Scheepsleverancier Klevenberg kiest voor Hyster

0

Met de recente ingebruikname van twintig nieuwe Hyster hef- en magazijntrucks is Klevenberg Shipping Center uit Rotterdam de komende jaren verzekerd van een betrouwbare intern transportinzet.

Jaarlijks doen meer dan 33.000 zeeschepen en 130.000 binnenvaartschepen de haven van Rotterdam aan. Die schepen dienen allemaal bevoorraad te worden. Om ervoor te zorgen dat de schepen niet langer dan strikt noodzakelijk in de haven liggen, is een gestroomlijnde logistiek essentieel. Bij Klevenberg Shipping Center weten ze hier alles van. Op doordachte wijze zorgt de dienstverlener uit Rotterdam er al meer dan 100 jaar voor dat alle schepen op het juiste moment worden voorzien van de benodigde goederen. “Vanuit ons 11.000 m2 tellende warehouse leveren we wereldwijd duizenden goederen, variërend van tandpasta en verse groentes tot spare parts”, legt directeur Cees Maat uit.

Betrouwbaarheid cruciaal
“Een betrouwbare intern transportvloot is daarbij cruciaal”, vult warehouse manager Steije Dijksman aan. Logisch dus, dat Klevenberg zich zorgvuldig oriënteerde toen onlangs het leasecontract van een groot deel van die vloot afliep. “Onze vloot telt 25 trucks, waarvan 80 procent wordt geleased. Bij de keuze voor een nieuwe partner en de nieuwe trucks hebben we vooral gelet op inzetbaarheid en gebruiksvriendelijkheid”, vervolgt Dijksman.

Bewapend met een gedetailleerde beoordelingslijst voelden de chauffeurs demotrucks van verschillende merken wekenlang aan de tand. Zij letten onder meer op ergonomie, zicht, comfort en bediening van de trucks. Het management beoordeelde ondertussen vooral kosten en organisatorische aspecten, zoals een snelle responstijd. “Stilstand is immers uit den boze”, licht Dijksman toe.

De uiteindelijke keuze viel op Hyster en Heffiq. De Hyster importeur leverde vier reachtrucks, type R1.6, twee elektrische vorkheftrucks, type J3.0XN, en 14 meerijd elektropallettrucks, type P2.0S, die voor een periode van 60 maanden worden geleased. Het onderhoud heeft Klevenberg volledig uitbesteed aan Heffiq. Zo is de dienstverlener de komende jaren volledig ontzorgd en verzekerd van een betrouwbare vloot.