Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

MetaalNieuws gaat samenwerken met Flam3D, het platform dat zich inspant om het 3D-printen in Nederland en Vlaanderen te doen toenemen. Het belangrijkste doel van deze samenwerking: praktische informatie geven over 3D-printen aan ondernemers in het MKB-metaal.

Het team van Flam3D. V.l.n.r. Kris Binon, Fran Dendooven en Jorn Beeckmans. Zij spannen zich in om het zinvol gebruik van 3D-printen te doen toenemen.

Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen. Flam3D en haar ruim 120 leden zullen de inhoudelijke invulling hiervan verzorgen. Deze leden zijn allemaal bedrijven, onderzoekscentra en onderwijsinstellingen, die actief zijn in de additive manufacturing branche. Samen beschikken zij over een schat aan kennis en informatie op dit gebied, die voor het MKB-metaal interessant is.

Goed advies geven

3D-printen is een verzamelterm voor een reeks relatief nieuwe maaktechnologieën. Deze technieken zijn sterk in opkomst, maar de toepassing ervan in de kleine en middelgrote metaalbedrijven is nog beperkt. Dat heeft wel een reden: het is niet altijd eenvoudig voor (nieuwe) gebruikers om te bepalen óf en hoe zij die nieuwe technologieën succesvol kunnen inzetten. Juist daar kan Flam3D met haar grote netwerk uitkomst bieden.

Het platform kan zorgen voor een goed advies en/of ondernemers in contact brengen met de juiste expert of leverancier(s). “Of je bedrijf nu machines maakt, in de voedingssector actief is, kunst, design of auto-onderdelen produceert: in elke sector kunnen we voorbeelden laten zien van toepassingen die bedrijven hebben geholpen”, zegt directeur Kris Binon van Flam3D. “Ook voor de lezers van MetaalNieuws geldt: we kijken graag in vertrouwen mee naar hun innovaties, competitiviteit, kortere doorlooptijd, een beter product of een besparing. Ze kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies.”

Doelstelling

Dit aanbod past bij de doelstelling van Flam3D om het zinvol gebruik van 3D-printen te doen toenemen. De organisatie spant zich op verschillende manieren in voor haar leden. Bijvoorbeeld door nieuwe (business)links tussen de leden onderling te bevorderen. En ook door activiteiten te organiseren die de leden nieuwe prospects kunnen opleveren, zoals informatieavonden, lezingen en beursdeelnames, maar ook matchmakings en individuele begeleiding van prospects.

Daarnaast zet Flam3D in op onderwijs en educatie, standaardisatie en certificering, ondersteunen R&D-projecten van leden, pleiten voor aangepaste AM-regelgeving en ondersteuning bij eventuele lobby-dossiers. Flam3D blijft echter steeds neutraal en onafhankelijk: de organisatie heeft zelf geen belang bij een verkoop of advies. Op de website van Flam3D is uitgebreide informatie te vinden over 3D-printen en alle activiteiten van het platform. Via deze website kunt u ook voor al uw vragen in contact komen met de medewerkers van Flam3D.

Lees hieronder de volledige 3D-printpagina in de nieuwe editie van MetaalNieuws.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

12-04 Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat…

3D

Bijeenkomst over mogelijkheden 3D-printen

28-03 Tijdens deze bijeenkomst bij de 3D Makers Zone in Haarlem worden praktische use cases…

3D

Innovatiehotspot Perron038 kan positie verstevigen

23-02 Wethouder economie René de Heer en Marius Woldberg, directeur van Perron038, ondertekenden onlangs de…

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

3D

Eerste 3D-geprinte drukvat van Shell gecertificeerd

17-01 Shell is het eerste bedrijf in Europa dat van een derde partij een CE-certificering…

3D

Nieuwe methode bepaalt ‘vloeibaarheid’ van 3D-print poeders

10-01 Poeders zijn een unieke vorm van materiaal. Ze kunnen worden gecomprimeerd en wanneer ze…

3D

FPT-VIMAG pleit voor meer 3D-print kennis en introduceert informatieve infographic

05-01 Daarom introduceert FPT-VIMAG een interactieve 3D-Printing infographic om het mkb en de Nederlandse maakindustrie…

3D

Europese subsidie voor 3D-printkompas

10-11 Aan dit project werkt een consortium van verschillende bedrijven en kennisinstellingen uit Noord-Nederland met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X