Samenwerking EKH en LEEA maakt hijsen veiliger

EKH (Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen) en LEEA (Lifting Equipment Engineers Association) gaan nauwer samenwerken. Veilig hijsen is daarbij het centrale uitgangspunt.

Beide organisaties hebben als doel om de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden binnen de hijs- en hefindustrie naar het hoogst mogelijke niveau te brengen.

Beide organisaties hebben als doel om de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden binnen de hijs- en hefindustrie naar het hoogst mogelijke niveau te brengen. Door het uitwisselen van ervaringen, werkvoorschriften en expertise, kunnen de leden van EKH en LEEA nog beter ondersteund worden. Dit biedt de gebruikers (werkgevers én werknemers) van hijs- en hefmiddelen meer zekerheid dat ze met veilige middelen werken.

Industrie vooruit helpen

LEEA is een wereldwijde handelsvereniging die meer dan 1.200 leden in ruim 70 landen vertegenwoordigt. EKH is de overkoepelende vereniging voor erkende keurbedrijven voor hijs- en hefapparatuur, met 65 leden gevestigd in Nederland. Doordat de uitgangspunten van beide organisaties vergelijkbaar zijn, zal de samenwerking van hijsexperts maximale synergie opleveren om beider visie te realiseren en de industrie vooruit te helpen.

Ross Moloney, CEO van LEEA: “Deze stap is niet alleen gunstig voor onze leden, maar gaat ook over het samenstellen van een netwerk van partners die samen kunnen pleiten voor verbeterde veiligheidsstandaarden wereldwijd, wat een cruciaal aspect is van onze internationale aanpak.”

Leden beter ondersteunen

Maarten van der Velden, voorzitter van EKH: “Met deze samenwerking kunnen wij onze leden nog beter ondersteunen, door ze exclusief toegang te geven tot het wereldwijde kennissysteem van LEEA op het gebied van richtlijnen, technische vragen, nieuws, relevante documenten en veiligheidswaarschuwingen. Samen streven we de hoogste standaard in de wereldwijde hijsindustrie na. En nog belangrijker, we maken hijsen voor de gebruiker veiliger.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Nieuwe kettingtakelkraan Konecranes draagt tot 5 ton

19-03 Konecranes breidt haar reeks industriële kranen uit met de nieuwe CLX kettingtakelkraan, die geschikt…

Geen categorie

Wendbare 5-assige Volvo voor Gaffert

10-06 Gaffert in Veghel heeft onlangs een 5-assige Volvo FH 500 tridem met een Cormach…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV