Slimme kitverpakking Goma

Door plaatwerk goed en slim te verpakken kan veel winst worden geboekt. Zo ontwikkelde Goma samen met een opdrachtgever een slimme kitverpakking.

Alle plaatwerkproducten voor één compressorbehuizing zitten in de juiste volgorde in één kitverpakking.

De klant in kwestie is een compressorenfabrikant, waarvoor Goma de behuizingen rondom de compressoren maakt. Voor deze klant is het belangrijk dat de assemblage zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan. Ook is het belangrijk dat de producten niet beschadigen tijdens het transport. Tevens was het een wens van de compressorenfabrikant dat de verpakkingen een lange levensduur hebben.

Volledige kit

De plaatwerkproducent in Hengelo (G) heeft daarom samen met de opdrachtgever een slimme kitverpakking ontworpen. Hierbij is één verpakking gecreëerd waarin verschillende (verpakte) items worden samengesteld. Door de verschillende items samen en op een slimme manier te verpakken, ontstaat er een volledige kit. Op deze manier zitten alle plaatwerkproducten voor één behuizing in één kitverpakking. Ze zijn vervolgens gemakkelijk toe te passen op de compressor.

Snellere doorlooptijd

Door de nieuwe kitverpakking kan de opdrachtgever efficiënter te werk te gaan met de aangeleverde producten. De medewerkers op de assemblage krijgen alle onderdelen voor de behuizing al in de juiste volgorde in de kitverpakking aangeleverd. Zo hoeven de producten niet eerst nog één voor één uitgepakt te worden en kunnen zij direct starten met assembleren. Dat resulteert in een snellere doorlooptijd.

Optimale bescherming

De kitverpakking is gemaakt van een stalen behuizing en heeft dus een stevige constructie, die kan tegen een stootje zonder dat de producten hierdoor direct beschadigd raken. Per segment zijn er aan de onder- en bovenkant uittrekbare geleiders bevestigd waar de plaatwerkproducten in komen te staan. Door dit railsysteem hoeft er niet meer met de producten geschoven te worden. Daarnaast is er ruimte tussen de segmenten gecreëerd en zijn er per segment schuifjes bevestigd waarmee de plaatwerkproducten vastgezet worden. Dit alles zorgt voor een optimale bescherming van de plaatwerkproducten tijdens het transport én wanneer de producten uit de kitverpakking gehaald worden voor assemblage bij de opdrachtgever.

Hergebruik

De kitverpakking is zo ontworpen dat er verschillende soorten behuizingen in passen. Hierdoor hoeft niet voor elke specifieke behuizing een andere kitverpakking gemaakt te worden. Door het hergebruiken van de kitverpakking hoeft er geen ander verpakkings- of beschermingsmateriaal meer gebruikt te worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Blechexpo groeit in alle opzichten

28-10 Meer exposanten, een grotere beursvloer en veel meer internationale deelname. De vakbeurzen Blechexpo en…

Plaatbewerking

Goma in het nieuw

03-07 Goma, leverancier van hoogwaardige plaatwerkproducten, heeft tijdens de HAMOVE Road Races in het eigen…

Toeleveren

Goma groeit op diverse fronten

16-04 Goma heeft de blik op de toekomst gericht. Met de komst van een nieuwe…

Featured

Spannende kantbanken retrofit bij Goma

17-01 Morris Solutions heeft bij Goma in Hengelo (Gld) twee hydraulische Safan kantbanken geretrofit. Dat…

Verspanen

Goma eert Arie Teunissen (80) met eigen plein

11-01 Plaatwerkspecialist Goma in Hengelo (Gld) heeft Arie Teunissen op zijn 80ste verjaardag geëerd met…

Bedrijf en Economie

Minister enthousiast over aanpassingen voor werknemers

07-11 Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bracht onlangs een werkbezoek aan Willems…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X