Signmaker in Corona-tijd

Er is een nieuw beroep gecreëerd door de coronapandemie; de signmaker. Ze brengen de anderhalvemetersamenleving in beeld. In elke publieke ruimte moeten de coronaregels duidelijk zichtbaar zijn. Gebouwen worden opnieuw bewegwijzerd.

Rood-wit afzetlint is het meest gebruikte markeringslint

Voor alle publieke gebouwen gelden looproutes. Met tape, afzetlint en duizenden stickers wordt richting gegeven met als doel om voldoende afstand van elkaar te houden. Per 1 december worden mondkapjes verplicht in alle publieke ruimten. Wat in het buitenland al gebruikelijk was is nu ook in Nederland de mondkapjesplicht ingevoerd. Het is noodzakelijk om de nog steeds groeiend aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit zal nog wel een periode blijven totdat er een vaccin is die beschermt.

Signing

‘Corona’-signing geeft een gevoel van veiligheid. Als mensen zich houden aan de richtlijnen wordt de kans op besmetting verkleind. Door het constant herhalen van voorzorgsmaatregelen zoals afstand houden en hygiëne worden mensen zich nog meer bewust van de noodzaak. In winkelstraten worden éénrichting looproutes gemaakt die met lint of hekwerk worden afgescheiden. Dit is nodig om het besmettingsgevaar bij het winkelend publiek te beperken. Toch hebben bepaalde steden bepaald dat de winkels eerder gingen sluiten.

Afzetlint

Rood-wit afzetlint is het meest gebruikte markeringslint. In tegenstelling tot het zwart-geel lint geeft het tijdelijk gevaar aan. Het is opvallend en eenvoudig te gebruiken om locaties al dan niet tijdelijk af te zetten. Het afzetlint is in vele kwaliteiten te verkrijgen. Het afzetlint gemaakt van polyetheen is het meest duurzaam. Het is geschikt voor tal van toepassingen om te markeren of om te waarschuwen. Hulpdiensten en politie gebruiken het om het publiek op afstand te houden zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Zo wordt afzetlint, ook wel markeringslint of waarschuwingslint genoemd, veel gebruikt door hulpdiensten om te attenderen op gevaar. Het rood-witte afzetlint wordt ook veel toegepast tijdens evenementen. Rood wit afzetlint wordt verreweg het meest toegepast. Zolang de corona blijft zal het afzetlint een vertrouwd beeld blijven in de winkelstraat en op andere druk bezochte plekken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Bahco introduceert universele range powertool-accessoires

31-01 Vakmensen blijken vaak moeite te hebben om exact de juiste zaag of boor te…

Automatisering

Automatisering in de 1,5 m samenleving (en ver daarna)

09-06 Het coronavirus heeft ons veel nieuwe termen opgeleverd, waaronder de anderhalvemetersamenleving. Dit heeft grote…

Werkplaatstechniek

Camera-kraanfabrikant grijpt coronakans met spatschermen

11-05 Grote events en grote televisieshows zijn er niet meer, nu het coronavirus om zich…

Materialen

We eten veel uit blik; productie verpakkingsstaal Tata Steel draait op volle kracht

30-03 De verkoop van ingeblikt voedsel is door de coronacrisis sterk gestegen. Daarom draait de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV