Samenwerking Magistor en ATS EdgeIT

Magistor, leverancier van verspanende gereedschappen, is een samenwerking aangegaan met ATS EdgeIT, leverancier van het CADCAM-pakket Edgecam. Kern van de samenwerking is dat alle verspanende condities van de hardmetaal frezen van MA Ford nu zijn opgenomen in Edgecam. Hierdoor kan een gebruiker van MA Ford frezen de condities hiervan direct uit de bibliotheek van Edgecam halen.

“Hoe makkelijk is dat wel niet”, zegt Ferry Jansen, technisch commercieel adviseur Zuid West van Magistor. Hij heeft samen met sales manager Jasper Verbunt van ATS EdgeIT het initiatief voor deze samenwerking genomen. De twee kennen elkaar goed en zijn van mening dat de metaalsector kan profiteren van deze krachtenbundeling tussen de gereedschappenleverancier en de CADCAM-reseller. Verbunt licht toe: “Je hoeft als gebruiker de tooldata van de MA Ford frezen niet meer zelf uit te rekenen. Voedingen en toerentallen bij bepaalde materialen komen vanaf een database, die je kunt downloaden vanaf de website www.edgecam.nl. Dat scheelt tijd. Per gereedschap al gauw een paar minuten en dat kan zo maar oplopen tot 10 minuten per product.”

Smartstart CADCAM
“Maar voor Magistor en ATS EdgeIT is deze samenwerking natuurlijk ook aantrekkelijk”, aldus Jansen. “Om te beginnen zijn de frezen van MA Ford uitstekend geschikt voor gebruik met Edgecam en door de krachten te bundelen kom je allebei verder en vergroot je je gebied.”
Onderdeel van de afspraken is dat een verspaner die het volledige Edgecam systeem aanschaft, daarbij een set van vier MA Ford frezen (type 278XT, 177XR of 137V) naar keuze cadeau krijgt. Als exclusief industriepartner van ATS EdgeIT mogen de adviseurs van Magistor hun klanten de mogelijkheid bieden om 6 maanden lang kosteloos te werken met het Smartstart CADCAM systeem, een Edgecam Essential systeem voor frees- of draaimachines. Naast de aankoop van één van de eerdergenoemde MA Ford freessets is het volgen van de opleiding voor het gebruik van dit systeem de enige andere voorwaarde om hiervan gebruik te kunnen maken. De opleiding wordt verzorgd door ATS EdgeIT en is een onderdeel van het kosteloze aanbod.

Seminars
Jansen en Verbunt zien de opname van de tooldata van de frezen van MA Ford in Edgecam als een begin. In een later stadium zullen wellicht ook de boren toegevoegd worden. Magistor en ATS EdgeIT zullen ook over en weer tips gaan uitwisselen en ze willen dit jaar twee à drie interessante seminars voor hun klanten gaan organiseren, onder meer over de toepassing van MA Ford frezen in combinatie met de Waveform voorfreesstrategie van Edgecam.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Automatisering

Gebrema realiseert kortere doorlooptijden met VISI CADCAM voor vijfassig frezen

01-03 De gereedschapsmakerij van Gebrema is uitgerust met een geavanceerd machinepark. Hier worden de matrijzen…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021