Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

MetaalNieuws gaat samenwerken met Flam3D, het platform dat zich inspant om het 3D-printen in Nederland en Vlaanderen te doen toenemen. Het belangrijkste doel van deze samenwerking: praktische informatie geven over 3D-printen aan ondernemers in het MKB-metaal.

Het team van Flam3D. V.l.n.r. Kris Binon, Fran Dendooven en Jorn Beeckmans. Zij spannen zich in om het zinvol gebruik van 3D-printen te doen toenemen.

Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen. Flam3D en haar ruim 120 leden zullen de inhoudelijke invulling hiervan verzorgen. Deze leden zijn allemaal bedrijven, onderzoekscentra en onderwijsinstellingen, die actief zijn in de additive manufacturing branche. Samen beschikken zij over een schat aan kennis en informatie op dit gebied, die voor het MKB-metaal interessant is.

Goed advies geven

3D-printen is een verzamelterm voor een reeks relatief nieuwe maaktechnologieën. Deze technieken zijn sterk in opkomst, maar de toepassing ervan in de kleine en middelgrote metaalbedrijven is nog beperkt. Dat heeft wel een reden: het is niet altijd eenvoudig voor (nieuwe) gebruikers om te bepalen óf en hoe zij die nieuwe technologieën succesvol kunnen inzetten. Juist daar kan Flam3D met haar grote netwerk uitkomst bieden.

Het platform kan zorgen voor een goed advies en/of ondernemers in contact brengen met de juiste expert of leverancier(s). “Of je bedrijf nu machines maakt, in de voedingssector actief is, kunst, design of auto-onderdelen produceert: in elke sector kunnen we voorbeelden laten zien van toepassingen die bedrijven hebben geholpen”, zegt directeur Kris Binon van Flam3D. “Ook voor de lezers van MetaalNieuws geldt: we kijken graag in vertrouwen mee naar hun innovaties, competitiviteit, kortere doorlooptijd, een beter product of een besparing. Ze kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies.”

Doelstelling

Dit aanbod past bij de doelstelling van Flam3D om het zinvol gebruik van 3D-printen te doen toenemen. De organisatie spant zich op verschillende manieren in voor haar leden. Bijvoorbeeld door nieuwe (business)links tussen de leden onderling te bevorderen. En ook door activiteiten te organiseren die de leden nieuwe prospects kunnen opleveren, zoals informatieavonden, lezingen en beursdeelnames, maar ook matchmakings en individuele begeleiding van prospects.

Daarnaast zet Flam3D in op onderwijs en educatie, standaardisatie en certificering, ondersteunen R&D-projecten van leden, pleiten voor aangepaste AM-regelgeving en ondersteuning bij eventuele lobby-dossiers. Flam3D blijft echter steeds neutraal en onafhankelijk: de organisatie heeft zelf geen belang bij een verkoop of advies. Op de website van Flam3D is uitgebreide informatie te vinden over 3D-printen en alle activiteiten van het platform. Via deze website kunt u ook voor al uw vragen in contact komen met de medewerkers van Flam3D.

Lees hieronder de volledige 3D-printpagina in de nieuwe editie van MetaalNieuws.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Intelligente supersnelle camera voorkomt fouten bij 3D-printen

03-10 De technologie erachter werd ontwikkeld binnen Vision-in-the-Loop (VIL), een imec.icon-innovatieproject in samenwerking met Flanders…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

TechnishowNieuws

TechniShow geeft antwoord op alle vragen over 3D printen

10-08 Met twee pleinen wordt 3D printen één van de hoofdthema’s tijdens TechniShow. Op het…

3D

Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

18-07 Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat…

3D

Industrieel 3D-printen: van prototyping naar serieuze productietechnologie

13-07 3D-printen ontwikkelt zich in rap tempo als digitale productietechnologie. Bedrijven zetten het in om…

3D

Start met 3D-printen en lift mee op groeiend marktpotentieel

04-07 Deze infosessie vond plaats bij Poly Products in Werkendam. De bijeenkomst werd georganiseerd met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X