‘Samenwerking in automotive belangrijker dan ooit’

0

200 bezoekers namen op 7 en 8 juni deel aan het Automotive Congress op de Automotive Campus in Helmond. De 11e  editie van dit evenement was groots aangepakt: in een grote tent op het terrein van de campus hadden alle bezoekers en standhouders de ruimte om elkaar te ontmoeten en inspireren.

Bezoekers kregen inspirerende verhalen te horen van bedrijven als Valeo, DS Automobiles, TomTom, Schaeffler, HTSM, Mov’eo, NXP Semiconductors en Fraunhofer Institut. Daarnaast presenteerden 33 organisaties hun dienst en/of product op de beursvloer.

Uitdagingen binnen de automotive industrie
Het congres werd georganiseerd door AutomotiveNL, Mikrocentrum en RAI Automotive Industry met ‘Challenges for the Automotive Industry’ als centraal thema. Naast de plenaire sessies en de beursvloer werden er tours georganiseerd naar DAF Trucks en vonden er diverse parallelle sessies plaats met thema’s als Smart Mobility, Green Mobility, Manufacturing & Logistics en Materials & Design.

Een belangrijk moment tijdens het congres was het officiële tekenmoment van het Partners International Business (PIB) programma door 22 organisaties met als doel gezamenlijk de kansen op het gebied van Green- en Smart Mobility in Frankrijk te benutten.

Jean Pierre Heijster, manager van het Automotive Congress, geeft aan dat hij blij is met de hulp van het Mikrocentrum, RAI Automotive Industry en alle sponsoren. “Zonder al deze partijen was het ons niet gelukt, want in deze wereld waar zoveel gebeurt op het gebied van automotive en mobiliteit is samenwerking toch belangrijk. We kijken terug op een mooie en succesvolle editie, waar bezoekers werden geïnformeerd en betrokken bij de uitdagingen / kansen binnen de automotive industrie.”

Klik hier voor een korte sfeerimpressie van het congres.