Nieuwe kettingtakelkraan Konecranes draagt tot 5 ton

Konecranes breidt haar reeks industriële kranen uit met de nieuwe CLX kettingtakelkraan, die geschikt is voor diverse toepassingen, dankzij de individuele configureerbaarheid en nieuwe opties. Het draagvermogen van deze kraan kan, afhankelijk van de configuratie, oplopen tot 5 ton. Bovendien is de nieuwe kraan voorzien van diverse functies die de werkzaamheden vereenvoudigen.

De nieuwe CLX kettingtakelkraan stelt de gebruiker in staat lasten tot 5 ton comfortabel te hijsen en te positioneren, omdat deze is voorzien van een ergonomische afstandsbediening, die werd ontworpen voor een intuïtief eenhandsgebruik. De inverterregeling voor besturing van loopkat en kraan, evenals de snelheidsoverbrenging voor 6:1 hijsen, staan tevens hoge hijssnelheden en nauwkeurige lastpositionering toe.

Dit resulteert in een hoger aantal hijs- en positioneringsprocedures per tijdseenheid, waardoor de productiviteit van de processen toeneemt. De CLX kettingtakelkraan is voorzien van een aantal duurzame componenten voor een lange levensduur, die eenvoudiger te onderhouden zijn en een verbeterde veiligheid bieden. De componenten omvatten verder een nieuw ontworpen magnetische rem, die geen afstelling vereist tijdens een levensduur van meer dan 1 miljoen hijsprocedures – en die de veiligheid van de last garandeert in geval van koppelingsslijtage en bij een potentiële stroomuitval. Bovendien bezitten de kranen een mechanische veiligheidskoppeling, die beschermt tegen overbelasting en die een hoog veiligheidsniveau garandeert.
Het ontwerp van de CLX kettingtakel dat werd bekroond met de Red Dot Design Award en de German Design Award 2015, is dus veilig en tevens eenvoudig in het onderhoud. De aluminium framekap verleent de kettingtakel een speciaal solide uiterlijk. Het apparaat is tegelijkertijd eenvoudig voor monteurs toegankelijk via een serviceopening.

Veelzijdig
De CLX kettingtakelkraan van Konecranes kan worden ingezet voor individuele toepassingen, assemblagewerkzaamheden, in werkplaatsen, en overal waar een nauwkeurige verplaatsing van kwetsbare lasten is vereist. De flexibiliteit van de kraan is voornamelijk het gevolg van het feit dat het hijsvermogen, de hijshoogte, hijssnelheid, en het hijsbereik individueel kunnen worden geconfigureerd voor de gewenste toepassing. Dankzij de compacte bouw is de kraan ook geschikt voor de inzet in krap bemeten werkplaatsen. Bovendien voldoet de CLX kettingtakel aan beschermingsgraad IP55, wat inhoudt dat deze ook kan worden toegepast onder zware omstandigheden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Samenwerking EKH en LEEA maakt hijsen veiliger

16-08 Beide organisaties hebben als doel om de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden binnen de hijs- en…

Geen categorie

Konecranes maakt kranen nog intelligenter

21-07 Konecranes heeft zijn Smarton heavy duty bovenloopkraan, die hijst van 6,3 tot 250 ton…

Geen categorie

Konecranes biedt oplossingen voor diverse hijsprocessen

24-07 Konecranes levert hijsapparatuur die voldoet aan alle vereisten van het vloerloos intern transport. Oplossingen,…

Geen categorie

Wendbare 5-assige Volvo voor Gaffert

10-06 Gaffert in Veghel heeft onlangs een 5-assige Volvo FH 500 tridem met een Cormach…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen