RVS arreteerbouten in Halder-programma

Systomatic presenteert het supplement 2013 voor de Halder-catalogus norm-, machine- en bediendelen. Nieuw in het programma zijn onder andere de RVS arreteerbouten.

Deze arreteerbouten zijn een aanvulling op het reeds bestaande programma arreteerbouten. Afhankelijk van de uiteindelijke toepassing zijn de nieuwe RVS arreteerbouten beschikbaar zonder zeskant, met zeskant en met zeskant en arretering. Voor de arreteerbout zonder zeskant is een bijbehorend montagegereedschap mee te leveren. Elk model is leverbaar in vier verschillende uitvoeringen, met afmetingen uiteenlopend van M10 tot M20.

Arreteerbouten (lees: vergrendelpennen of indexbouten) zijn te gebruiken in onder andere de medische sector, de maritieme wereld en de voedingsmiddelenindustrie voor het vergrendelen of positioneren van werkstukken of gereedschappen, maar ook voor het op hoogte instellen van bureaus, bedden, stoelen en constructies. Bij de modellen met arretering kan de knop na het uittrekken 90° worden gedraaid en vervolgens door de inkeping worden geborgd (als de arreteerpen niet naar buiten mag staan). Voor alle modellen zijn contramoeren (conform ISO 8675 (DIN 439)) apart bij te bestellen.

Nieuw in het pakket is verder de 23230-serie aandrukelementen om product/werkstukken aan te drukken en/of te positioneren. Deze serie bestaat uit vier modellen met uiteenlopende opnamemogelijkheden. Zo zijn de modellen leverbaar met draadbus, kogelpunt, afgeronde stift en prisma. Bij de uitvoeringen met draadbus kan een individueel aan het werkstuk aangepast element worden ingezet. De van gegalvaniseerd staal vervaardigde aandrukelementen zijn leverbaar met een afmeting variërend van M12 tot M20. Het bijbehorende montageblok is gemaakt van geplastificeerd Zamak.

Dit is slechts een greep uit de noviteiten. Het complete Halder-assortiment bestaat inmiddels uit zo’n 10.000 verschillende machinecomponenten. Componenten variërend van verende drukstukken tot basisopspanplaten.

Het 20 pagina’s tellende, volledig in kleur uitgevoerde supplement is verkrijgbaar in print. Alle 2D- en 3D tekeningen in het supplement zijn beschikbaar voor diverse tekenpakketten. Deze zijn gratis te downloaden op de website www.systomatic.nl.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe NSK-catalogus rond precisie machinecomponenten

09-09 In de nieuwe editie van haar catalogus met precisie machinecomponenten geeft NSK een actueel…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?