SAC wint eerste award High Tech Platform

0

Op donderdag 4 september vond het eerste Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres plaats in het Evoluon in Eindhoven. Het programma bestond uit een drietal onderdelen: de onthulling van de nieuwe High Tech Bedrijvengids 2014/2015, twee keynote lezingen en de verkiezing en uitreiking van de eerste Inspiratie & Innovatie Award.

Na de officiële opening en de presentatie van de nieuwe High Tech Bedrijvengids gaf de eerste spreker Wim de Ridder een kijk in de toekomst van innovaties met zijn presentatie ‘Verken de wereld waar de toekomst is begonnen’. Daarna was het de beurt aan ras-entertainer Daan Quakernaat die de zaal meenam naar het verleden in de tijd waarin kathedralen werden gebouwd. Beide sprekers inspireerden de aanwezigen om te innoveren en te ondernemen.

Voor de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award presenteerden de vijf genomineerde leden van het High Tech Platform elk in 2 minuten hun innovatie, waarna de ruim 140 aanwezigen in de zaal mochten stemmen. Na enkele spannende minuten werd SAC Nederland met haar innovatie PDM verkozen tot de eerste winnaar. PDM (Particle Deposition Monitor) is een toestel en methode gekoppeld tot een geheel om grootschalig de deeltjesneerslag rond processen in een cleanroom in beeld te brengen.

Het jaarcongres is een nieuw initiatief van Mikrocentrum om alle leden van het High Tech Platform in een informele setting bij elkaar te brengen. De nieuwe editie van de High Tech Bedrijvengids is opnieuw uitgebreid en omvat nu 565 bedrijven en instellingen uit de high tech industrie.