Siemens introduceert IP65-beschermd HMI panel en panel-PC

0
142

Siemens heeft haar systeemaanbod van volledig IP65-beschermde HMI-apparatuur (human machine interface) voor gebruik buiten de schakelkasten uitgebreid. De Simatic HMI TP1200 Comfort Panel PRO (PROtected) met zijn 12 inch display en de industriële Panel-PC Simatic IPC477E PRO met zijn 15-, 19- en 22 inch-display onderscheiden zich door hun performance en functionaliteit, en door allerlei geïntegreerde interfaces.

Deze nieuwe apparaten zijn met name geschikt voor high-end toepassingen en complexe visualiseringstaken. De flexibele montagetechnieken zorgen voor een eenvoudige bediening en optimaal zicht op visualisering en proces.

Flexibel inzetbaar
De nieuwe Simatic IPC477E PRO Panel PC geniet van de verbeterde technologie van de E-generatie industriële panel PC’s. Deze wordt met de zesde generatie Intel Core i-processoren, moderne Celeron- of Xeon-processoren geleverd. De panel-PC is verder uitgerust met allerlei interfaces zoals 3x Gigabit Ethernet, 4x USB 3.0 en optioneel 2x COM, zodat hij flexibel kan worden ingezet.

Systeemoplossingen op maat
De extension units (uitbreidingscomponenten) vormen een uitbreiding op de bediening van de volledig IP65-beschermde PRO-apparatuur. De 12 tot 22 inch extension units, bestaande uit standaardcomponenten zoals, basisapparaat, uitbreidingscomponenten, montage-adapter, toetsenbordlade en optioneel toetsenbord in roestvrijstalen IP65-uitvoering, maken systeemoplossingen op maat mogelijk. Ze onderscheiden zich door eenvoudige montage en aansluiting, zijn gebruiksvriendelijk en laten zich eenvoudig aan individuele wensen van de klant aanpassen. Bovendien zijn er tal van bedieningselementen: van meldlampen, keuze- en sleutelschakelaars, noodstop paddenstoel-drukknoppen, USB-interface en RFID-reader tot en met het roestvrijstalen toetsenbord. De bedieningselementen kunnen gemakkelijk en snel worden gelabeld met behulp van labelhouders en inscriptieplaatjes of inscriptieplaatjes en signaalindicatoren. De extension unit is ook leverbaar als Profisafe-model naast het klassiek bedrade en buscompatibele Profinet-model.