voor ontwerp en productie bij Autodesk. “Door het combineren van onze CAM-software-oplossingen met Sandvik Coromant’s kennis en expertise op het gebied van gereedschappen, helpen wij klanten tijd te besparen en efficiëntie te verbeteren in de voorbereidingsfase.”

Het Autodesk samenwerkingsverband maakt deel uit van een langetermijnvisie voor Sandvik Coromant. De twee bedrijven hebben gelijksoortige doelen: klanten helpen concurrerend te blijven met nieuwe technologieën en het bieden van digitale ontwerp- en productie-oplossingen. De eerste stap in dit nieuwe samenwerkingsverband zal de tijdrovende manier van dataselectie verwijderen door aan de Autodesk-klanten toegang te bieden tot de Sandvik Coromant gereedschapsdata.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Grootste kotterbaar ter wereld

13-02 Het gigantische draaibankgereedschap wordt gebruikt voor het produceren van nauwkeurige metalen componenten voor een…

Personeel en Opleiding

Technologiegestuurde duurzaamheid trekt jong talent aan

12-07 KPMG’s onderzoek biedt een grimmig inzicht in de talentmarkt. Volgens het onderzoek, is het…

Verspanen

Heavy-duty volhardmetalen vingerfrezen

29-03 Deze nieuwe generatie hardmetaalsoorten zijn voorzien van de Zertivo 2.0 coating, welke hoge productiviteit…

Verspanen

Complexe kenmerken draaien met één gereedschap

08-03 In de afgelopen jaren is er sprake van een enorme ontwikkeling op het gebied…

Verspanen

Efficiënt verspanen is sturen op data

30-11 Met behulp van data uit het productieproces wordt het mogelijk om beslissingen op basis…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Verspanen

Lucht- en ruimtevaartindustrie kan niet meer om digitalisering heen

08-06 De aerospacesector heeft te maken met unieke productie-uitdagingen. De complexiteit van de vormen en…

Verspanen

Betere bewakings- en besturingssystemen essentieel voor automotive

18-05 Talloze grote spelers in de automotive wereld implementeren gedigitaliseerde processen voor het verbeteren van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?