Schunk bouwt serie klemkracht blokken uit

Schunk breidt het programma Tandem klemkracht blokken uit naar een klauwsnelwisselsysteem en een query voor geautomatiseerde machinebelading. Een Quick Finder op de Schunk website maakt het zoeken naar de juiste klemkracht blokken een koud kunstje.

Het is alweer twee jaar geleden dat Schunk haar reeks Tandem klemkracht blokken volledig heeft herzien. De Tandem plus klemkracht blokken ontwikkelen in kleine ruimtes enorme krachten. De eendelige, stijve carrosserie, de wig-haak kinematica en lange, gepolijste klauwgeleiding bieden geconcentreerde spankrachten tot 55 kN. Tegelijkertijd waarborgen ze een uitstekende herhaalbaarheid tot 0,01 mm. Zo zijn de klemkracht blokken ook voor de meest veeleisende freesbewerkingen met een hoge afnamecapaciteit, hoge cycli aantallen en nauwkeurige toleranties geschikt.
De geoptimaliseerde buitencontour en kleine naden voorkomen dat zich vuil nesten vormen of dat spanen en stof in het spanelement binnendringen. Speciale bevestigingsschroeven waarborgen dat de spanner herhaalbaarheid kan worden gewijzigd. De gestandaardiseerde krachtpatsers zijn in een grote verscheidenheid beschikbaar: pneumatisch, hydraulisch, door veer of handmatig bediend, in de maten tussen 64 en 250 mm, met standaard slag, lange slag of als vaste aanslag spanner met een vaste klauw. Ze zijn zowel geschikt voor opzetklauwen met steek en groef als voor klauwen met spitsvertanding.

Flexibele query en snelle klauwwisseling
Speciaal voor de geautomatiseerde belading biedt Schunk sinds kort voor de pneumatisch bediende Tandem KSP plus bij maat 100 een klauw query aan, waarmee de positie van de spanklauwen over de gehele klauwslag heel flexibel kan worden gedetecteerd.

Interne of externe voeding: In een paar eenvoudige stappen kunnen de posities ‘open’ of ‘geklemd’ voor elke gewenste grondklauwen positie ingesteld worden. De query loopt over twee inductieve naderingsschakelaars, die in speciale uitsparingen in de basisklauwen geïntegreerd zijn. Het systeem is autonoom en daarom bijzonder bestand tegen vuil. Aangezien het signaal direct kan worden verwerkt in de machinebesturing kan de klem snel en eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande machines.

Ook bij klauwenwissel kan de Tandem plus scoren: Met het klauwsnelwisselsysteem BWM kan de pneumatische Tandem KSP plus ongeacht de inbouwpositie in minder dan 30 seconden van een nieuwe klauwenset worden voorzien. De herhalingsnauwkeurigheid is 0.02 mm. Aangezien de basisklauwen en de wisselklauwen via een geïntegreerde vorm met elkaar verbonden zijn, blijven de storingsvrije contouren van de spanners ongewijzigd. Een veermechanisme zorgt ervoor dat de wisselklauw in geopende toestand er niet uit valt. Omdat de vergrendeling eventueel van boven, van achteren of van twee zijden bediend kan worden, kan de setup-turbo zonder beperkingen in kleine ruimtes gebruikt worden. Een soepele aandrijving zorgt voor bijzonder eenvoudige bediening.

Het snelwisselsysteem is beschikbaar voor alle Tandem KSP plus klemkracht blokken van maten 100, 160 en 250. Het is geschikt voor standaard klauwen, span- inzetstukken en werkstuk- specifieke wisselklauwen.

Om met zoveel mogelijkheden, het overzicht niet verloren te laten gaan, biedt Schunk op haar website een gratis Quick Finder aan, die de zoektocht naar de optimale klemkracht blokken gemakkelijker maakt. Vijf keer klikken is genoeg, dan geeft de Tool als resultaat de passende modellen aan.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Schunk zet alles betrouwbaar vast met nieuwe klemsystemen

30-11 Als het gaat om het proceszeker opspannen van werkstukken, hebben de Kontec KSC-klemspanners zich…

Verspanen

Ontwikkeling klemtechnologie Mapal gedreven door marktsegmenten

19-05 Mapal werkt intensief samen met klanten uit specifieke markten om de individuele behoeften in…

Verspanen

Klemmen SOLIDGrip van HWR in nieuw jasje

25-03 “HWR heeft gedurende 16 jaar in Duitsland samengewerkt met LANG-Technik en natuurlijk veel ervaring…

Toeleveren

Nauwkeurig borgen, klemmen, geleiden

13-12 Alle producten van Spieth hebben een vorm van klemming en verbinding. Volgens het Spieth…

Werkplaatstechniek

Gereedschappen opslaan en beheren

06-02 Mapal biedt verschillende systemen aan voor het opslaan en beheren van gereedschappen, componenten en…

Featured

Heku Tools toont intelligent kotteren en klemmen

25-10 Heku Tools presenteert op METAVAK enkele innovaties die twee van zijn leveranciers onlangs op…

Featured

Allmatic maakt klemmen intelligent

14-07 De Duitse spansystemenspecialist Allmatic, vertegenwoordigd door Heku Tools, heeft de Clamp Assist ontwikkeld. Dit…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV